Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή Σοφίας Γιαννακά για ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά

Η κυρία Σοφία Γιαννακά, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με ανοικτή επιστολή στους φορείς του νομού θέτει το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά...

Σοφία Γιαννακά
Βουλευτής Αιτ/νιας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αθήνα, 23/05/2011
Προς
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,
ΔΗΜΑΡΧΟ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,
κύριε Δήμαρχε της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,
κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου ανέλαβε την πρωτοβουλία να παραθέσει στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ι. Διαμαντίδη το φιλόδοξο και αναπτυξιακό θέμα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά. Στη συνάντηση, στην οποία ήμουν παρούσα, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανταποκρίθηκε θερμά στο αίτημά μας και δήλωσε ότι αν πραγματοποιηθεί ειδική μελέτη για τις οικονομικές παραμέτρους και την προοπτική αυτής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, το Υπουργείο θα στηρίξει την προσπάθεια και θα υπογράψει την δημιουργία της νέας γραμμής. Ο κ. Διαμαντίδης πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν διαθέτει κονδύλια για την πραγματοποίηση αυτής της μελέτης και μας συμβούλευσε να απευθυνθούμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στον Δήμο Μεσολογγίου ή στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας προκειμένου αυτή να χρηματοδοτηθεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απευθύνω σε εσάς αυτή την ανοικτή επιστολή.

Αξιότιμοι κύριοι,
Γνωρίζω την ευαισθησία σας για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας. Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί πλέον, μετά την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και την υπό κατασκευήν Ιόνια Οδό, στρατηγική κόμβο διέλευσης χιλιάδων επισκεπτών που επιθυμούν να διαμετακομισθούν προς τα Ιόνια νησιά. Μια ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτής της εμβέλειας θα αποτελέσει, επίσης, μια αναπτυξιακή ανάσα για τον εμπορικό κόσμο του νομού Αιτωλοακαρνανίας που θα αποκτήσει, στο εξής, μια εμπορική δίοδο προς τις πλησίον τουριστικές περιοχές, στις οποίες, σήμερα, δεν έχει πρόσβαση.

Η εν λόγω μελέτη είναι χαμηλού κόστους και δεν πρόκειται να υπερβεί τις 15. 000 ευρώ. Είναι το πρώτο απαραίτητο βήμα, ώστε να υλοποιηθεί μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία μεγάλης σημασίας για την περιοχή μας. Σας υποβάλλω έκκληση να ευαισθητοποιηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση και να αναλάβετε, αφού είναι πλέον θέμα της δικής σας δικαιοδοσίας, το κόστος αυτής της μελέτης. Μετά την έγκριση της μελέτης, τα επόμενα βήματα θα απλοποιηθούν και αφού συντονίσουμε τις προσπάθειές μας θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια κρίσιμη πρόσβαση προς το Ιόνιο Πέλαγος, η οποία αποτελεί ζητούμενο δεκαετιών για την περιοχή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας,

Σοφία Γιαννακά
Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: