Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Θάνος Μωραΐτης: Έχουμε νέο αντιπυρικό σχέδιο, ζητάμε την ενεργοποίηση όλων

Ευρεία σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  3 Μαΐου στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός  Προστασίας του πολίτη Χρ.  Παπουτσής, ο Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Μανώλης Οθωνας,  ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Θάνος Μωραΐτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος...




 ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γκούφης, ο Ειδικός Γραμματέας   Δασών κ. Αμωργιανιώτης,  ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Λιακόπουλος, ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στ. Στεφανίδης, αξιωματικοί όλων των Σωμάτων που εμπλέκονται στην δασοπυρόσβεση και πλήθος αιρετών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η σύσκεψη γίνεται κάθε χρόνο, στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, για τον καλύτερο συντονισμό, όλων των εμπλεκομένων στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών και συγκεκριμένα στα πεδία πρόληψης, της προκαταστολής, της καταστολής και της αποκατάστασης.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης στην παρέμβαση του, περιέγραψε τις δράσεις που προωθεί φέτος το Υπουργείο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες.
Οι κύριες δράσεις  είναι:

-         Η βελτίωση της βατότητας των δασικών δρόμων.
-         Η συντήρηση των υποδομών (πυροφυλάκεια, υδατοδεξαμενές κλπ)
-         Οι καθαρισμοί των δασών σε συνεργασία με τους ΟΤΑ.

Όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης, το Υπουργείο έχει προχωρήσει στη σύνταξη νέων αντιπυρικών σχεδίων και έχει προβεί σε σειρά ενεργειών ώστε στο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών να συμμετέχουν κι οι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών, οι οποίοι μέχρι πέρσι ήταν χαρακτηριστικά αδρανείς.
Ακόμη πρόσθεσε ότι το ΥΠΕΚΑ,  συνομιλεί με αγροτικούς και δασικούς συνεταιρισμούς ώστε να υπάρξει αρωγή στο έργο της δασοπυρόσβεσης από τα μέλη τους. Είναι κάτι που εφαρμόστηκε με επιτυχία πέρυσι, σε ευαίσθητες περιοχές της χώρας και περιλαμβάνει και περιοχές της Αιτωλ/νίας.
Παράλληλα, υπάρχει επικοινωνία με την ΔΕΗ, τον ΟΣΕ κλπ, ώστε να προβούν στις αναγκαίες παρεμβάσεις στις περιοχές ευθύνης τους, ενώ υπάρχει συνεργασία με ΜΚΟ και εθελοντικούς οργανισμούς για την ενεργοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο