Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Παναγιώτης Στάϊκος: «Κάποιοι να θρέφουν σβέρκους και κοιλιές αράδα και κάποιοι άλλοι να πεινάνε και να μην έχουν ούτε φασολάδα»

Ο πρώην Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος με επιστολή του προς το blog Μύτικας press, αναφέρεται στην σκληρή οικονομική πραγματικότητα που «μαστίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά.
Χαρακτηριστικά ο πρώην Δήμαρχος Αστακού λέει: «Ο κύριος Πρωθυπουργός λέει ότι  δεν τον ενδιαφέρει   το πολιτικό κόστος , αλλά  να σωθεί  η χώρα. Θα πρέπει   να  ξέρει  ότι  με αυτά τα   μέτρα, με  αυτούς τους  νόμους  και  αυτές τις πολιτικές , όχι δεν σώζεται  η χώρα και  ο λαός , αλλά βουλιάζουμε στην ύφεση στην φτώχια και στην ανέχεια .Οι μόνοι  οι οποίοι θα σωθούν θα είναι οι   ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι»
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή…  


Αγαπητό Μύτικας press
«Αυτές τις ημέρες ο λαϊκισμός για τα αναδρομικά των πρώην  Βουλευτών κτύπησε κόκκινο. Πολλοί διερρήγνυαν τα  ιμάτια τους  με την κοινωνική αναλγησία των πρώην βουλευτών, να   ζητήσουν πολλά εκατομμύρια   ΕΥΡΩ αναδρομικά  με  αγωγές στα δικαστήρια , όπως τα  πήραν και  οι  Δικαστικοί , γιατί  όπως  λένε  αυτό  έρχεται σε  μια δύσκολη συγκυρία , στην οποία μεγάλα στρώματα υποφέρουν  λόγω της οικονομικής κρίσης .  Μα  αυτοί  οι  τύποι    δεν   είναι  εκείνοι οι οποίοι συστήνουν υπακοή  στο  Σύνταγμα και στους   Νόμους ; Και  τι έκαναν  αυτοί οι πρώην Βουλευτάδες  ; Ότι έκαναν  και οι  Δικαστάδες,  οι  οποίοι τσέπωσαν  πριν από ένα  χρόνο   πολλά  εκατομμύρια  ΕΥΡΩ,   τα  οποία στέρησαν  από πλατιά   λαϊκά στρώματα και μαζί   με όσους  βούταγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους , οδήγησαν εκατομμύρια  συνανθρώπους μας   σε απόγνωση .  Έσπειραν πείνα , πόνο, δυστυχία και  εξευτελισμό. Μόνο που τότε  δεν είδα να φωνάζει κανένας τους.
Αυτά λένε  οι νόμοι τους;
Κάποιοι  να θρέφουν σβέρκους  και  κοιλιές  αράδα  και  κάποιοι άλλοι  να  πεινάνε και να μην έχουν ούτε φασολάδα. Δεν είδα  κανένα νόμο  για την κοινωνική  δικαιοσύνη  και την κοινωνική αλληλεγγύη .Θα  πρέπει  να  ξέρουν  αυτοί οι   Δικαστάδες  και οι Βουλευτάδες , οι οποίοι     αδιαφορούν  για την Κοινωνική Δικαιοσύνη και  κόπτονται   για τα δίκια των  Αφεντάδων    και  της Μεγαλοαστικής   Τάξης ,ότι         η απάντηση   του   λαού θα   είναι  ανυπακοή  στο  Σύνταγμα  και τους  Νόμους   των Βουλευτάδων  και  των Δικαστάδων , οι οποίοι  τελικά  δεν υπηρετούν  το  λαό και την   κοινωνία , αλλά την άρχουσα τάξη . Αυτά δεν είναι λόγια  μόνο  δικά μου , αλλά της κοινωνίας που υποφέρει και τα ακούω καθημερινά.
Θεωρώ  λοιπόν  χρέος μου , όχι  επειδή ο ίδιος  δεν έχω οικονομικό πρόβλημα  να  σωπάσω ,αλλά    να προτρέψω τον λαό σε ανυπακοή  και  αντίσταση  ,προκειμένου  όχι απλά  να  αλλάξουμε τους  Βουλευτάδες και  τους Δικαστάδες , αλλά να  αλλάξουμε  το   Σύνταγμα  και  τους Νόμους,   προκειμένου  το πολίτευμα να  υπηρετεί     το λαό  και όχι  τους κεφαλαιοκράτες  και   τους  βαστάζους τους.
Ο κύριος Πρωθυπουργός λέει ότι  δεν τον ενδιαφέρει   το πολιτικό κόστος , αλλά  να σωθεί  η χώρα. Θα πρέπει   να  ξέρει  ότι  με αυτά τα   μέτρα, με  αυτούς τους  νόμους  και  αυτές τις πολιτικές , όχι δεν σώζεται  η χώρα και  ο λαός , αλλά βουλιάζουμε στην ύφεση στην φτώχια και στην ανέχεια .Οι μόνοι  οι οποίοι θα σωθούν θα είναι οι   ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι.    
Εκεί  που έχουν φθάσει   τα πράγματα  με την πείνα και την ανέχεια ,πρέπει  να  καλλιεργηθεί το  ταξικό μίσος,  μήπως και έλθει η μέρα  που  θα  στηθούν εξέδρες, στις οποίες περίοπτη θέση  θα έχουν Βουλευτάδες , Δικαστάδες ,Αφεντάδες, για να υποστούν την δικαιοσύνη των υπολοίπων .Μιλάμε για πραγματική δικαιοσύνη , αφού σε  κάποιους που θα έχουν ελαφρυντικά , θα τους  επιβληθεί η  ποινή της  κοινωνικής εργασίας , μπας  και μάθουν τι σημαίνει  πραγματικό μεροκάματο .   (Μού έτυχε περιστατικό   να  πάω  ένα   βράδυ   σε ένα  σπίτι    για έναν κωλικό  και όταν ζήτησα  βαμπάκι     και οινόπνευμα, εκτός  από λίγο  τσίπουρο   δεν υπήρχε ούτε   χαρτοπετσέτα , αλλά ούτε  χαρτί υγείας . Τότε  σοκαρίστηκα  γιατί  συνειδητοποίησα  , ότι μας  γύρισαν  στην εποχή που σκουπίζαμε τον κ..λο μας     με  εφημερίδα. Μου έτυχε   και άλλο περιστατικό  όταν πήγα  σε κάποιο χωριό για ασθενή, ο οποίος είχε    από 5 ημέρες  μια    πολύ   σοβαρή ορχεοεπιδιδυμίτιδα και όταν του  είπα γιατί   δεν ήλθε   αμέσως  , μου   απάντησε  ότι  δεν έχει  πληρώσει  τον ΟΓΑ   και  δεν  έχει  θεωρημένο το  βιβλιάριο .  Όταν   του είπα ότι  μπορούσε  να έλθει σε μένα  και χωρίς βιβλιάριο , με άφησε  ξερό , λέγοντάς μου , ξέρεις  τι είναι   να πεινάς, να μην έχεις να  φας; Το  ευτύχημα ήταν ότι    δίνοντάς του κάποια  χάπια  που είχα  πήγε  καλά  και δεν είχαμε την κατάληξη Κυράστα , γιατί για να πήγαινε  σε Νοσοκομείο , ούτε λόγος.
Εννοείται   ότι από  κανένα  από αυτά τα περιστατικά  δεν πήρα χρήματα . Αλλά η  λύση   δεν μπορεί να είναι η όποια  φιλανθρωπία , αλλά  η καλλιέργεια  του  ταξικού  μίσους , για την ανατροπή  αυτής της  κοινωνίας , με στόχο   να πάρει τη θέση της η κοινωνία δικαίου , με  αλληλεγγύη , ουμανισμό και  αλτρουισμό  και έτσι    τη θέση της   σημερινής δυστυχίας θα   καταλάβουν  η ευτυχία και η   πραγματική απόλαυση της ζωής».
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.                                                                                    Dr   Παναγιώτης  Στάϊκος
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΣΤΑΚΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο