Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Στο Αγρίνιο βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου

Ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί σήμερα (11.55) στο δημαρχείο Αγρινίου όπου θα λάβει χώρα η τελετή ανακήρυξης του, ως Επίτιμου Δημότη Αγρινίου.
Η άφιξη και η θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου
χθες Κυριακή στο Περιθώρι Μεσολογγίου
Χθες το απόγευμα με λαμπρό τρόπο, έγινε δεκτός στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος όπου χοροστάτησε του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, συγχοροσταντούντων των Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά...
Σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου, 7.00 π.μ., προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί (11.55) στο δημαρχείο Αγρινίου όπου θα λάβει χώρα η τελετή ανακήρυξης του ως Επίτιμου Δημότη Αγρινίου. Θα εκφωνήσει λόγο ο δήμαρχος Π.Μοσχολιός και μετά την αντιφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος θα παραλάβει το Κλειδί της πόλης και τον Πάπυρο με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Στις 6.30 μ.μ στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός και στις 7.15 μ.μ η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Αγίου Χριστοφόρου με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. 
Οι φωτογραφίες είναι από την άφιξη και υποδοχή χθες Κυριακή στο Περιθώρι Μεσολογγίου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο