Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Shantel και Αρετή Κετιμέ – Μια νέα «διεθνής» συνεργασία!

       Μια νέα, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεργασία βρίσκεται στα «σκαριά», αυτή του διεθνούς τραγουδοποιού Shantel με τη δική μας Αρετή Κετιμέ! 
      Ο Shantel, που ασχολείται με την πολύμορφη βαλκανική μουσική και τη gypsy jazz, μαγεύτηκε από τη φωνή της Αρετής Κετιμέ ακούγοντάς την στον τελευταίο προσωπικό της δίσκο «Πίνακας ζωγραφικής» σε μουσική Δημήτρη Στάθη. Τη βρήκε στο διαδίκτυο και της ζήτησε να δημιουργήσουν παρέα ένα τραγούδι σε μουσική δική του και στίχους της Αρετής, με Έλληνες μουσικούς που θα διάλεγε η Αρετή και δική της ενορχήστρωση...........

 
   Οι μουσικές συναντήσεις τους και η ηχογράφηση έλαβαν μέρος στο Studio Πάζλ του Δημήτρη Καρρά και το αποτέλεσμα αναμένεται σύντομα, ενώ οι δυο τους σχεδιάζουν να κάνουν κάποιες κοινές εμφανίσεις στην Ευρώπη από Σεπτέμβρη. 
   Ο Shantel είναι γνωστός στη χώρα μας από τις μεγάλες επιτυχίες του «Disco Partizani» και «Disco Boy», καθώς και από τη διασκευή που έχει κάνει η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε ένα τραγούδι του, με ελληνικό τίτλο «Δεν μιλώ για μια νύχτα εγώ». 
    Στην καινούρια δημιουργία, (που ακόμα δεν δοθεί ο τελικός τίτλος) του Shantel και της Αρετής παίζουν:
Βαγγέλης Καραπέτρος: Κοντραμπάσο, κιθάρα
Κυριάκος Ταπάκης: Ούτι, μπουζούκι
Γιώργος Σκηπητάρης: Κλαρίνο, ζουρνά
Πάνος Δημητρακόπουλος: Κανονάκι
Δημήτρης Γάσιας: Βιολί
Νίκος Ράλλης: Τρομπέτα
Κλέαρχος Κορκόβελος: Κύμβαλο
Γιώργος Τσιατσούλης: Ακορντεόν
Νίκος Τσιατσούλης: Κρουστά
Παναγιώτης Καμβυσίδης: Τούμπα
Αρετή Κετιμέ: Σαντούρι 

Τα γυρίσματα του videoclip των Shantel και Αρετής Κετιμέ!

   Τη Δευτέρα 6 & την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα για το videoclip του τραγουδιού «Δύση και Ανατολή» (Ελληνικός τίτλος) του Shantel & της Αρετής Κετιμέ, στο studio του Θωμά Χρυσοχοΐδη. 
Τη μουσική υπογράφει ο Shantel και τους στίχους η Αρετή, ενώ η ηχογράφηση έγινε στο Studio Πάζλ του Δημήτρη Καρρά. Τα γυρίσματα του clip έγιναν από τον Sabri Noor, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Shantel και μάλιστα - αξίζει να σημειωθεί - με τη νέα κινηματογραφική κάμερα Red Dragon, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ταινία «The Expendables 3», εξασφαλίζοντας τέλειες και δυνατές εικόνες σε 4 και 6K.
Πενήντα και πλέον συντελεστές, που επελέγησαν μετά από casting της Νίκης Μουσαδάκου, συμμετείχαν δίνοντας τον Βαλκανικό χαρακτήρα του clip. Ανάμεσα τους νεαροί ηθοποιοί, χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές, ένας παπάς, ο κωμικός Αλέξανδρος Κοντοπίδης, το συγκρότημα Imam Baildi, η Λόλα Γιαννοπούλου και ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης, που έδωσαν τιμητικά το παρών κι «έπαιξαν» στο videoclip, μέσα σε ατμόσφαιρά του θύμιζε περισσότερο μεγάλη γιορτή!
Το project της Αρετής Κετιμέ & του Shantel αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φλεβάρη του 2015. 

Πηγή: 
- http://www.ogdoo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο