Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ: Αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο και τον Άγιο Χαράλαμπο στην Κανδήλα

          Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Κανδήλας καλεί όλους τους ενορίτες και μή να συμμετέχουν στην ιερά αγρυπνία που θα γίνει την 9η Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 19:30 {7:30} στον Ιερό Ναό. 
    Η αγρυπνία θα τελεστεί εις μνήμην του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους που εορτάζει την επομένη και σε έναν καινούργιο Αγιο της Εκκλησίας. Τον γνωστό σε όλους μας Γέροντα Παΐσιο, τον Άγιο πλέον. 
     Εδώ θα πρέπει να κάνουμε εκτενή αναφορά στον Άγιο Χαράλαμπο:
      Στην Κανδήλα υπάρχει η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων που σήμερα δυστυχώς είναι ερειπωμένη και βεβηλωμένη. Η Ιερά αυτή Μονή σύμφωνα με πληροφορίες εκτίσθη το 1565 μ.Χ. Με μεγάλη προσφορά στον Απελευθερωτικό Αγώνα και γενικότερα στην πνευματική καθοδήγηση της περιοχής διότι ως γνωστόν τα μοναστήρια είναι οι πνεύμονες της Εκκλησίας.....

 
    Στην Ιερά Μονή, όπως σε όλα τα μοναστήρια άλλωστε, υπήρχαν πολλά κειμήλια. Δυστυχώς όμως με την άλωσή της, που δεν γνωρίζουμε πότε έγινε ακριβώς έγινε, έφυγαν όλα τα κειμήλια και σύμφωνα με πηγές πήγαν στην Ιερά Μονή Προύσου... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ... Το Ιερό λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους, το οποίο παρέμεινε ως παρακαταθήκη σε εμάς σήμερα!!! 
       Τιμώντας αυτή τη παρακαταθήκη η ενορία της Ζωοδόχου Πηγής τελεί αυτήν τη ιερά αγρυπνία προς ευλογίαν και αγιασμό των πιστών!!! 
      Ο Αγιος Χαράλαμπος μας κάνει την τιμή να παραμένει στο χωριό μας πάνω από τρείς αιώνες και εμείς θα απουσιάζουμε!!! 
       Σας περιμένουμε όλους να τιμήσουμε τους δύο μεγάλους Αγίους. Να πάρουμε ευλογία και χάρη από τον Θεόν και τους Αγίους του, τώρα στα πρόθυρα της μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε να μπούμε στο στάδιο των αρετών με πιο πολύ θάρρος και δύναμη.

Καλή αντάμωση το βράδυ στην Παναγία στην Κανδήλα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο