Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Με ασφαλιστικά μέτρα απειλεί ο δήμος Ξηρομέρου το «Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος»

Με έγγραφό του ο δήμος Ξηρομέρου προς το Υπ. Υποδομών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος απειλεί να σταματήσει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την κατασκευή του οδικού έργου «Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος» που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Ο λόγος είναι ότι το έργο αυτό εκτελείται πάνω από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Αστακού και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφεί τόσο το δίκτυο, όσο και ο δρόμος.....
Παράλληλα πρόκειται για ένα δίκτυο ύδρευσης που έχει κατασκευαστεί πριν πολλά χρόνια από σωλήνες αμιάντου και χρήζει ούτως ή άλλως αντικατάστασης. Ο δήμος Ξηρομέρου δεν πρόκειται να επιτρέψει την κατασκευή του δρόμου πάνω από το εξωτερικό δίκτυο διότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης του Αστακού, και ζητά μέσα σε ένα μήνα την ένταξη της κατασκευής νέου δικτύου ύδρευσης με σωλήνες πολυαιθυλένιου (3,5 χλμ), το οποίο θα πρέπει να κατασκευαστεί δίπλα από το δρόμο.
Τη σχετική ενημέρωση για την αποστολή του αιτήματος προς τους αρμόδιους φορείς έκανε ο δήμαρχος Ξηρομέρου Ερ. Γαλούνης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


agrinioculture

2 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα το σκεφτηκε ο Δημαρχος; εδω και ενα χρονο βαζει ατομα για δουλεια. Αλλα ας δειξει εστω και καθυστερημενα οτι ενδιαφερθηκε για κατι. Το οτι εχουν σπασει ο κοσμακης τα αυτοκίνητα τους το λεει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο