Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΑΣΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ​ΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ"

 
Αγαπητοί συμπολίτες,
όταν πριν από 3,5 χρόνια, αποφάσισα τη συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, το έκανα για να δω και να δοκιμάσω, πως ασκείται η διοίκηση ( γιατί αλλιώς κρίνεις τα πράγματα απ΄το καφενείο ), καθώς και να εφαρμόσω κάποιες ιδέες που είχα, ώστε να προχωρήσουμε την κοινωνία και την περιοχή, ένα βήμα προς το μέλλον .
Αφού λοιπόν εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, αρματώθηκα ιδέες , εργαλεία και στόχους, και έκανα την βουτιά στην βαθειά θάλασσα της κοινωνίας, όπου έπρεπε αφενός  να επιβιώσω και αφετέρου να καταφέρω τους στόχους μου.
Εκλεγόμενος στην αρχή του 2011 από την διαδικασία, ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κατούνας (παρά τις βλέψεις, διαφωνίες ή παρασκηνιακές διαβουλεύσεις κάποιων ),  μπήκα σε ένα κτήριο ( ευτυχώς που οι υπάλληλοι είχαν κάποια κλειδιά, γιατί κανείς από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε τον κόπο να παραδώσει έστω και ένα κλειδί), όπου με 3 υπαλλήλους γραφείου και 3 οδηγούς-υπαλλήλους καθαριότητας έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα . Παραμελημένος και ελλειπής δημοτικός φωτισμός ,  σχολεία  (γυμνάσιο , νηπιαγωγείο , παιδικός σταθμός) επικίνδυνα και ελλειπή,  γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις με προβλήματα λειτουργικότητας,  νεκροταφεία παραμελημένα ( το νέο κοιμητήριο χωρίς σχέδιο παραχώρησης τάφων , παζλ και sudoku μαζί !!!),  μηχανήματα (JCB , φορτηγό XINO) κατεστραμένα ,  αποριμματοφόρα επικίνδυνα ,  ανύπαρκτα -εξαφανισμένα εργαλεία ( χορτοκοπτικά , αλυσοπρίονα , σκάλες , χωματουργικά και ηλεκτρικά εργαλεία κ,ά.) ,  δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης  με διαρροές ,  αγροτικοί δρόμοι σε κακή κατάσταση ( παρά ...  το <<πάρτι >> των τελευταίων μηνών ),  δεξαμενές και φρεάτια ύδρευσης ακαθάριστα , χωρίς χλωριωτές,  το δασύλλιο παραμελημένο, χωρίς περιφράξεις και βεβαίως ... τα σκουπίδια, τα μπάζα η ασυδοσία και η ανεμελειά στο μεγαλείο τους.
Σχεδόν όλα τα παραπάνω με συνεργασία και προγραμματισμό με την δημοτική αρχή και τους συνεργάτες της  αντιμετωπίστηκαν και διευθητήθηκαν.
Η παρουσία μου σχεδόν καθημερινά στα προβλήματα και στις ανάγκες του δημότη, με δικαιοσύνη, συνεννόηση, διάλογο και ηθική, πιστεύω ότι με δικαιώνοuν, παρά τα προβλήματα που παραμένουν και θα παραδοθούν στην επόμενη διοίκηση.  Η αλλόγιστη σπατάλη του αγαθού που λέγεται νερό  , παρά τις προσπάθειες μας για συμμάζεμα ,  το απαρχαιωμένο και προαιώνιο σύστημα διαχείρησης της ύδρευσης στον οικισμό του Αγ. Νικολάου,  η συγκομιδή και η αποκατάσταση σκουπιδότοπων ,  οι κατεστραμένες, ανύπαρκτες και επικίνδυνες παιδικές χαρές,  η καταπάτηση δημόσιων και δημοτικών εκτάσεων,  η αδυναμία αξιοποίησης υποδομών όπως τα δημοτικά σφαγεία και τα ιαματικά λουτρά,  το ήπια ανεκμετάλευτο  φυσικό περιβάλλον που μας περικλείει ( με θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, δάση και βουνά) ,  το κυκλοφοριακό πρόβλημα εντός του οικισμού,  η λειτουργεία και χωροθέτηση της λαικής αγοράς ,  τα προβλήματα στο κέντρο Υγείας και στο αστυνομικό τμήμα,  τα κατεστραμένα αρδευτικά δίκτυα,  η ανυπαρξία ομάδων παραγωγων που θα ερευνήσουν και θα προωθήσουν τα προιόντα που πλουσιοπάροχα παράγει ο τόπος μας,  δεν βαρύνουν μόνο την τωρινή διοίκηση , αλλά και τους πολίτες-δημότες, που δεν βοηθούν όπως πρέπει, αλλά περιμένουν <<το μάννα >> απ'τον ουρανό!!!. 
Η παρουσία μου, η αρωγή μου και η παρότρυνση προς τους πολιτιστικούς συλλόγους για διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων , καθως και η από μέρους μου διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, και εκθέσεων ,σε καιρούς λιτούς, μπορεί κάποιους να δυσαρρέστησαν, όμως το έργο συνεχίστηκε.  Η συμβολή μας για συντήρηση, καθαριότητα και καλοπισμό σε όλα τα εξωκλήσια και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της περιοχής είναι επίσης παρούσα.
Η ομαδική και σύσσωμη αντίδρασή μας στην επικείμενη παραχώρηση του στρατοπέδου Σαλτογιάννη στο Σαμάρι ,για κέντρο κράτησης μεταναστών, είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του.
 
Μετά λοιπόν από 3.5 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά προβλήματα και θέματα, έχοντας παραμελλήσει  οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, δίνω την ευκαιρία ανανέωσης στην διοίκιση της κοινότητάς μας,  μη έχοντας στόχους καθιέρωσης  και ταυτοποίησης ενμέσω τίτλων,  κάνω ένα βήμα μπροστά και συνεχίζω στο δρόμο της αυτοδιοίκησης,  συμμετέχοντας στον περιφερειακό συνδυασμό και το ψηφοδέλτιο << ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΔΥΤΙΚΗ  ΕΛΛΑΔΑ >>.
Προβλήματα περιβαλλοντικά,  δημόσιας υγείας,  εκπαίδευσης ,  καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων ,   δημόσιας γης , χλωρίδας και πανίδας,  πρέπει να εκπροσωπειθούν στο νέο περιφερειακό συμβούλιο με σαφείς θέσεις και απόψεις .           Αιολικά πάρκα στα Ακαρνανικά βουνά , εκχερσώσεις γης για φωτοβολταικά πάρκα, αστικά, τοξικά και γεωργικά-κτηνοτροφικά απόβλητα στον Αμβρακικό κόλπο, στις λίμνες και στα ποτάμια, παράνομη αλλιεία,  ασσύδοτες επεκτάσεις ιχθυοκαλλιεργειών σε περιοχές φυσικού κάλλους, λουόμενων , παραθεριστών και οικισμών,  συγκεντρώσεις τοξικών αποβλήτων σε κεντρικές αποθήκες και λιμάνια, κά...   επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία μας.  Αναμενόμενες εξωρρύξεις υδρονονανθράκων ανοικτά του Ιονίου, πρέπει να ελεγχθούν ως πρός την λειτουργεία και την επιβάρυνσή τους.  Αντισταθμιστικά οφέλη από την λειτουργεία των αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων πρέπει να αναζητηθούν και να απαιτηθούν.                 Η ήπια εκμετάλευση του φυσικού περιβάλλοντος που ζούμε είναι επιτακτική, εάν θέλουμε να προσεγγίσουμε νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς του τουρισμού και της παραγωγής προιόντων.Υπάρχει υλικό και προβλήματα με τα οποία θά'θελα να ασχοληθώ. Ζητώ την στήριξή σας, εάν θέλουμε να αναζητήσουμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, πέρα από τα καθιερωμένα και αναποτελεσματικά που μας έχουν οδηγήσει έως εδώ .
ΚΑΣΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Παραμελημένος και ελλειπής δημοτικός φωτισμός , σχολεία (γυμνάσιο , νηπιαγωγείο , παιδικός σταθμός) επικίνδυνα και ελλειπή, γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις με προβλήματα λειτουργικότητας, νεκροταφεία παραμελημένα ( το νέο κοιμητήριο χωρίς σχέδιο παραχώρησης τάφων , παζλ και sudoku μαζί !!!), μηχανήματα (JCB , φορτηγό XINO) κατεστραμένα , αποριμματοφόρα επικίνδυνα , ανύπαρκτα -εξαφανισμένα εργαλεία ( χορτοκοπτικά , αλυσοπρίονα , σκάλες , χωματουργικά και ηλεκτρικά εργαλεία κ,ά.) , δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης με διαρροές , αγροτικοί δρόμοι σε κακή κατάσταση ( παρά ... το <> των τελευταίων μηνών ), δεξαμενές και φρεάτια ύδρευσης ακαθάριστα , χωρίς χλωριωτές, το δασύλλιο παραμελημένο, χωρίς περιφράξεις και βεβαίως ... τα σκουπίδια, τα μπάζα η ασυδοσία και η ανεμελειά στο μεγαλείο τους.
    Το καθημερινό Κυκλοφοριακό «μπλακ άουτ» στην Κατούνα να συμπληρώσω.

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΩΣΤΑ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ .
    ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΣ......

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο