Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μητροπολίτη Θεοκλήτου

Συλλυπητήρια μηνύματα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

 
Σε λαϊκό προσκύνημα τέθηκε η σορός του μακαριστού επισκόπου των Ιωαννίνων Θεόκλητου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, του Αγίου Αθανασίου.

Οι μητροπολίτες Κονίτσης Ανδρέας και Αυλώνος Χριστόδουλος, τέλεσαν ιερό τρισάγιο, ενώ η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Ιωαννίνων θα τελεστεί την Μεγάλη Τετάρτη στις 15.00 μ.μ. από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη θλίψη του για το θάνατο του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου, «ενός ιεράρχη με πλούσια και πολύπλευρη προσφορά, ο οποίος με την ανεξάντλητη ενέργειά του αγωνίστηκε για μια ζωντανή και μαχόμενη Εκκλησία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του, στο οποίο προσέθετε και τα εξής:

«Η ευθύτητα των λόγων του, η απλότητα, η αγωνιστικότητα, η αγάπη του για την Ελλάδα και τα Γιάννενα συνιστούν πολύτιμες διδαχές για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας. Με σεβασμό στη μνήμη του, εκφράζω τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μου για την απώλεια του μητροπολίτη Θεόκλητου, ενός πραγματικά ξεχωριστού και επιφανούς εκκλησιαστικού ανδρός».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων Άννα Ασημακοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση για την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαννίνων: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Υπήρξε ένας σπουδαίος ιεράρχης που ξεχώρισε για το ήθος και την κοινωνική του προσφορά, υπηρετώντας τον τόπο και το ποίμνιό του με ανιδιοτέλεια και αγάπη. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό για το θεάρεστο έργο του. Αιωνία του η μνήμη».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας και υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, εξήρε σε δηλώσεις της την προσωπικότητα του εκλιπόντος ιεράρχη. «Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος υπήρξε ισχυρή προσωπικότητα στο χώρο της Εκκλησίας και η συνεισφορά του με ρηξικέλευθες απόψεις για εκκλησιαστικά και θεολογικά θέματα ήταν σημαντική. Οι πρωτοβουλίες του στην έκφραση αλληλεγγύης της τοπικής εκκλησίας προς ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας υπήρξαν καθοριστικές. Ο μητροπολίτης Θεόκλητος με τη συνεισφορά του και την έμπρακτη στήριξή του στη δημιουργία δομών που αφορούν στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη διάθεση προσφοράς και δωρεάς, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. Υπήρξε ένας φωτισμένος ιεράρχης, που τίμησε με το ήθος και την ακεραιότητά του τη μητρόπολη των Ιωαννίνων και την Εκκλησία της Ελλάδας. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε μεταξύ άλλων ομόφωνα:
  • Η σημαία στο Διοικητήριο και στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, θα κυματίζει μεσίστια μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
  • Να καταθέσει στεφάνι στο σεπτό σκήνωμα του μεταστάντος.
  • Να συμμετέχει στην εξόδιο ακολουθία.
πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο