Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πάτρα: Σύλληψη Γεωργιανού πρ. υφυπουργού-διώκεται για βασανισμούς κ.α. εγκλήματα

   Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Γεωργίας, ηλικίας 33 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα σύλληψης των Γεωργιανών Αρχών, για αδικήματα που είχε διαπράξει στη χώρα του.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν, αφορούν μεταξύ άλλων την κατάχρηση εξουσίας κατά συρροή, τις σωματικές κακώσεις και προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συρροή και από κοινού με τρίτα πρόσωπα και την παράνομη κατακράτηση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του patrastrimes.gr o Γεωργιανός  συνελήφθη πριν από ένα μήνα περίπου στο λιμάνι της Πάτρας  για επίδειξη πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ο άντρας κρατείται στο μεταγωγών και το όνομα του είναι  Νταϊβίτ Αχαλάια και στην Γεωργία κατείχε τη θέση του Υφυπουργού Άμυνας ενώ διώκεται  με διεθνές ένταλμα σύλληψης για Βασανισμούς και εγκλήματα κατά του έθνους.
Ο αδελφός του κατείχε τη θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας. Ο 33χρονος κατά τη σύλληψη του είχε πάνω του 20.000 ευρώ και 10.000 δολάρια ενώ είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο.
πηγή:agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο