Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αντιπυρική περίοδο στην Π.Ε. Αχαΐας


Με τον νέο Συντονιστή Επιχειρήσεων Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων (Π.Ε.ΠΥ.Δ.) Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Για μία ακόμη φορά τονίστηκε η ετοιμότητα και η άμεση συνεργασία που έχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο που ξεκινά σε λίγες, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν σημαντικά θέματα συντονισμού, όπως αυτά αποφασίστηκαν και στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Αχαΐας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές και σεισμικά φαινόμενα στην περιοχή.
Επιπλέον ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στο θετικό απολογισμό των τριών τελευταίων ετών σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας, καθώς όλα τα δυσμενή φυσικά φαινόμενα και στη θερινή και χειμερινή περίοδο αντιμετωπίστηκαν χωρίς να έχουμε μεγάλη καταγραφή επιπτώσεων πρωτίστως για την ανθρώπινη ζωή και κατόπιν για την περιουσία και την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ μίλησε και για τη μεγάλη συνεισφορά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με μηχανολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.
Από την πλευρά του ο υποστράτηγος ευχήθηκε να συνεχιστεί και στο μέλλον αυτή η αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο