Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Δήλωση του πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μιχαλάτου Παναγιώτη, για την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό «ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Παναγιώτη Λαλιώτη

«Ελάτε να παλέψουμε μαζί» 
Φίλες & φίλοι,
Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την στιγμή που η χώρα μας ναυάγησε.
Τέσσερα χρόνια, από τότε που αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή, αντί να βρεθούν υπόλογοι για τις πράξεις τους, αποφάσισαν να μας “σώσουν”, σπρώχνοντας εμάς στην φουρτούνα των μνημονίων, σώζοντας στην κυριολεξία μόνο τους εαυτούς τους.
Τέσσερα χρόνια συνεχούς φτωχοποίησης για τον ελληνικό λαό, που χτύπησαν σαν λαίλαπα και τον τόπο μας.

Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, συνεπεία  των μνημονιακών πολιτικών & της αδιαφορίας των αρμοδίων, η Αιτωλοακαρνανία έχασε το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, έχασε το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, είδε τις κοινωνικές υποδομές να εκθεμελιώνονται, είδε το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου να υπολειτουργεί, είδε τις δομές υγείας σε όλο τον νομό να αποσαρθρώνονται,  με εξαίρεση το Νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά επιτρέψτε μου να μην πανηγυρίζω για το αυτονόητο, ενώ ο κόσμος βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με ένα οδικό δίκτυο, που τους κάνει τη ζωή μαρτύριο, αν δεν τους τη στερεί.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην μόνιμη εικόνα εγκατάλειψης, που βιώνουν οι Αιτωλοακαρνάνες  κοντά σαράντα χρόνια. Είναι κρίμα, για τους πολίτες, για τον τόπο, για την οικονομία, στον μεγαλύτερο νομό της χώρας, σε μια περιοχή με τεράστιες φυσικές δυνατότητες, τα μόνα έργα ανάπτυξης που έχουν γίνει τα τελευταία σαράντα χρόνια να είναι η Γέφυρα και 40 χλμ από την Ιονία Οδό. Είναι προσβολή στην νοημοσύνη μας, να ευαγγελίζονται την ανάπτυξη, αυτοί που είναι καθ’ όλα υπεύθυνοι για αυτό, αυτοί που θεωρούν ανάπτυξη τα ξεπουλήματα στο ΤΑΙΠΕΔ, αυτοί που μας καλούν να πανηγυρίσουμε, επειδή έργα που θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί προ πολλού, βρίσκονται ακόμα στην διαδικασία της κατασκευής.
Υποσχέσεις και λόγια πολλά…
Θαμμένα όμως όλα, όπως ακριβώς θαμμένες είναι οι ράγες του σιδηρόδρομου, που από εργαλείο ανάπτυξης, έγινε μνημείο ανικανότητας, κοροϊδίας και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Από τη στιγμή που δήλωσα παρών, στον αγώνα για να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω, προσπαθώ τόσο με παρεμβάσεις όσο και με ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και εδώ θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Βουλευτή Επικρατείας του κινήματος & Υποψήφιο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Τέρενς Κουίκ, γιατί χωρίς την πολύτιμη συνεργασία του, αυτό δεν θα ήταν δυνατό, να αναδείξω & να πιέσω τους υπευθύνους για απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα του τόπου.
Έχω όμως δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι το ουσιαστικότερο, ειδικότερα μέσα στις συνθήκες της κρίσης, δεν η κριτική των προβλημάτων, αλλά η κατάθεση προτάσεων και η συμβολή όλων μας για την λύση τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Παναγιώτη Λαλιώτη, για να δημιουργήσουμε μαζί μια «ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» στην Δυτική Ελλάδα, ανατρέποντας όλα εκείνα που την υποχρεώνουν να είναι μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης και δημιουργώντας μαζί το μέλλον που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας. Δεν μπορούσα να μην αποδεχτώ την πρόκληση της δυνατότητας να δώσω την προσωπική μου  μάχη για την Αιτωλοακαρνανία. Για να πάψει να αντιμετωπίζεται σαν τον παρείσακτο της Περιφέρειας. Δεν μπορούσα να μην δώσω την μάχη για τα δικά μου θέλω…
  • Θέλω μια Αιτωλοακαρνανία  με σύγχρονο οδικό δίκτυο σε κάθε της σημείο.
  • Θέλω μια Αιτωλοακαρνανία με σιδηροδρομικό δίκτυο, που θα αξιοποιεί τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.
  • Θέλω μια Αιτωλοακαρνανία με σύγχρονες υποδομές υγείας
  • Θέλω μια Αιτωλοακαρνανία που θα πετύχει τον στόχο της ανάπτυξης με δράσεις σε όλους τους τομείς της παραγωγής.
  • Θέλω μια Αιτωλοακαρνανία που θα αναδεικνύει & θα αξιοποιεί τον φυσικό της πλούτο.
  •  
  • Θέλω μια Αιτωλοακαρνανία που θα βάλει σε προτεραιότητα την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.
  •  
  • Θέλω οι Αιτωλοακαρνάνες να μην αισθάνονται ότι αποτελούν πολίτες β’ κατηγορίας.
Είναι αυτά τα θέλω, που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της προεκλογικής μου εκστρατείας, εξειδικεύοντάς τα τις αμέσως προσεχείς μέρες και αυτά που θα θέσουν τους στόχους δράσης μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Λόγια θα πουν κάποιοι και η αλήθεια είναι πως έχουν δίκιο.
Μόνος μου δεν μπορώ να επιτύχω τίποτα άλλο πέρα από το να σας πείσω, όχι με λόγια, αλλά με την προσωπική μου στάση, ότι αξίζει να παλέψετε στο πλευρό μου.
Τα λόγια μπορούν να γίνουν πράξη, μόνο αν παλέψουμε μαζί!
Ελάτε!
Με τιμή
Μιχαλάτος Δ Παναγιώτης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
«ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο