Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Τόμας Πρωτόπαπας


     Συγκλονίζει το Πανελλήνιο η είδηση του θανάτου του νεαρού ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρό σε τροχαίο ατύχημα.

      Συγκεκριμένα ο νεαρός ηθοποιός «έσβησε» σε ηλικία 26 ετών στις 19.30 το απόγευμα της Τρίτης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ. Ο Τόμας παρέμενε διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ από την Κυριακή 17 Μαρτίου. Η σύντροφός του Ιωάννα Ζεμπερλίγκου έμεινε στο πλευρό του μέχρι την τελευταία στιγμή. Η  20χρονη είχε δεσμό μαζί του εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ είχε εγκαταλείψει τις σπουδές της στην Καλαμάτα, προκειμένου να είναι δίπλα στο σύντροφό της.........



     Το δράμα της οικογένειας Πρωτόπαπα ξεκίνησε όταν ο νεαρός οδηγούσε επί της Αττικής Οδού και  κάποια στιγμή σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, προκειμένου να τηλεφωνήσει στην παραγωγή της εκπομπής -που θα λάμβανε μέρος- και να λάβει οδηγίες για το πώς θα πάει στο στούντιο. Εκείνη τη στιγμή ένα βαν της Αττικής Οδού έπεσε από απροσεξία πάνω του με μεγάλη ταχύτητα.
       Το ισχυρό χτύπημα τού προκάλεσε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και γι' αυτό λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο ΚΑΤ υπεβλήθη σε χειρουργείο. Έκτοτε παρέμεινε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, μέχρι σήμερα που «έφυγε» από τη ζωή.

  Ο φύλακας-άγγελός του, για μια στιγμή κοίταξε αλλού
Ο Τόμας Πρωτόπαπας, λένε οι φίλοι του, πιστεύει στους αγγέλους. Εχοντας διαβάσει πολλά βιβλία μεταφυσικής, ο Τόμας πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε έναν άγγελο που μας προστατεύει. Οτι από αυτή τη ζωή έχουμε ξαναπεράσει και θα περάσουμε ξανά με σκοπό να φτάσουμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Οτι είμαστε εδώ μόνο για να πάρουμε μαθήματα που θα μας κάνουν καλύτερους. Ο Τόμας Πρωτόπαπας έχει περάσει πολλές ώρες συζητώντας για τη ζωή και τον θάνατο, προφανώς με τη σιγουριά της απόστασης από το τέλος που σου «εξασφαλίζουν» τα νιάτα. Στα 25 χρόνια αυτές οι κουβέντες είναι πάντα θεωρητικές.
Το βαν που έπεσε χωρίς καν να φρενάρει, σύμφωνα με την έκθεση της Τροχαίας, πάνω στο Smart του Τόμας στην Αττική οδό το πρωί της προηγούμενης Κυριακής δεν του άφησε κανένα περιθώριο να καταλάβει τι του συνέβη προτού βυθιστεί στο πηχτό σκοτάδι της απώλειας συνείδησης. Δεν πρόλαβε να σκεφτεί καν ότι ίσως δεν θα έπρεπε να έχει σταματήσει στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης του αυτοκινητόδρομου, ότι το σημείο ήταν επικίνδυνο, ιδιαίτερα το πρωί με τον ήλιο κόντρα που τύφλωσε τον οδηγό του μικρού βαν για μερικά δευτερόλεπτα, αρκετά όμως για να γίνει το φοβερό ατύχημα. «Το μαύρο Smart σηκώθηκε στον αέρα, τόσο μεγάλη ήταν η σφοδρότητα της σύγκρουσης», είπε αυτόπτης μάρτυρας. Ο Τόμας φορούσε κανονικά τη ζώνη ασφαλείας, με άλλα λόγια ήταν ανυποψίαστος. Το μόνο ασυνήθιστο στην εικόνα που αντίκρισαν όσοι έσπευσαν να ανοίξουν την πόρτα του αυτοκινήτου ήταν ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου του Τόμας Πρωτόπαπα.
       Το μοιραίο πρωί της προηγούμενης Κυριακής ο Τόμας βρισκόταν καθ’ οδόν προς το στούντιο όπου γυρίζεται η εκπομπή «Dr Cook». Επειδή όμως δεν ήταν σίγουρος για τον δρόμο, σταμάτησε για να ζητήσει οδηγίες. Ο Τόμας είχε ανέκαθεν μια ιδιόρρυθμη σχέση με τα ραντεβού, διακατεχόταν από ένα μόνιμο άγχος μήπως αργήσει, εξ ου και συνήθως εμφανιζόταν πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από κάθε συνάντησή του, και όταν δεν κατάφερνε να είναι στην ώρα του μπορούσε να σε τρελάνει στα τηλεφωνήματα συγγνώμης. Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και ενώ τα διαφημιστικά τρέιλερ είχαν ήδη αρχίσει να προβάλλονται, το ατύχημα απαγόρευσε οποιαδήποτε σκέψη για την πρεμιέρα του «Dr Cook».
        Ελάχιστες φορές μόνο ο πατέρας του, Γιάννης Πρωτόπαπας, κατεβαίνει στο προαύλιο του νοσοκομείου όπου συνήθως τον περιμένουν κάποιοι από τους φίλους του γιου του, 20χρονα και 25χρονα παιδιά που πήγαν με τον Τόμας σινεμά στο «Twilight», που άκουγαν Ozzy, που μιλούσαν μαζί του στο Facebook και έκαναν like στις αναρτήσεις του. «Υπομονή, κύριε Γιάννη, μη χάνεις το κουράγιο σου», είναι το μήνυμα που λαμβάνει ο πατέρας του Τόμας μαζί με ένα απαλό χτύπημα συμπαράστασης στην πλάτη.
Και εκείνος, συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του, δαγκώνει τα χείλη και κουνάει καρτερικά το κεφάλι. Αλλοτε απομονώνεται και μιλά με ένταση στο κινητό του τηλέφωνο. Από διακριτικότητα, από σεβασμό, κανείς δεν τον πλησιάζει.

Η σύντροφός του Ιωάννα
Το βλέμμα της ηταν ανήσυχο και τα λόγια της λιγοστά και μετρημένα. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα. Το μόνο που με ενδιαφέρε είναι να γίνει καλά ο Τόμι. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο. Θέλω να ανοίξει τα μάτια του και να γίνει καλά. Ηταν Απομονωμένη και σκεπτική, δεν θέλει να ανακυκλώνει τις ιστορίες που λένε οι φίλοι για τον Τόμι και μόνο όταν της απευθύνεται ο λόγος, το πολύ-πολύ να κουνήσει καταφατικά το κεφάλι της.
Η Ιωάννα είναι ερωτευμένη με τον Τόμας. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς; «Ο Τόμας είναι η χαρά τη ζωής, η προσωποποίηση της λέξης ‘‘νιάτα’’. Ομορφος, με καθαρό βλέμμα, μοντέρνα ματιά στα πράγματα, σύγχρονο παιδί, φιλικό», τον περιγράφει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αναγνωστόπουλος που γνώρισε τον Τόμας στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης πριν από περίπου 20 ημέρες. «Τον παρακολουθούσα και καμάρωνα για τα νιάτα του και την αθωότητά του», συμπληρώνει. Εξω από το καφέ όπου γυριζόταν η συνέντευξη είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες κορίτσια που είχαν αντιληφθεί την παρουσία του όμορφου «Αλέξη» των «Βασιλιάδων». Ενθουσιασμένα που τον έβλεπαν από κοντά κόντεψαν να τινάξουν τη συνέντευξη στον αέρα. Αλλωστε έτσι συνέβαινε κάθε φορά που εμφανιζόταν κάπου ο Τόμας. Συγκεκριμένα, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Σταδίου σείστηκε όταν εμφανίστηκε ο Τόμας, στη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού αγώνα με παλαίμαχους μπασκετμπολίστες και διάσημους από όλους τους χώρους, παρουσία μαθητών γυμνασίων από όλη την Αθήνα.
«Τα κορίτσια με το που τον είδαν κατέβηκαν τρέχοντας σκάλες και κερκίδες πηδώντας το ένα πάνω από το άλλο. Φοβηθήκαμε ότι θα γίνει κάποιο ατύχημα. Εκαναν σαν μανιακές μόνο και μόνο για να τον ακουμπήσουν», λέει ένας από τους φροντιστές του γηπέδου. Ακόμη, τον περασμένο Απρίλιο σε εκδήλωση εμπορικού κέντρου όπου ο Τόμας ήταν καλεσμένος χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να μπορέσει να ξεφύγει από τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει γύρω του περισσότερα από 500 νεαρά κορίτσια. Επίσης, το περασμένο καλοκαίρι ο Τόμας αναγκάστηκε να διακόψει νωρίτερα τις διακοπές του στα Κουφονήσια όταν κάποιες θαυμάστριές του ανακάλυψαν το σπίτι που νοίκιαζε και αποφάσισαν να μην τον αφήσουν σε ησυχία.
Από την πλευρά του, ο Τόμας έδειχνε να απολαμβάνει τον θαυμασμό των κοριτσιών, αλλά μόνο αυτό. Ο ίδιος έλεγε ότι το θεωρεί «μαγκιά του» που μένει πιστός στο κορίτσι του, που μπορεί και μοιράζεται μαζί της τις καλές και τις κακές στιγμές του και που δεν σπαταλιέται με ανούσιες παρέες της μιας βραδιάς.
«Λένε ότι ο Τόμας είναι ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας του, ένας τυπικός 26χρονος. Δεν είναι αλήθεια. Ο Τόμας δεν ήταν καθόλου ένα φυσιολογικό απλό παιδί της ηλικίας του. Ο Τόμας ήταν ένα πολύ διάσημο παιδί της ηλικίας του, η μεγαλύτερη επιτυχία του οποίου ήταν ότι έδειχνε φυσιολογικός, συμφιλιωμένος με την καινούρια πραγματικότητα της διασημότητας και απολύτως ευγνώμων γι’ αυτό που του έχει συμβεί», έγραψε ένας φίλος του σε ένα σημείωμα.

Η ιστορία του Τόμας ξεκίνησε στην Αγγλία. Ο πατέρας του, υπεύθυνος ασφάλειας στο λιμάνι του Πειραιά για την Cosco, με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης, βρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 στο Λονδίνο για να σπουδάσει. Εκεί γνώρισε την Αλισον. Ερωτεύτηκαν, το 1985 παντρεύτηκαν και το 1986 απέκτησαν τον πρώτο τους γιο, τον Μάνο. Δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκε ο Τόμας. Μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου τους ο Γιάννης και η Αλισον αποφασίζουν να μετακομίσουν στην Αθήνα. Τα αγόρια πηγαίνουν σχολείο στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια της Εκάλης, όπου η Αλισον εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών. Ο Τόμας δεν είναι όμορφος, τουλάχιστον όχι ακόμη: «Θυμάμαι ότι στα 14 μου ήμουν σαν τον Χάρι Πότερ με στρογγυλά γυαλιά και προφανώς δεν με θεωρούσα καθόλου όμορφο. Ετρωγα πάρα πολλές χυλόπιτες.
Αρχισα να θεωρούμαι εμφανίσιμος από τη στιγμή που έπιασα τον εαυτό μου και είπα: ‘‘Ρε, ό,τι κι αν κάνεις δεν πρόκειται να αλλάξεις. Οπότε αποδέξου αυτό που είσαι, γιατί μόνο αν αρέσεις στον εαυτό σου μπορεί να αρέσεις και κάποιον άλλον εκει έξω», έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του. Παρ’ όλα αυτά, περίπου εκείνη την περίοδο όπου ο Τόμας θεωρούσε τον εαυτό του «ασχημούλη», κάποιοι άλλοι είχαν εντελώς διαφορετική γνώμη. Μια πρόταση για ένα διαφημιστικό τού ανοίγει τον δρόμο για το μόντελινγκ και, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις ιστορίες, το ένα έφερε το άλλο. Ετσι βρέθηκε στο μουσικό κανάλι MAD ως παρουσιαστής το 2010, εκεί τον είδε ο casting director του remake της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και του έδωσε έναν ρόλο μαθητή -περίπου αυτόν που έκανε στην παλιά ταινία ο Σταμάτης Γαρδέλης- και κάπως έτσι μπήκε στο μυαλό του Τόμας η ιδέα της υποκριτικής. Για την ταινία μετάνιωσε, δεν του άρεσε καθόλου όπως έχει εκμυστηρευτεί σε φίλους, αλλά το μικρόβιο του ηθοποιού τού σφηνώθηκε στο μυαλό. Αλλωστε είχε ήδη σπουδάσει Μάρκετινγκ στο Λονδίνο, είχε ολοκληρώσει τη θητεία του στο Πεζικό και είχε έρθει η ώρα των πειραματισμών. Το καλοκαίρι του 2011 αποφασίζει να πάει στο Λος Αντζελες για να παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής. Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο και περνάει από 16 οντισιόν, για να κερδίσει τελικά τον ρόλο του Αλέξη στην καθημερινή σειρά του MEGA «Οι Βασιλιάδες». Το σίριαλ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ο Τόμας Πρωτόπαπας, πρωτοεμφανιζόμενος, σταρ νέας κοπής, απογειώνεται.

Νεανικό ίνδαλμα
Δεν είναι πια ούτε μοντέλο, ούτε παρουσιαστής, ούτε καν ένας απλός ηθοποιός. Είναι το είδωλο των κοριτσιών που αναζητούν πάντα το νέο αντικείμενο του πόθου τους. Μέσα σε μόλις έναν χρόνο ο Τόμας τούς είχε γίνει εμμονή: αφίσα σε νεανικά δωμάτια, μπλουζάκι, τατουάζ με στιλό σε κοριτσίστικο χέρι, ένα μεγάλο «Τα» μέσα σε μια καρδούλα σκαλισμένη πάνω στο γυμνασιακό θρανίο. Ενας καλός του φίλος που πήγαινε καμιά φορά μαζί του στα γυρίσματα της εκπομπής που παρουσίαζε στο μεταξύ ο Τόμας στο ΜTV (συμπαρουσιαστής με την Τζένη Θεωνά) θυμάται μια ιστορία: «Οπου πηγαίναμε γινόταν χαμός. Τα κορίτσια πάθαιναν υστερία. Ούρλιαζαν, τον τραβολογούσαν. Κάποια στιγμή έπρεπε να πάμε σε μια εκδήλωση που γινόταν από θαυμαστές του Τζάστιν Μπίμπερ, με αίτημα να έρθει στην Ελλάδα. Με το που είδαν τον Τόμας ξέχασαν τον Μπίμπερ και έπεσαν πάνω του. Το θέμα τελικά δεν το κάναμε, γιατί έπρεπε να ξεφύγουμε μήπως μας λιντσάρουν. Οταν φτάσαμε στο γραφείο του καναλιού ο Τόμας παρακάλεσε, φυσικά γελώντας, να μην τον ξαναστείλουν σε τέτοια εκδήλωση ποτέ και για κανέναν λόγο!».
Ενας νέος σταρ είχε μόλις γεννηθεί και επειδή δεν υπάρχει σταρ χωρίς σκάνδαλο η καινούρια καριέρα του απελευθερωμένου Τόμας διέθετε και την απαραίτητη σέξι πινελιά. Μια σειρά γυμνών φωτογραφιών τις οποίες είχε τραβήξει ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος για μια έκθεση που ετοίμαζε πριν από μερικά χρόνια με μοντέλο τον Τόμας διέρρευσε με μυστηριώδη τρόπο κάνοντας τον γύρο του Διαδικτύου μέσα σε μια νύχτα. Ηταν η πρώτη φορά που ο νεαρός Πρωτόπαπας τρόμαξε με τη δύναμη που μπορεί να έχει ο Τύπος. Μαζί του τρόμαξαν και οι συνεργάτες του. Κινητοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία κατέφυγε ο ηθοποιός, οι φωτογραφίες αποσύρθηκαν, αλλά το κακό είχε γίνει. Το MTV, για να προστατεύσει τον παρουσιαστή του, πρότεινε στον Τόμας να πάρει μια μεγάλη άδεια μέχρι το θέμα να ξεχαστεί. Το θέμα φυσικά δεν ξεχάστηκε και συζητιέται ακόμη, ενώ ο ίδιος ο Τόμας επέστρεψε στη θέση του για να παραιτηθεί λίγο καιρό αργότερα, όταν απολύθηκαν οι στενοί του συνεργάτες. «Αφού φεύγετε εσείς, θα φύγω κι εγώ», είπε ο Τόμας χωρίς δεύτερη σκέψη όταν έμαθε για τις απολύσεις, αφήνοντας πίσω του και το μοναδικό εισόδημα που είχε εκείνη την περίοδο. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί του σίριαλ «Βασιλιάδες» έμειναν απλήρωτοι - «εμένα που δεν με ήξερε ούτε η μάνα μου δεν μου έδωσαν ούτε ένα ευρώ, αλλά δεν με νοιάζει, αρκεί που ήταν καλή δουλειά και άρεσε στον κόσμο», έλεγε ο Τόμας, που μπροστά στη φιλία και την μπέσα δεν έβαζε τίποτα. Κι ας έμενε χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη.
Αφού δεν θα ήταν πια με τους φίλους του δεν τον ένοιαζε η δουλειά. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, αποφάσισε να γυρίσει σπίτι του για να ξαναμείνει με τους γονείς του και τη γιαγιά του -ζουν όλοι μαζί σε διαφορετικούς ορόφους σε σπίτι στην Ανοιξη-, παρόλο που είχε κάνει μια προσπάθεια να μείνει μόνος του. «Ο,τι λεφτά είχα, που δεν είχα δηλαδή, φεύγανε στους λογαριασμούς. Τώρα που μένω με τους γονείς μου έχω την ελπίδα να κρατήσω και κάτι στην άκρη και σίγουρα να μη χρωστάω», έχει πει ο ίδιος.
Ο Τόμας και οι γονείς του πάντοτε είχαν στενή σχέση. Το ίδιο και με τη γιαγιά του, που ήξερε πάντα ότι ο εγγονός της δεν θα της αρνηθεί μια βόλτα με το αυτοκίνητο. «Στη γιαγιά του και τις φίλες της έκανε συνέχεια πλάκες. Μπορεί εκεί που ήταν μαζεμένες να εμφανιζόταν ξαφνικά μόνο με την πετσέτα στη μέση του. Εκείνες έσκαγαν στα γέλια, τάχα ότι κοκκίνιζαν από ντροπή», περιγράφει φίλος του Τόμας. Επίσης ο Τόμας είχε πολύ καλή σχέση και με τον μεγάλο αδελφό του, καθώς τα παιδιά μεγάλωσαν πολύ αγαπημένα. Μάλιστα όταν εκείνος χρειάστηκε να μετακομίσει στο Ντουμπάι λόγω της δουλειάς του, ο Τόμας πήγε μαζί του για να τον βοηθήσει τους πρώτους μήνες της προσαρμογής. Εκείνος ήρθε αμέσως από το Ντουμπάι όταν έμαθε για το ατύχημα του Τόμας.
Τον τελευταίο καιρό ο Τόμας έλεγε συχνά ότι είναι πολύ πιθανό να φύγει για την Αγγλία. Είχε πρόταση να παίξει σε μια σαπουνόπερα που προβάλλεται εδώ και 35 χρόνια στην αγγλική τηλεόραση. Ο σκηνοθέτης τού είχε πει πως όποτε το αποφάσιζε υπήρχε ένας ρόλος που θα τον περίμενε. «Αν δεν βρω κάτι εδώ, το πιο πιθανό είναι να πάω», έλεγε. Η συμμετοχή του στο «Dr Cook» του MEGA, μια εκπομπή όπου ο σεφ Γιάννης Λουκάκος θα δίδασκε τα μυστικά της μαγειρικής σε πέντε νέους ηθοποιούς, ανάμεσά τους και ο Τόμας, ήταν η πρόταση που τον κράτησε εδώ και ανέβαλε το ταξίδι του για Αγγλία.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο