Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Βολές Ένωσης Αστυνομικών Αιτωλίας κατά αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού 

     Προσκαλούμε και προκαλούμε τον οποιονδήποτε να έρθει να διαπιστώσει ιδίοις όμασσι τις τριτοκοσμικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι στα κτίρια της Α.Δ.Αιτωλίας, στο Α.Τ. Αιτωλικού, στο Α.Τ. Γαβαλούς και στο Α.Τ Αστακού.

    Τις τελευταίες μέρες μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μεταθέσεων, διαπιστώνουμε ότι αρκετές ενώσεις αλλά και αρκετοί συνάδελφοι μεμονωμένα ασχολούνται με το με πόσους αστυνομικούς ενισχύθηκε η Αιτωλοακαρνανία. Μας λυπεί το γεγονός που οι ενώσεις αυτές δε γνωρίζουν! Οι μεμονωμένοι συνάδελφοι συγχωρούνται μιας και εκφράζουν προσωπικές πικρίες!
     Στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν δυο διευθύνσεις, η Α.Δ. Ακαρνανίας και η Α.Δ. Αιτωλίας, η οποία έχει και την «τύχη» να κατάγεται από τα εδάφη της ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., τον όποιο, βέβαια, περιμένουμε ακόμα να συναντήσουμε έστω και εθιμοτυπικά για να του γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα που μας ταλανίζουν ως Α.Δ.....



     Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, αιτηθήκαμε στο υπασπιστήριο του συνάντηση, αλλά καμία απάντηση. 
     Το ίδιο συνέβη όταν μας επισκέφτηκε στις γιορτές Εξόδου. Δεν έκανε τον κόπο να περάσει από τη διεύθυνση, αν και μας χώριζε απόσταση μόλις εκατό μέτρων. Δικαιολογημένα βέβαια, ίσως τον πληροφόρησαν ότι είναι ετοιμόρροπη και το απέφυγε. 
    Όταν τον βρήκαμε στους διάδρομους του αρχηγείου και του ζητήσαμε για μια ακόμη φορά να τον συναντήσουμε, μας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός να βλέπει όλα τα σωματεία, διότι χάνει πολύτιμο χρόνο. 
   Όπως γίνεται αντιληπτό, ως ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αιτωλίας δεν έχουμε, δεν είχαμε και ούτε θέλουμε να έχουμε καμία παρασκηνιακή και ρουσφετολογική επαφή με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Επιδιώκουμε επικοινωνία και συνεργασία με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και των πολιτών.
       Προσκαλούμε και προκαλούμε τον οποιονδήποτε να έρθει να διαπιστώσει ιδίοις όμασσι τις τριτοκοσμικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι στα κτίρια της Α.Δ.Αιτωλίας, στο Α.Τ. Αιτωλικού, στο Α.Τ. Γαβαλούς και στο Α.Τ Αστακού. 
      θα διαπιστώσουν ότι σε μια οργανική δύναμη 250 ατόμων, με οργανόγραμμα δεκαετίας του ’80, υπηρετούμε μόνο 180 άτομα
    Έχουμε υπηρεσίες έδρας που δεν έχουν Αξιωματικό υπηρεσίας και δε βγάζουν περιπολικό. Στο ένα και μοναδικό Τ.Α. κάνει βάρδια νύχτα ένας μόνο συνάδελφος.
       Οι ομάδες ΟΕΠΤΑ και ΟΠΚΕ στελεχώνονται από 3 και 5 άτομα, αντίστοιχα. Τα περιφερειακά τμήματά μας δουλεύουν 16ωρα και με ένα συνάδελφο «στη μέση του πουθενά». 
     Σε συμβάντα και αστυνομικό δελτίο είμαστε καθημερινά στην πανελλήνια επικαιρότητα (επεισόδιο σε Αιτωλικό με αθίγγανους, γεγονότα με μέλη Χρυσής Αυγής σε λαϊκές αγορές Μεσολογγίου και Γαβαλούς, λαθρομετανάστες κατά εκατοντάδες στον Αστακό) και μια Ναύπακτο που τους τέσσερις καλοκαιρινούς μήνες βουλιάζει από 100.000 παραθεριστές, που τα χωριά έχουν να δουν στολή από την εποχή της αγροφυλακής.
       Όλα αυτά να γνωρίζετε ότι οι λιγοστοί αστυνομικοί που υπηρετούν στην Α.Δ. Αιτωλίας τα αντιπαρέρχονται με καθημερινό αγώνα, περίσσιο φιλότιμο και υπερβάλλοντας εαυτούς, για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υπηρεσίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
      Προσκαλούμε και προκαλούμε ξανά όποιον “συνδικαλιστή” πιστεύει ότι υπάρχει διαπλοκή και παρασκήνιο και ότι υπερενισχυθήκαμε με τους 4 αστυνομικούς!!! στις έκτακτες μεταθέσεις να μας το αποδείξει εμπράκτως, αλλιώς ας σιωπήσει και ας ασχοληθεί με τα του οίκου του.

       Και κύριε αρχηγέ δεν είστε και εσείς άμοιρος ευθυνών. Θα έπρεπε να έχετε ασχοληθεί με όλα τα παραπάνω, για τα οποία έχετε ήδη ενημερωθεί μέσα από προγενέστερες ανακοινώσεις - επιστολές μας.
Και τελικά, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας:
«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι!!!»

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Νικόλαος       ΤΕΓΑΣ Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο