Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Αγρίνιο: Εξάρθρωση σπείρας που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων


     Σπείρα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, η οποία συνέλαβε τέσσερα άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι πέντε.
      Ανακοίνωση από την Αστυνομία, για την εξάρθρωση σπείρας που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Αγρίνιο.   
   Κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, πυρομαχικά, ναρκωτικές ουσίες και πληθώρα κινητών τηλεφώνων.
       Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν άλλοι πέντε συνεργοί των συλληφθέντων οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ στα πλαίσια της έρευνας συνελήφθη και ένας 25χρονος για κατοχή ναρκωτικών...



     Ειδικότερα στις 23-9-2012 πολύ νωρίς το πρωί, ο 34χρονος, 30χρονος και οι δύο 28χρονοι, ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν σε κατάστημα καφέ - μπαρ 52χρονου, στο Αγρίνιο, όπου απαίτησαν την εβδομαδιαία καταβολή του χρηματικού ποσού των 200 ευρώ προκειμένου να παρέχουν προστασία στην επιχείρηση του.
        Στη συνέχεια, οι ίδιοι δράστες, μετέβηκαν σε κατάστημα - καφετέρια 36χρονου ημεδαπού, στο Καινούργιο Τριχωνίδας, όπου με τον ίδιο τρόπο απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού από τον ιδιοκτήτη.

    Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, σπείρα αποτελούμενη από εννέα άτομα, που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.
       Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, του Αστυνομικού Τμήματος και της Τροχαίας Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 34, 30, 28, 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της απόπειρας εκβίασης, της παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών καθώς και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
      Λίγη ώρα αργότερα οι πέντε δράστες, που αναζητούνται, προκάλεσαν φθορές στην γυάλινη πρόσοψη του καταστήματος του 52χρονου.
         Για την διαλεύκανση των περιστατικών, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των τεσσάρων ημεδαπών και τη σύλληψη τους συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, του Αστυνομικού Τμήματος και της Τροχαίας.
     Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων το χρηματικό ποσό των 1.135 ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα και πληθώρα καρτών sim.
Οι έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, στο Αγρίνιο, την Αθήνα και την Κόρινθο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

-        Ένα πολεμικό τυφέκιο
-        Ένα γεμιστήρα τυφεκίου με 25 φυσίγγια
-        Ποσότητα κοκαΐνης βάρους 18,8 γραμμαρίων
-        Ένα αβολίδωτο φυσίγγιο
-        Δυο κινητά τηλέφωνα

       Επίσης ενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 25χρονου συλληφθέντα, στο Αγρίνιο, που διέμεναν προσωρινά ο 30χρονος και ο 28χρονος όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 12,6 γραμμαρίων και δεκατέσσερα κινητά τηλέφωνα με πληθώρα καρτών sim.

         Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (σ.σ. χθες) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο