Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δικά τους τα μέτρα, δική μας η ζωή


           Τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να δώσει μέσω της Τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) σε κεφάλαιο και τράπεζες ένα κολοσσιαίο ποσό από 11,5 ως 20 δισ. δε θα έχουν παρά μόνο ένα αποτέλεσμα: το βούλιαγμα της πλειοψηφίας της κοινωνίας σε μια κατάσταση αργού θανάτου, χωρίς ένα σίγουρο πιάτο φαΐ, χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, στο έλεος της φτώχειας, της αρρώστιας, του κρύου και της αμορφωσιάς.
        Η κυβέρνηση του Σαμαρά και των συνενόχων του Βενιζέλου και Κουβέλη έχει παραδώσει τα πάντα στο όνομα του χρέους και της παραμονής στο ευρώ που αποδεικνύεται σε όπλο μαζικής καταστροφής, θανατηφόρο  για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανθρώπινες ανάγκες....



   Η ΕΕ αποδεικνύεται ένα πανευρωπαϊκό στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους λαούς, που μετατρέπονται μέρα με τη μέρα σε σκλάβους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου που με επικεφαλής το γερμανικό μετατρέπει ολόκληρες χώρες σε απέραντες εκτάσεις κοινωνικής ερήμου με  φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, με κατεστραμμένες κοινωνικές υποδομές και δίκτυα.
        Είναι γελασμένη η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εάν νομίζει ότι θα εφαρμόσει αυτό το πακέτο μέτρων που συμφώνησε με την Τρόικα.
     Ο λαός έδειξε με τη μεγάλη απεργία στις 26/9 ότι δεν τους προσκυνάει.
     Αντιστέκεται και είναι σε θέση μάχης για να νικήσει με κάθε μέσο στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
   Απέδειξε με τη μεγαλειώδη συμμετοχή του, ότι δεν “καταπίνει” το δηλητήριο του φασισμού που προπαγανδίζει η ναζιστική σέχτα όταν στο όνομα του λαού, μετατρέπει σε εχθρούς του, τους πιο αδύναμους και ανυπεράσπιστους για να σπείρει το διχασμό και την αλληλοεξόντωση στο στρατόπεδο των καταπιεσμένων, στηρίζοντας τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και  του κεφαλαίου.
    Ούτε όμως θα “τσιμπήσει” στα επικοινωνιακά κόλπα κυβερνητικών επιτελών, δημοσιογράφων και καναλιών που είναι έτοιμοι να ρίξουν στην αρένα τους “γερόλυκους” της διαπλοκής για να ικανοποιήσουν το “λαϊκό αίσθημα”, να αποπροσανατολίσουν τη δημόσια συζήτηση από το σφαγείο που ετοιμάζουν και να διασώσουν τελικά την ουσία της πολιτικής και των στόχων τους.  
      Είναι ώρα του ξεσηκωμού. Όλοι και όλες στο πόδι, κάθε χώρος δουλειάς, κάθε σχολείο και σχολή, κάθε πλατεία, χωριό και γειτονιά να γίνει τόπος για να θα οργανωθεί η εξέγερση που θα σαρώσει το σάπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και την κυβέρνησή του. Για να ξηλώσει τα μέτρα και τα μνημόνια με όλους τους νόμους και τις συμφωνίες, να διώξει την Τρόικα και τους μηχανισμούς της.
     Είναι η ώρα του λαού που με τον αγώνα και την οργάνωσή του θα βάλει τέλος στον κατήφορο με τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο.
Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια της κοινωνίας και των εργαζομένων, για να βγει η κοινωνία από τον κύκλο του χρέους και της καπιταλιστικής κρίσης.
     Στηρίζουμε τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το συντονισμό σωματείων και ομοσπονδιών, που επιχειρούν να υπερβούν την αδράνεια και την καθυστέρηση, για να οργανώσουν μέσα από μαζικές, ανοιχτές και μαχητικές διαδικασίες την αντεπίθεση που θα σαρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης και των αφεντικών της.

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς -Όχι στη δικτατορία της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο