FaceBook

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Στάθης Τσελεπής: ο Ξηρομερίτης αγωνιστής του Πολυτεχνείου

      Πέρασαν Σαράντα τέσσερα χρόνια από εκείνη τη νύχτα που ένα άρμα μάχης υπό τις διαταγές της στρατιωτικής χούντας, έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες φοιτητές κι εργάτες.
     Εκείνη τη μέρα ένας νεαρός ονόματι Στάθης Τσελεπής από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου, τραυματίστηκε για την ελπίδα, για τα πιστεύω του, για τις ιδέες του, για τη Δημοκρατία....     Οι Ξηρομερίτες  έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στους κοινωνικούς και εθνικούς αγώνες, τόσο για την πατρίδα μας την  Ελλάδα, όσο και για το στέριωμα της δημοκρατίας στο τόπο μας.
     Στο Πολυτεχνείο μεταξύ των υπόλοιπων δημοκρατών Ελλήνων συμμετείχαν και αρκετοί Ξηρομερίτες. Ένας από αυτούς που τραυματίστηκε μπροστά από το πολυτεχνείο ήταν ο Στάθης Τσελεπής, γεννημένος στον Πρόδρομο Ξηρομέρου
    Δημοκράτης, υποστηρικτής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, θα τραυματιστεί στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, χτυπημένος από τους χουντικούς.

       Ο Στάθης Τσελεπής ήταν ένα από τους χιλιάδες νέους που συνέρευσαν στο Πολυτεχνείο για να συμπαρασταθούν στο αντιδικτατορικό κίνημα και να εκφράσουν τα δημοκρατικά τους συναισθήματα. Τραυματίστηκε το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου  στο Πολυτεχνείο, όταν δέχθηκε μια σφαίρα στο δεξί του πόδι η οποία σημάδεψε για πάντα τη ζωή του.

       Γεννημένος στο Πρόδρομο το 1948, από δημοκρατική οικογένεια, γιος του Ανδρέα και της Παναγιώτας Τσελεπή, ήταν ο μικρότερος από τα τρία αδέρφια της οικογένειας. 
    Ο αδελφός του ο Μπάμπης ήταν μεταξύ των πρώτων ο οποίος συνελήφθη από τη Χούντα των Απριλιανών το 1967, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά για την Αντιστασιακή του δράση
     Αυτό τo γεγονός σημάδεψε τη ζωή του Στάθη και είχε αταλάντευτη θέση εναντίον των δικτατόρων, τονίζοντας ότι το καθεστώς αυτό είναι αντίθετο προς τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας που χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου

      Την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 1973, η συγκέντρωση του κόσμου μπροστά από το Πολυτεχνείο και κατά μήκος της οδού Πατησίων, από την Πανεπιστημίου μέχρι και την οδό Αλεξάνδρας, ήταν τεράστια σε αριθμό και έντονη σε παλμό με βροντερά συνθήματα κατά της Χούντας: «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία - Εθνική Ανεξαρτησία», «Κάτω Η Χούντα», «Έξω οι Αμερικάνοι», «Έξω από το ΝΑΤΟ». 
      Οι φοιτητές από το ραδιοφωνικό σταθμό καλούσαν τους Αθηναίους να εξεγερθούν ενάντια στη Χούντα «Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείου, η φωνή των ελευθέρων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων ελλήνων».
     Η φωνή τους έβρισκε απήχηση σε μεγάλο αριθμό δημοκρατικών πολιτών. Στο όλο σκηνικό, τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη συμπλήρωναν την επαναστατική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, με κορυφαίο το «σώπα όπου να ’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες». Τις δύο τελευταίες μέρες οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούσαν πολλές χιλιάδες. Το κίνημα μεγάλωνε με γρήγορους ρυθμούς, ο καταπιεσμένος δημοκρατικός λαός ξεθάρρευε και διαδήλωνε στην οδό Πατησίων και συμπαραστεκόταν στους πρωτοπόρους εξεγερμένους φοιτητές.

Ο τραυματισμός του παλικαριού Στάθη Τσελεπή-Χριστούγεννα με τις σφαίρες στο κορμί του  

       Από τους πρώτους που έτρεξαν για συμπαράσταση στους φοιτητές ήταν ο λεβέντης, ο αλύγιστος και ο ανυπότακτος Στάθης Τσελεπής που έσμιξε με τους διαδηλωτές και φώναζαν συνθήματα υπέρ της δημοκρατίας και ζητώντας την κατάργηση του δικτατορικού καθεστώτος.
        Ας δούμε πως περιγράφουν οι εφημερίδες της εποχής Δεκέμβριος 1975 τις συνθήκες τραυματισμού του Στάθη Τσελεπή. (Πρόκειται για ρεπορτάζ από τη δίκη κατά των πρωταιτίων του στρατιωτικοφασιστικού πραξικοπήματος της 21ης Απρίλη 1967 των πρωταίτιων της χούντας. Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσε σαν βασικός μάρτυρας κατηγορίας καταθέτοντας εφιαλτικές στιγμές του τραυματισμού του στο πολυτεχνείο):«Είχαν στην καρδιά τους το Πολυτεχνείο»
      Ανάμεσα στις μνήμες του πολυτεχνείου είναι και τα βλήματα που ξέσχισαν τα νεανικά κορμιά. Άλλα βγήκαν με το νυστέρι, αφήνοντας πίσω ουλές και αναπηρίες κι άλλα είναι ακόμα, σφηνωμένα μέσα τους, διαρκής απειλή και υπόμνηση μαζί. 
     Παιδιά ως εκεί πάνω, εργατικά, γεμάτα ζωή, πρώην αλεξιπτωτιστές και αθλητές, πέρασαν και κατέθεσαν για τις συνθήκες του τραυματισμού τους. 
   Και κατέβηκαν από το βήμα του δικαστηρίου, προσπαθώντας να κρύψουν κι απ’ τον ίδιο τους τον εαυτό το ότι έχουν μείνει ισόβια ανάπηροι. Ο ένας περπατούσε αμέριμνος με την παρέα του, ο άλλος γύριζε από τη δουλειά του κι έτρεξε να συμπαρασταθεί στον αγώνα των φοιτητών, κι ο τρίτος πήγε γιατί το  ’νοιωθε χρέος του, και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, γιατί εκείνος, όπως και οι χιλιάδες των νέων, «είχαν στην καρδιά τους το Πολυτεχνείο». Τώρα θάχουν ένα ή περισσότερα βλήματα για να το θυμούνται…
        Ο μάρτυς Ευστ. Τσελεπής τραυματίσθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το Πολυτεχνείο. «Στην καρδιά όλων των Ελλήνων, ήταν το Πολυτεχνείο» λέει ο μάρτυς, ενώ η υπεράσπιση μουρμουρίζει: «Επιτέλους να κι ένας που δεν πήγαινε σπίτι του, περνώντας από το Πολυτεχνείο» .
         Αλλά τ’ «αστεία» δεν μπορούν ν’ αγγίξουν τον μάρτυρα, που τραυματίσθηκε στο δεξί πόδι, από σφαίρα «ντούμ-ντούμ». 
      Ξέρει καλά ότι τέτοια ήταν η σφαίρα που τον χτύπησε, κι ότι την χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα ο στρατός, γιατί, όπως δήλωσε, «όταν υπηρετούσα στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, στο διάστημα 1968-1970, εγώ ο ίδιος έκανα σκοποβολή με «ντούμ-ντούμ».

      Τώρα αυτός ο πρώην αλεξιπτωτιστής έχει μείνει ισόβια ανάπηρος. «Δεν μπορώ να τρέξω. Φορώ ειδικά παπούτσια, με μαλακή σόλα. Όλες τις ημέρες του χειμώνα πονώ φοβερά». 
      Σήκωσε το πανταλόνι του κι έδειξε μια φοβερή ουλή. Φαγωμένη η σάρκα από τα βλήματα. «Έχουν μείνει ακόμη μέσα 14 θραύσματα. Πιάνονται με την αφή» λέει ο μάρτυς και συμπληρώνει: «Στο Ρυθμιστικό που με πήγαν είδα έναν με στολή και άσπρη μπλούζα. Για μένα ήταν μόνο γιατρός. Μία ένεση, τον παρεκάλεσα, γιατί θα τρελαθώ από τους πόνους. Εκείνος, αντί να με βοηθήσει, μ’ έσπρωχνε πίσω στο φορείο».

          Παρ’ όλο τον πόνο ο μάρτυς συγκράτησε σκηνές φρίκης μέσα στο αυτοκίνητό που τον μετέφερε από τον τόπο του τραυματισμού του. 
     «Ήταν μέσα ένας με την κοιλιά του ανοιχτή και τα έντερα χυμένα. Άλλος, αντί για πρόσωπο, είχε μια μάσκα από αίμα. Και του τρίτου το χέρι, με τις σάρκες σχισμένες κρεμόταν ανάποδα». 
     Το πόδι του νέου βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η δικτατορία άφησε πάνω του ανεξίτηλο το στίγμα της και στο γεμάτο καλοσύνη πρόσωπο του Στάθη Τσελεπή φέρνουν, σε διαστάσεις που ξεχωρίζεις εύκολα ένα μεγάλο ερωτηματικό «Γιατί;».   

Σήμερα
       Μετά τα γεγονότα του πολυτεχνείου πολλοί από τους συμμετέχοντες στην εξέγερση έσπευσαν να διεκδικήσουν τις δάφνες για τη παρουσία τους. 
     Ο Στάθης Τσελεπής όμως που ήταν πρωταγωνιστής των αντιστασιακών γεγονότων συνειδητά έμεινε στην αφάνεια έχοντας την αίσθηση ότι έκανε το καθήκον του για τη Πατρίδα και δεν εξαργύρωσε με τίποτα τη προσφορά του.
      Σήμερα είναι συνταξιούχος, ζει στο Γαλάτσι, είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους τον Ανδρέα και τον Σωκράτη.

      Σήμερα 44 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο τα διδάγματά του, αποτελούν φάρο για τα ιδανικά της Δημοκρατίας κι ας αναλογιστούμε το πόσο μεγάλο είναι το χρέος μας να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.  

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πόρτα του πολ/νείου και μέσα σε αυτό δεν σκοτώθηκε κανένας Στούς γύρω δρόμους ναι. Ας σταματήσει η προπαγάντα.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ειναι εαν σκοτωθηκε καποιος μεσα στο πολυτεχνειο; Υπηρξαν νεκροι εκεινες τις μερες. Θα υπηρχαν πολλοι περισσοτεροι εαν αυτοι που πυροβολουσαν δεν ηταν αχρηστοι σαν σκοπευτες και εαν αφηναν την αστυνομια να μπει στο πολυτεχνειο. Θα υπηρχαν νεκροι πλακωμενοι απο την πορτα του πολυτεχνειου εαν το αρμα μαχης κινουνταν αιφνιδιαστικα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ -ΕΡΓΑΤΩΝ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΥΡΙΕ 0952 ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΠΟΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ???? ΚΑΜΙΑ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΠΡΟΔΩΣΕ.
ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΦΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ.
Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 72 ΝΑ ΠΑΡΕΙ 60% ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ....ΟΠΩΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΙΜΙΟ ΨΩΜΑΚΙ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ...ΔΑΝΕΙΑ ΑΠ ΕΞΩ. ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΦΤΩΧΟΣ. ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ. ΜΗΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ?

Ανώνυμος είπε...

Η γενιά ΤΟυ πολυτεχνείου ΜΆΣ κυβερνά τόσα χρόνια και προκόψαμε! Αυτην την γενιά πληρώνουμε μέχρι και σήμερα και θα συνεχίσουν να πληρώνουν και τα παιδιά ΜΆΣ! Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ πολυτεχνείο φώναζε κάποτε η Δαμανακη και τώρα η μαχητρια ΤΟυ λαού ΕΙΝΑΙ έχει βολευτεί σαν ευρωβουλευτής στο κοινοβούλιο! Την έβγαλε την υποχρέωση ο Παπανδρέου στην Δαμανάκη! Την έκανε ευρωβουλευτή! Άλλη μια « Αριστερή» με «δεξιές»τσέπες!

Ανώνυμος είπε...

προς 11.48
η ''επαισχυντος''χουντα που ''προδωσε'' την κυπρο ηταν η χουντα του Ιωαννιδη και ΟΧΙ του Παπαδοπουλου.
η ''επαισχυντος'' χουντα του πολυτεχνειου,και των αορατων και ανωνυμων νεκρων(αληθεια γιατι καμια μανα η αδερφη νεκρου δεν βγαινει να κλαψει δημοσια και επωνυμα?)ηταν αυτη που σου εφτιαξε καμπινε μεσα στο σπιτι και σε εκανε ανθρωπο!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Στάθη. Διαβάζετε αυτά τα σχόλια και βλέπετε την αγένεια των συντακτών σχολίων.
Για τους ξηρομερίτες είστε ένας άνθρωπος με ιδανικά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητο news,οπως αναφερεις στο αρθρο οι ξηρομεριτες αγωνιζονταν απο παλια για το στεριωμα της δημοκρατιας,και ειναι πολλοι ξηρομεριτες που και σημερα εχουν τη δημοκρατια σημαια τους,λυπαμαι ομως που το ξηρομερο εχει βουλευτη στη χρυση αυγη ,που απο τον προδρομο οπου καταγονταν ο αγωνιστης του πολυτεχνειου και της δημοκρατιας,βρεθηκαν ψηφοδελτια της χρυσης αυγης,και λυπαμαι που και στα αλλα χωρια του ξηρομερου τιμησανε με την ψηφο τους τους νοσταλγους του χιτλερ και της χουντας...

Ανώνυμος είπε...

Τιμή και δόξα στους αφανείς ήρωες του Πολυτεχνείου. Καταδίκη στους ρουφιάνους-Φασίστες απόγονους των ταγματασφαλίτων !!!

Ανώνυμος είπε...

"Πέρασαν Σαράντα ένα χρόνια από εκείνη τη νύχτα που ένα άρμα μάχης υπό τις διαταγές της στρατιωτικής χούντας, έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες φοιτητές κι εργάτες.."
ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ;
41 χρόνια Πολυτεχνείο, 41 χρόνια το ίδιο παραμυθι, 41 χρόνια οι ίδιες γραφικές δηλώσεις και εκδηλώσεις..
Η γενιά του Πολυτεχνείου "εξαργύρωσε" με τον καλύτερο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια τη συμμετοχή της σε αυτά τα γεγονότα και αφού κατάντησες την Ελλάδα όπως είναι σήμερα, σε εμάς έμειναν τα γαρύφαλα και τα τραγούδια... α ξέχασα.. χρόνια πολλά για τη μέρα..

Ανώνυμος είπε...

..προς ανώνυμο 5.55
...για τους "φανερούς ήρωες" του Πολυτεχνείου θα μας πεις κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι εγεινε στο πολυτεχνειο.Ξερω ομως οτι με τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ εφαγαν ψωμι ολοι οι φτωχοι και ιδεικα οι ΑΓΡΟΤΕς .τα παιδια του πολυτεχνειου τα πληρονουμαι ακριβα και θα τα πληρωνουν πολλες γενιες ακομα.

Ανώνυμος είπε...

Τον Σταθη τον γνωρισα στη Βελα να εχει αναπηρια και να κανει συνεχεια μπανια. Αυτος ειναι ενας πραγματικος αγωνιστης και οχι αυτοι οι φλωροι που τα ξεχασαν ολα, εγιναν νεοπλουτοι, και πουλησαν τη Ελλαδα στους φραγκοφωνιαδες.

Ανώνυμος είπε...

Η Γενειά του Πολυτεχνείου μας έφερε σε αυτα τα χάλια ποια ιδανικά και κουραφέξαλα αυτο το παραμυθη να τελειώσει κάποια στιγμή

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΕΒΑ

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που και σήμερα υπάρχουν τέτοια μυαλά σάπια που εκφράζονται σαν ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ.ΝΑ Σε ΚΑΛΑ ΣΤΑΘΗ.ΜΕ Αγάπη 💖 ΚΩΣΤΑΣ.

Γιάννης Καρναβάς είπε...

Αν δεν ήταν αυτά τα παιδιά , μέσα κι έξω απ το Πολυτεχνείο , ούτε ανώνυμα δεν θα τολμούσατε να εκφραστείτε ..Αυτο είναι λοιπόν το νόημα της κάθε επανάστασης !!! Πρωτίστως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΕΒΑ

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια παραμύθια κάθε χρόνο....οι "νεκροί" από την πόρτα που έριξε το τανκς.... οσο για την γενιά του Πολυτεχνείου που μας "έσωσε" τόσα χρονια τι να πει κανείς; ααα ξεχασα τώρα μας κυβερνάνε και οι συνεχιστές της γενιάς αυτής και έχουμε προκόψει ακόμη περισσοτερο....ναι καλα καταλάβατε αυτοί που φώναζαν κατά των Αμερικανών και τωρα τους βλέπαμε να χασμουριουνται και να συνομιλούν λες και καθόταν κατω από τον πλάτανο του χωριού τους...Δυστυχώς αυτοί μας εκπροσωπούν όλους, όχι μόνο τα χαιβανια που τους ψήφισαν...Καλη επέτειο

Ανώνυμος είπε...

Οι ήρωες του Πολυτεχνείου, που βάφτισαν μόνοι τους ήρωες τους εαυτούς τους, και γέμισαν όλους τους δήμους με οδούς "ηρώων πολυτεχνείου".
Για τους ήρωες της βιοπάλης που παλεύουν με νύχια και με δόντια για την οικογένεια και πολλοί πεθαίνουν από αρρώστιες που προκαλούνται από την μεγάλη πίεση που δέχονται, όπως εγκεφαλικά, καρδιακές προσβολές, καρκίνους κλπ θα μας πει κανείς τίποτα, ή οι δικές τους ζωές είναι κατώτερης αξίας από αυτές των "ηρώων του πολυτεχνείου"

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαδοπουλος πεθανε στη φυλακη για τα πιστευω του και για τη πατριδα του αρνουμενος να υποταγει στους διεφθαρμενους πολιτικους. Απεναντιας ο "αγωνιστης" κουφοντινας στην πρωτη αδεια που του δοθηκε ειπε να παρει λιγο αερα.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασαν τοσα χρόνια και το παραμύθι συνεχίζεται, η χούντα έπεσε επειδή τσακωθηκαν μεταξύ τους οι χουντικοί,Παπαδόπουλος με Ιωαννίδη, τον Καραμανλή τον όρκισαν οι χουντικοί γκυζικης και σεραφείμ. Υ.Γ .Ο πρόδρομος είναι όντως δημοκρατικό χωριό και αυτό φαίνεται στις εκλογές το ΚΚΕ περνει κάνα δυο ψήφους με το ζόρι.

Ανώνυμος είπε...

κ οχι μονο ο παπαδοπουλος αλλα κ ο ντερτιλης δεν βγηκαν απο την φυλακη!!! ουτε στην κηδεια του γιου του δεν πηγε!!! διαβαστε καλα να δητε ποσοι φαγανε ψωμι απο τον παπαδοπυλο!!να ακους κομουνιστες κ πασοκια κ να τον υμνουν!!οχι τα κρατικοδιετα αλλα αυτοι που ηθελαν να δουλεψουν!!οχι οπως σημερα που ο τσιπρας ταιζει τους κοπριτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχάς στα δημοψηφίσματα της χούντας και τις εκλογές τα ποσοστά ήταν άνω των 80% τις 60 και 70 τσιγκουνιες θα κάνουμε τώρα; Λες και μετρούσαν ψήφους. Στη συνέχεια για το θέμα κακός Ιωαννίδης καλός Παπαδόπουλος, αν δεν κάνω λάθος μαζί δεν επέβαλλαν τη χούντα επανάσταση κίνημα πραξικόπημα όπως θέλει ο καθένας ας το πει; Αρραγες δεν ήταν το μέτωπο ως τις 17 Νοέμβρη, μαζί δεν αποφάσιζαν, μαζί δεν υπεσκαπταν τον Μακάριο στην Κύπρο μαζί δε δημιούργησαν τους χουντικους συνδέσμους σκοπεύοντας να τον ανατρέψουν ρίχνοντας βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων; Όσο για το ψωμί που έφαγαν πασοκοι και κκεδες έχετε ακούσει κάτι για ποιστοποιητικο φρονημάτων όσοι τα λέτε αυτά; Έχετε δει το χρέος που υπερδιπλασιασαν αναλαμβάνοντας την εξουσία έχετε δει τα οικονομικά σκάνδαλα της χούντας; Για ο.τι αφορα το θάνατο του Παπαδόπουλου στη φυλακή το ελληνικό κράτος του εξασφάλισε δίκαιη και ανεξάρτητη δική του μετέβαλε την ποινή του θανάτου και θα τον απελευθέρωνε όταν αρρώστησε αλλά αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ελληνική δημοκρατία για αυτό και δεν αποφυλακίστηκε. Απορώ που υπάρχουν άνθρωποι που επαινούν και θαυμάζουν την αρπαγή της εξουσίας με τη βία, δεν είμαστε ζώα κύριοι να μας κυβερνήσει ο καθένας με το έτσι θελω. Δεν είμαστε γαϊδούρια να μας βάλουν σε σειρά με το βουρδουλα. Όσο για τη γεννια του Πολυτεχνείου που μας κατέστρεψε υπήρχε η δυνατότητα να μην τους ψηφίσετε κύριοι αλλά ο καθένας είχε το ταξιμο του, τη λερωμενη φωλιά που ήθελε να σκεπάσει και τους ακολουθούσε τυφλά και χωρίς αντίλογο. Όχι δε δέχομαι την επιβολή μιας εξουσίας είτε αριστερής είτε δεξιης με τα όπλα και τη βία, μνημονεύω στρατηγό Μακρυγιάννη με παράφραση θέλω η πατρίδα μου να κυβερνιεται με Σύνταγμα και όχι με το έτσι θέλω. Όσο για τη δημοκρατία που βρίζετε αρκετοι από σας να ξέρετε το πρόβλημά της δεν είναι ούτε οι πολιτικοί του Πολυτεχνείου ούτε τίποτε άλλο έχει ένα και μοναδικό ελαττώματα δέχεται ισότιμα την ψήφο του ηλίθιου με την ψήφο του σοφού... και επειδή δυστυχώς οι καιροσκόποι, οι ηλίθιοι και οι διεφθαρμένοι είναι περισσότεροι ως ψηφοφόροι τέτοιοι θα είναι και οι άρχοντες μας. Η δημοκρατία είναι ο καθρέφτης που δείχνει το πρόσωπο του εκλογικού σώματος. Ο.τι είναι ο πρωθυπουργός είναι και ο λαός ... Ότι είναι ο υπουργός είναι και αυτοί που τον ψήφισαν...

Ανώνυμος είπε...

Ποια δημοκρατια να αναγνωρισει ο παπαδοπουλος; την χρηματοδοτουμενη με 100 εκατομυρια δολαρια στον ανδρεα απο τους αμερικανους; Ο μονος που νοιαστηκε για τον απλο κοσμο ηταν μονο αυτος και αυτο δεν ξεχνιεται. Συμφωνω ομως οτι οι Ελληνες δεν πρεπει να χωριζονται σε δεξιους και αριστερους αυτο πρεπει να τελειωσει, σκεφτειτε ομως ποιοι τροφοδοτουν συνεχεια τον διχασμο, βαρεθηκαμε να ακουμε μια ζωη, ετσι η αριστερα αυτο, η αριστερα το αλλο, η αριστερα ειναι μονο δημοκρατια ,τοτε εχει περιοδο η αριστερα , ελεος οχι αλλη αριστερα!!!! Υ.Γ. Ειναι τυχαιο οτι οι περισσοτεροι πλουσιοι ηταν και ειναι αριστεροι;