Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Η ασθένεια των πεύκων είναι κολλητική και έχει εμφανιστεί και στο πανέμορφο πευκοδάσος του Καλάμου Ιονίου Πελάγους.

 

Ως γνωστό τα πεύκα έχουν και αυτά τις αρρώστιες τους και είναι κολλητικές. Παρατηρώντας προσεκτικά σε ένα πευκοδάσος, μπορείτε να εντοπίσετε κάποια δέντρα χωρίς ζωή στο κορμό τους και σε όλη την κώμη τους, δηλαδή να είναι ολοσχερώς ξεραμένα και συνήθως ακολουθούνε τα διπλανά τους που ακουμπούν το ένα το άλλο...
Δυστυχώς το πρόβλημα έχει εμφανιστεί και στο πανέμορφο πευκοδάσος του Καλάμου Ιονίου Πελάγους, το έχουνε εντοπίσει όλοι και μέσα σε αυτούς και εμείς που λατρεύουμε να επισκεπτόμαστε τις παραδεισένιες και ανόθευτες παραλίες του νησιού και σίγουρα πρέπει το αρμόδιο Δασαρχείο να παρέμβει.
Γνωρίζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι υπήρξε παρέμβαση, όπου συνεργεία περνούσαν καθημερινά από τον Μύτικα απέναντι στο νησί κόβοντας αρκετά από τα άρρωστα πεύκα. Πρέπει αυτή η παρέμβαση να συνεχιστεί με την απομάκρυνση όλων των άρρωστων πεύκων, με την υπόδειξη των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν το νησί σαν την τσέπη τους. Ξαναλέμε, γνωρίζουμε ότι ήδη έχει γίνει η συγκεκριμένη κίνηση και θα πρέπει να συνεχιστεί.
Πρέπει αυτή η φυσικού κάλλους ομορφιά του πευκοδάσους του Καλάμου Ιονίου Πελάγους να προστατευτεί από κάθε κίνδυνο, είναι μία κληρονομιά που πρέπει να περάσει και στις επόμενες γενιές, είναι υποχρέωση όλων η προστασία αυτού του μνημείου της φύσης.











mytikaspress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο