Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Γυμνάσιο Σαραβαλίου : Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών



Οι γλώσσες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να καλλιεργήσουμε και να αναδείξουμε. Χρησιμεύουν ως γέφυρες επικοινωνίας με άλλους πολιτισμούς, προάγοντας την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή και διευκολύνουν την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες.....


Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών. Εκδηλώσεις και δράσεις διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (European Center for Modern Languages) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) ενώνουν τη φωνή τους με τους πολίτες από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, με σκοπό να γιορτάσουν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρωπαϊκής ηπείρου και του πλανήτη.


Μια τέτοια εκδήλωση διοργάνωσε φέτος το σχολείο μας, δίνοντας την ευκαιρία, σε μαθητές και καθηγητές, να γιορτάσουν αυτό το γλωσσικό και πολιτιστικό γεγονός.


Μαθητές της B’ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Σαραβαλίου ανέλαβαν να μας παρουσιάσουν εργασίες σχετικές με τα οφέλη εκμάθησης διαφόρων ξένων γλωσσών μιλώντας αντίστοιχα στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, αλβανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα.


Το σχολείο μας επισκέφτηκε, έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Γ. Γιωτόπουλου, η εκπαιδευτικός ιταλικής γλώσσας του 9ου Γυμνασίου Πατρών, κ. Νικολέτα Σκρεμμύδα η οποία και μας μίλησε για τα οφέλη και τις προοπτικές που προσφέρει η εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Νικολέτα Σκρεμμύδα για την παρουσία και τη συμμετοχή της στην εκδήλωσή μας.


Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών ενώνει διαφορετικούς ανθρώπους που μοιράζονται κοινές ιδέες και αξίες από όλο τον κόσμο.


Μπράβο, παιδιά

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο