Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

“Θάλασσα Μάνα” Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, δίνουμε φωνή στη θάλασσα. Πόρος - Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024


Η εκδήλωση «Θάλασσα Μάνα» αποτελεί μια καλλιτεχνική βραδιά με στόχο την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση του κοινού για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.....

Διοργανώνεται από την "Καθετή" και την "AKTAIA" με την υποστήριξη του Rauch Foundation και του Argosaronic Environment Foundation, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 20:00, στην Πλατεία Καραμάνου, στον Πόρο.

Η εκδήλωση έχει στόχο να αναδείξει τη θάλασσα ως σύμβολο ζωής και έμπνευσης, ενώ θα κορυφωθεί με μια υπέροχη συναυλία, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει η Λίνα Νικολακοπούλου.

Η «Θάλασσα Μάνα» είναι πολλά περισσότερα από μια απλή συναυλία. Πρόκειται για ένα  κάλεσμα προς δράση, όπου η φωνή κάθε συμμετέχοντα συνεισφέρει στη διάδοση ενός ισχυρού μηνύματος: η προστασία των θαλασσών μας δεν μπορεί να περιμένει. Με τις αποφάσεις για τις άδειες νέων ιχθυοκαλλιεργειών να βρίσκονται προ των πυλών και να απειλούν την ισορροπία των ακτών μας, η ανάγκη για δράση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκινά με την προβολή ενός 20λεπτου αποσπάσματος από το ντοκιμαντέρ «Το Ιερό του Ποσειδώνα», που παρουσιάζει μαρτυρίες κατοίκων και εικόνες από την περιοχή του Πόρου. Ακολουθούν μαρτυρίες που αναδεικνύουν τη σημασία της θάλασσας για την τοπική κοινωνία και τη διατήρηση της παράδοσης. Στη συνέχεια, θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι από τις τοπικές κοινωνίες.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια συναυλία καλλιτεχνικά επιμελημένη από τη Λίνα Νικολακοπούλου, με τραγούδια αφιερωμένα στη θάλασσα. Θα ερμηνεύσουν ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Ελένη Δημοπούλου, συνοδευόμενοι από τετραμελή ορχήστρα.

Το σύμβολο της εκστρατείας είναι η σταγόνα, που εκφράζει τη δύναμη που πηγάζει από τη συλλογική προσπάθεια. Όπως οι σταγόνες ενώνονται για να δημιουργήσουν το απέραντο πέλαγος, έτσι και εμείς καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη διατήρηση του πολιτιστικού, οικονομικού και περιβαλλοντικού θησαυρού της Ελλάδας.

Αυτή η βραδιά αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για το κοινό να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Οι διοργανωτές δεσμεύονται να εξασφαλίσουν ότι η εκδήλωση θα έχει το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και με τη στήριξη των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Δυτικής Λέσβου, Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Κύμης-Αλιβερίου, Ξηρόμερου, Σαλαμίνας, Σπετσών και Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Εικόνα που περιέχει σύμβολο, λογότυπο, clipart, γραφικάΠεριγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματαΓια περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της "Καθετής" και ακολουθήστε μας στα social media.  katheti.gr        Instagram Logo and symbol, meaning, history, PNG, brandkatheti.gr-instagram      New Facebook Logo PNG Images 2024  facebook - kathetiporos


Επικοινωνία:

Νίκος Κοψιδάς        Τηλ: 6974477229        Email: nikoskopsidas@gmail.com





1 σχόλιο:

  1. Ασ πληρώνουν οι πολίτες την αύξηση του παγίου για της φιγούρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο