Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 


Στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε», με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση και με τη συμμετοχή του περιφερειακού συμβούλου, Φάνη Αδαμόπουλου και του στελέχους, Γεωργίου Γκλαβά. ......

Η αντιπροσωπεία της παράταξης παρακολούθησε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής καθώς και στο τρισάγιο και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.

 «Εάλω η Σμύρνη, ουκ εάλω η μνήμη. Ο ξεριζωμός και η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι για όλους εμάς παρακαταθήκη ιεράς μνήμης και σεβασμού σε όλους όσοι έπεσαν ηρωικώς και αδίκως. Έλκοντας κατά το ήμισυ από την πλευρά της αειμνήστου μητέρας μου Σοφίας Σκιαδαρέση, το γένος Τσαούσογλου, την καταγωγή μου από την μαρτυρική Σμύρνη χαίρομαι που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προσέδωσε τη δέουσα βαρύτητα στις φετινές εκδηλώσεις. Είναι ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στους προγόνους μας, αλλά και στις νέες γενιές, στις οποίες οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε την ιστορία μας, ως απάντηση και σε όλους εκείνους που επιχειρούν να την υποβαθμίσουν ή να διαγράψουν», ανέφερε ο κ. Σκιαδαρέσης μετά την κατάθεση στεφάνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο