Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ευχές Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για τη νέα σχολική χρονιά


Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος παραβρέθηκε σε αγιασμούς σχολικών μονάδων που πραγματοποιήθηκαν για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σήμερα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024..... Ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο – Παλαμαϊκή Σχολή, καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου, όπου τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός.

 

Απευθυνόμενος σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας, τις διευθύντριές, διευθυντές, σχολικούς συμβούλου και εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες, ανέφερε τα εξής:

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θέλω να εκφράσω στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική και επιτυχημένη πορεία. Κάθε νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες ευκαιρίες και φυσικά νέες γνώσεις.

Ως τοπική αυτοδιοίκηση, δεσμευόμαστε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη μαθητική κοινότητα και να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποδομών. Δεν ωραιοποιούμε τις καταστάσεις, αντιθέτως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε σε βάθος χρόνου να εξαλείψουμε τις συνθήκες εγκατάλειψης και παρακμής που παρατηρούνται σε σχολικές δομές μας.

Αγαπητοί μαθητές, το ταξίδι της μάθησης είναι γεμάτο προκλήσεις αλλά και χαρές. Σας καλώ να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που σας δίνονται, να δουλέψετε σκληρά και να μην φοβάστε να ονειρεύεστε. Εσείς είστε το μέλλον μας.

Στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διαμόρφωση των αυριανών πολιτών. Η στήριξή σας είναι ανεκτίμητη και απαραίτητη.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο και επιτυχίες!»

 

Παράλληλα, μέλη της Δημοτικής Αρχής έδωσαν το «παρών» στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου όπου πραγματοποιήθηκαν αγιασμοί.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο