Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Ξηρομέρου: Δημότης ζητά απαντήσεις σε ένα κρίσιμο ζήτημα καθαριότητας και δημόσιας υγιεινής.



      Κάτοικος της κοινότητας Αστακού Ξηρομέρου θέτει ένα κρίσιμο ζήτημα καθαριότητας και δημόσιας υγιεινής, την τοποθέτηση χημικών τουαλετών στις Λαϊκές Αγορές.

Συγκεκριμένα ο Δημότης κ. Παπαρίζος εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αιτηθεί προς το Δήμο Ξηρομέρου, τη λύση για το πρόβλημα που υπάρχει με την ανυπαρξία χημικών τουαλετών στην λαϊκή αγορά της πόλης του Αστακού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, "Κάθε Πέμπτη που γίνεται Λαϊκή Αγορά στην πόλη του Αστακού και μέσα στον αστικό ιστό, οι συμμετέχοντες, σ' αυτή επαγγελματίες, κοινώς (παγγίτες) ανατρέχουν στα παραπλήσια οικόπεδα και μάντρες σπιτιών για σωματική τους ανάγκη (ούρηση κ΄ αφόδευση) με τα γνωστά αποτελέσματα τόσο της βρώμας όσο και της δυσοσμίας, τα οποία γίνονται ανυπόφορα τη καλοκαιρινή περίοδο.".

Να σημειωθεί ότι απάντηση δεν έχει πάρει μέχρι και σήμερα στο αίτημά του, ούτε από την κοινότητα Αστακού, αλλά ούτε και από το Δήμο Ξηρομέρου, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην αίτηση του, "Στο αίτημά μου αυτό ο Δήμος παρ΄ όλο που είναι μέσα στις υποχρεώσεις του να το λύση, όχι μόνο αδιαφορεί, παρ΄ όλων που εισπράττει για αυτοδιοικητικά τέλη από τους επαγγελματίες, τέσσερα χρόνια τώρα όπως είναι υποχρεωμένος από το νόμο δεν μου έχει απαντήσει.".

Παράλληλα καλεί τη Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας να μεσολαβήσει για την άμεση λύση του προβλήματος.
   
Το κείμενο που μας έχει στείλει ο Δημότης με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του είναι το παρακάτω:

Είναι γεγονός ότι στις λεπτομέρειες κρίνεται η επιτυχία μιας Δημοτικής ή Κοινοτικής αρχής και αυτές είναι που αναδεικνύουν τον πολιτικό πολιτισμό μιας κοινότητας ή ενός δήμου.
  Για του λόγου το αληθές που αφορά τον Δήμο Ξηρομέρου και την Κοινότητα Αστακού παραθέτω τα κάτωθι.

 

Με το υπ. αριθμ. 3047/13-5-20 αίτημα μου προς τον Δήμο Ξηρομέρου και με το οποίο έθετα δύο θέματα, το ένα εξ αυτών υγειονομικού ενδιαφέροντος
Δηλαδή:
Κάθε Πέμπτη που γίνεται Λαϊκή Αγορά στην πόλη του Αστακού και μέσα στον αστικό ιστό, οι συμμετέχοντες, σ' αυτή επαγγελματίες, κοινώς (παγγίτες) ανατρέχουν στα παραπλήσια οικόπεδα και μάντρες σπιτιών για σωματική τους ανάγκη (ούριση κ΄ αφόδευση) με τα γνωστά αποτελέσματα τόσο της βρώμας όσο και της δυσοσμίας, τα οποία γίνονται ανυπόφορα τη καλοκαιρινή περίοδο.

Στο αίτημά μου αυτό ο Δήμος παρ΄ όλο που είναι μέσα στις υποχρεώσεις του να το λύση, όχι μόνο αδιαφορεί, παρ΄ όλων που εισπράττει για αυτοδιοικητικά τέλη από τους επαγγελματίες, τέσσερα χρόνια τώρα όπως είναι υποχρεωμένος από το νόμο δεν μου έχει απάντηση.

Παρακαλώ πολύ σαν αρμόδια υπηρεσία υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεσολαβήσετε για την άμεση λύση του ως άνω προβλήματος.


Απαντήσεις στα παραπάνω:


  Από τη μεν κοινοτική αρχή δεν ξέρουμε τι είναι χημικές τουαλέτες και πώς ενεργοποιούνται, από τη δε δημοτική αρχή: θα βγάλουμε τελάλη να ενημερώσει τους παγκίτες-λαϊκατζήδες για τις σωματικές ανάγκες τους να πηγαίνουν στις τουαλέτες του Δήμου, και  ΝΑ  το αποτέλεσμα μετά τον τελάλη.

Λαϊκατζής-παγκίτης αφοδεύει στις τουαλέτες του Δήμου.









 

 Θερμά συγχαρητήρια για το επιτυχημένο εγχείρημα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο