Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Μίλτος Ζαμπάρας: Στη Βουλή το θέμα για άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ και αποζημίωση των παραγωγών που έπαθαν ζημιές από την χαλαζόπτωση


Η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε με σφοδρότητα αγροτικές εκτάσεις της περιοχής του Αγρινίου, ειδικά στη Νέα Αβόρανη εώς Καινούργιο και Καμαρούλα, Παναιτώλιο και άλλα χωριά που στηρίζονται στην ελαιοκομία, προκάλεσε τεράστια ζημιά λίγο διάστημα πριν την συγκομιδή. Οι απώλειες που προκλήθηκαν στα ελαιόδεντρα είναι ολοκληρωτική, ενώ υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές και σε αμπέλια, ροδιές κ.α.....

Ο Μίλτος Ζαμπάρας δήλωσε σχετικά: «Οι παραγωγοί είναι σε πλήρη απογνωση, Οι τελευταίες καταστροφές είναι το τελικό χτύπημα μετά και τις αυξήσεις στα κόστη παραγωγής. Είναι βέβαιο ότι εάν δεν αποζημιωθούν άμεσα θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος της επαγγελματικής τους επιβίωσης.

Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να καταγραφούν οι ζημιές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση και να κινηθούν άμεσα οι μηχανισμοί απόδοσης των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες από τον ΕΛΓΑ.

Με παρέμβαση μου φέρνω στη Βουλή των Ελλήνων, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπου καταθέτω ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το εν λόγω ζήτημα.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο