Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΚΕ_Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ στο νομό


 

 

 


ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στηρίζει τους εκπαιδευτικούς που εναντιώνονται στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ στο νομό...

Να μην προχωρήσουν οι δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία που έχουν αποφασίσει οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υλοποιώντας τις σχετικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης, ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση βουλευτή του κόμματος στο νομό, με το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ.

Όπως επισημάνθηκε, τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, έρχονται να δώσουν νέο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και στα επαγγελματικά των εκπαιδευτικών, ζητήματα που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στα ήδη καθημερινά μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα αλλά και ο κλάδος.

Υπολογίζεται, ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη για το νομό, με παραπάνω από 40 λιγότερα σχολικά τμήματα που ισοδυναμούν περίπου με 3-4 σχολεία (!), με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα μεγάλο τόσο στην Δευτεροβάθμια (θα υπάρχουν τάξεις ακόμη και με 30 μαθητές στο Αγρίνιο), όσο και στην Πρωτοβάθμια (υπολογίζονται ως και 25 μαθητές ακόμη και για την Α’ Δημοτικού).

Επιπλέον, καταργούνται ή περικόπτονται, Τμήματα Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, αδιαφορώντας για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και με δυσκολία φοιτούν στα σχολεία, ενώ για μαθητές ΕΠΑΛ και τμήματα που δεν θα λειτουργούν, εκτός από την αλλαγή σχολείων η… προοπτική είναι να αλλάξουν ειδικότητα ή και να διακόψουν τα μαθήματα.

Την ίδια ώρα που οι μαθητές θα «στοιβάζονται» στα τμήματα, καθηγητές θα πρέπει να μετακινούνται σε 2 έως και 3 σχολεία για να «συμπληρώσουν» ώρες, παρουσιάζοντας πλασματική μείωση αναγκών, μη προχωρώντας και στις αναγκαίες προσλήψεις.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, εκφράστηκε η αντίθεση του κόμματος στα συγκεκριμένα μέτρα καλώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, να μην συμβιβαστούν μ’ αυτήν την κατάσταση. Απαιτήθηκε, να προχωρήσουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μαζικούς διορισμούς με βάση τις ανάγκες, αλλά και με ταυτόχρονη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και συνολικά για την ενίσχυση της σύγχρονης δημόσιας δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσεις σ’ αυτή, σημειώθηκε ότι το ΚΚΕ, θα κάνει ό,τι περνά από τις δυνάμεις του τόσο εντός βουλής, όσο και κυρίως εκτός αυτής, στους καθημερινούς αγώνες εργαζομένων, εκπαιδευτικών και νεολαίας. 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο