Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου: Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.


      Ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος  Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για την  επέτειο  της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024 στην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 14-09-2024 

19:00     Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας   εις Μνήμην του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν Αυτώ Αγίων Αρχιερέων και Κληρικών

Ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πατέρα Ευάγγελο Φωτάκη με τίτλο: «Χρυσοστόμου Σμύρνης, η πάντα επίκαιρη παρακαταθήκη Του» Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αγρινίου  

 

Κυριακή 15-09-024

7:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία

 9:00 Επιμνημόσυνη Δέηση  για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής   Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου         Μητροπολίτη  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνού.

Ομιλία από την  Αντιπρόεδρο  του Συλλόγου Μικρασιατών   Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Ιωακειμίδου Κυριακή.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης   

Κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο Μικρασιατών και Ποντίων  Προσφύγων.

20:00μ.μ.  Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ» με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή, μια δημιουργία της ομάδας των          Ονειροδίαιτων σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάκου.

 Αίθουσα εκδηλώσεων Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο