Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Συμμετοχή στη Γαστρονομική εκδήλωση - Γευσιγνωσία στην 88η ΔΕΘ o Σύλλογος Γυναικών Αστακού


Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου κ. Λευτέρη Μάντζαρη για συμμετοχή στη Γαστρονομική εκδήλωση - Γευσιγνωσία στην 88η ΔΕΘ, ήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα θετικά στο να παραβρεθούμε καλύπτοντας με ιδία συμμετοχή τα έξοδα υλικών και διαμονής στην Θεσσαλονίκη.....

Εφέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως τιμώμενη περιφέρεια, την Δευτέρα 9/9/24 συμμετείχε στην έκθεση στην συγκεκριμένη εκδήλωση με εκπροσώπηση από τους εξής Δήμους:

Ο Δήμος Πύργου συμμετείχε με χονδρομενούδελο, ο Δήμος Ήλιδας με παραδοσιακό κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο, ο Δήμος Αμφιλοχίας με Λαλαγγίδα και ο Δήμος Ξηρομέρου με κουραμπιέδες Αστακού.

Τα φαγητά μαγειρεύτηκαν και παρουσιάστηκαν εκεί και στη συνέχεια μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους. Τα γλυκά έπρεπε να είναι έτοιμα και τυλιγμένα ένα ένα. Φτιάξαμε 320 κουραμπιέδες και μοιράστηκαν μετά την παρουσίασή τους.

Η βιτρίνα που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε είχε περιορισμένη χωρητικότητα και επελέγησαν προϊόντα τοπικά, συσκευασμένα, ντόπιων παραγωγών με επίσημη ετικέτα όπως κρασί, μέλι, ελιές, πάστα ελιάς, λεμονάδα, σαπούνια καθώς και στον πάγκο μας υπήρχαν διαφημιστικά φυλλάδια και κάρτες του Δήμου μας, του Λαογραφικού μας μουσείου και τοπικών επιχειρήσεων. Τα εκλεκτά ψάρια και κρέατα του Δήμου μας, επειδή ήταν αδύνατον να μπούνε στην βιτρίνα αναφέρθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην παρουσίαση που έκανε για τον τόπο μας.

Προσφέρθηκε στους επισκέπτες Αστακιώτικη Λεμονάδα από την Λεμονοφάρμα, από τα δύο κορίτσια από το Ξηρόμερο που σπουδάζουν στην Θεσσαλονίκη, την Βαλεντίνη Παύλου και την Παρασκευή Πολύζου. Τα κορίτσια θα είναι εκεί όλη την εβδομάδα προβάλλοντας τα προϊόντα του τόπου μας.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προβληθεί ο Δήμος Ξηρομέρου και μέσα από την ΔΕΘ, για αυτό ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πρόσκληση.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο