Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Συμπλήρωση 5 χρόνων διοίκησης του Γιάννη Τριανταφυλλάκη και της παράταξης ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ''. Σύγκριση χρηματοδοτήσεων δύο 5ετιών στον Δήμο Ξηρομέρου, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθοντολογίας.

 

Σήμερα 31 Αυγούστου 2024, συμπληρώνονται 5 χρόνια από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, που την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου την έχει ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης και η παράταξη του ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ''.... και με όρους μέλλοντος και όχι παρελθοντολογίας, θα αναφερθούμε με συγκεκριμένα στοιχεία και επίσημα έγγραφα που δεν αμφισβητούνται, στις επιπλέον χρηματοδοτήσεις από τα διάφορα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, που εξασφάλισε ο Δήμος Ξηρομέρου για έργα και προμήθειες, κατόπιν αιτημάτων συνοδευόμενων με τεχνικά δελτία και μελέτες.
Η παράμετρος των επιπλέον χρηματοδοτήσεων, δηλαδή να το πούμε απλοϊκά, πόσα χρήματα κατάφερε να φέρει στο Ταμείο του Δήμου η εκάστοτε δημοτική αρχή, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που διαμορφώνουν την αποτελεσματικότητα μίας διοίκησης και το βαθμό επιτυχίας της, γιατί τα έργα και η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν έρχονται με κούφια λόγια, με σχέδια επί χάρτου και ανέξοδη θεωρία, αλλά με εξασφάλιση οικονομικών πόρων.
Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται σοβαρά και με υπευθυνότητα με την τοπική αυτοδιοίκηση, ότι από τα τακτικά έσοδα των Δήμων, ένα πολύ μικρό και ασήμαντο ποσό αφορά επενδύσεις και έργα και το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων πηγαίνει στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των Δήμων.
Στο δικό μας Δήμο Ξηρομέρου, αυτό το ποσό για επενδύσεις δεν ξεπερνά τα 200.000 € το χρόνο (η λεγόμενη ΣΑΤΑ) και όπως καταλαβαίνει ο καθένας, με αυτό το ποσό δεν μπορείς να δημιουργήσεις αναπτυξιακές υποδομές και έργα που θα αλλάξουν και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ο μόνος δρόμος σε αυτή την περίπτωση είναι ο εξής:
  • ώριμες και σωστές μελέτες σε επίπεδο τευχών δημοπράτησης,
  • ολοκληρωμένες προτάσεις χρηματοδότησης στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που κατά καιρούς ανοίγουν (αφού τα παρακολουθείς επισταμένα),
  • έγκριση και ένταξη των προτάσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία, δηλαδή να πετυχαίνεις εντάξεις,
  • δημοπρασία έργων υποδομής και σε καμία περίπτωση απεντάξεις,
  • σύμβαση έργων υποδομής,
  • εκτέλεση έργων υποδομής με βάση σωστές μελέτες και τις αρχές της τέχνης και της επιστήμης,
  • παραλαβή έργων και απόδοση τους για χρήση στους πολίτες, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Για όλες τις χρηματοδοτήσεις που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, χρησιμοποιούμε τις ημερομηνίες πάνω στα επίσημα έγγραφα έγκρισης των χρηματοδοτήσεων.
Επίσης θα κάνουμε την αναπόφευκτη σύγκριση με την προηγούμενη 5ετία 2014-2019 του Δημάρχου Ερωτόκριτου Γαλούνη (σύγκριση 5ετία με 5ετία) και της παράταξης του ''ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ'', όπου στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 μεταλλάχθηκε στη παράταξη ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, επαναλαμβάνουμε με όρους μέλλοντος και όχι παρελθοντολογίας, για να δείξουμε ότι η επιλογή των δημοτών ποιον Δήμαρχο θα έχουν, έχει επιπτώσεις, κάτι που φαίνεται να το κατανόησαν καλά οι δημότες, με την επιλογή που έκαναν στις Δημοτικές Εκλογές το 2019 και το 2023.
Προσωπική μας γνώμη, εκκρεμεί να κατανοήσουν ότι και η επιλογή δημοτικών συμβούλων σε κάθε δημοτική παράταξη έχει επιπτώσεις και πρέπει επιτέλους να σπάσει αυτό το στρεβλό να ψηφίζονται δημοτικοί σύμβουλοι με συγγενικά ή φιλικά κριτήρια, με κατευθυνόμενες λίστες, με ομαδοποιήσεις, με μικρά και πρόσκαιρα συμφέροντα. Είναι η ώρα και αυτό να αλλάξει και να έχουμε επιλογή δημοτικών συμβούλων με πιο αξιοκρατικά κριτήρια, με όρους επαγγελματικής και κοινωνικής παρουσίας, με όρους ικανότητας και ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Έχουμε λοιπόν:

5ετία 1 Σεπ. 2019 - 31 Αυγ. 2024 Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη:
  • 39 χρηματοδοτήσεις ύψους 30.290.762,78 € (δείτε εδώ).
  • 0 απεντάξεις έργων.
Τελικό σύνολο: 30.290.762,78 €.

--------------------------

5ετία 1 Σεπ. 2014 - 31 Αυγ. 2019 Δημάρχου Ερωτόκριτου Γαλούνη:
  • 21 χρηματοδοτήσεις ύψους 12.374.948,02 € (δείτε εδώ).
  • 7 απεντάξεις έργων ύψους 5.605.143,49 € (δείτε εδώ).
Τελικό σύνολο: 6.769.804,53 €.

Νομίζουμε ότι η σύγκριση των δύο 5ετιών από άποψη εξασφάλισης επιπλέον χρημάτων για το ταμείο του Δήμου, είναι συντριπτική. Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια καμίας σύγκρισης.
Αν στην εξίσωση βάλουμε και τα δημιουργηθέντα χρέη, όπου την 5ετία Γαλούνη τινάχθηκαν τα Ταμεία στον αέρα και ο Δήμος Ξηρομέρου χρωστούσε σε όποιον μιλούσε ελληνικά, που χρεώθηκε με τεράστιο δάνειο, με ένα μεγάλο επιτόκιο που ακόμα και σήμερα αποπληρώνει ο Δήμος, ενώ ταυτόχρονα ήταν και μονίμως κατηγορούμενος στα Δικαστήρια για χρέη, τότε η εικόνα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη.
Προσωπικά εκτιμούμε ότι αυτός είναι ο πιο βαρυσήμαντος από τους πολλούς λόγους, της θριαμβευτικής νίκης του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, από τον 1ο γύρο με το συντριπτικό ποσοστό 62,73%, ένα ποσοστό που γεμίζει ευθύνη τη διοίκηση Τριανταφυλλάκη και σε καμία περίπτωση αλαζονεία, όταν ουσιαστικά απέναντι του είχε τους ανθρώπους που διοίκησαν τον Δήμο την 5ετία 2014-2019, είχε απέναντι του πάλι τον Ερωτόκριτο Γαλούνη, ο οποίος είχε το πρώτο λόγο και ήταν το πρώτο βιολί στο συνδυασμό ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' και αποδείχθηκε μετέπειτα όταν έγινε και επικεφαλής του συνδυασμού.
Επίσης το μεγάλο ποσοστό της δημοτικής αρχής τον Οκτώβρη του 2023, δεν σημαίνει ότι έχει λευκή επιταγή, κάθε μέρα κρίνεται και οφείλει ότι δεν λειτουργεί καλά να το διορθώνει, να ακούει τι συμβαίνει στη κοινωνία και να αναθεωρεί όπου απαιτείται.
Υποκειμενική μας γνώμη, η 5ετία 2014-2019, ήταν μία χαμένη 5ετία με βάση τα μετρήσιμα στοιχεία και αυτό το λέμε με θλίψη και στενοχώρια, γιατί όλοι θα θέλαμε να έχει πετύχει η δημοτική αρχή Γαλούνη.
Την περίοδο αυτή την πλήρωσαν και την πληρώνουν οι δημότες ακόμα και σήμερα (μεγάλο δάνειο και χρέη), παρότι έχουν περάσει 5 χρόνια και δυστυχώς έγινε με λαθεμένη, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, δημοκρατική επιλογή των δημοτών.
Επίσης η υποκειμενική μας γνώμη είναι ότι η 5ετία Τριανταφυλλάκη έχει, συνυπολογίζοντας θετικά και αρνητικά, σίγουρα θετικό πρόσημο και οι βελτιωτικές κινήσεις όπου απαιτούνται καλό θα είναι να γίνουν και η εποικοδομητική κριτική πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψη.
Συμπερασματικά λοιπόν, η ψήφος είναι πολλή σοβαρή υπόθεση και για παράταξη και για Δήμαρχο όπως επίσης και για δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.


Χρηματοδοτήσεις 5ετία 1 Σεπ. 2019 - 31 Αυγ. 2024 Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Χρηματοδοτήσεις 5ετία 1 Σεπ. 2014 - 31 Αυγ. 2019 Δημάρχου Ερωτόκριτου Γαλούνη.

Απεντάξεις 5ετία 1 Σεπ. 2014 - 31 Αυγ. 2019 Δημάρχου Ερωτόκριτου Γαλούνη.



mytikaspress

15 σχόλια:

  1. ασε μας ρε Σουλα , μ αυτα που γράφεις κακο κάνεις στον τριανταφυλλακη οχι καλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κακό κάνεις μ αυτά που γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ
    ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑΚΙΑ ΣΑΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε βλέπουμε κανένα έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως να συγκρίνετε και τα τιμολόγια νερού......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να συγκρίνουμε και τις τιμές στο ρεύμα ώστε να χουμε ασφαλή συμπεράσματα . ΚΣΙ να πούμε τα δάνεια με Πανταζή γαλουνη και τα δικαστήρια . για να μαστε δίκαιοι

      Διαγραφή
    2. 4:52 εσυ με τον Πανταζή μερα νύχτα να ασχολείσαι εμμονικεεεεε

      Διαγραφή
  7. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΦΥΤΕΙΩΤΕΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχεια οι διάφορες παρατάξεις γράφουν ότι κάνουν έργα !!! Που είναι η ανάπτυξη λοιπόν? Όσο περνάνε τα χρόνια πάμε και χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μηδέν από μηδέν μηδέν...για πέστε το φτιάξατε προοδευτικοί .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δήμαρχε προχωράμε μπροστά και δυνατά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δήμαρχε προχώρα μπροστά και δυνατά τις απευθείας αναθέσεις. Δώσε σανό στο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν εχω καταλάβει τι έργο έχει γινει; μα κοβου.ε τα χόρτα; η ευπρεπισμο;; θα το πάθετε χειρότερα απ το καρυ κ το γαλουνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο