Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΈΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΉΤΡΗΣΤΡΑΠΕΖΙΏΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ (29/08/2024)


1. ΑΚΡΙΒΕΙΑ . ΜΕΤΡΑ - ΔΡΑΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ. 
Ο Επικεφαλής της Παράταξης  Δημήτρης Τραπεζιώτης στο πλαίσιο της 4ης Λογοδοσίας προέταξε για συζήτηση το θέμα της ακρίβειας..... γιατί είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που απασχολεί σήμερα τους πολίτες της χώρας. Αφού ανέπτυξε το θέμα και άσκησε κριτική καταλογίζοντας ευθύνη στη Δημοτική Αρχή  ότι δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της προστασίας των καταναλωτών ΠΡΟΤΕΙΝΕ:
ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων  (Α 75, 1 γ 7 του ν. 3463/2006). Το γραφείο αυτό θα έχει ως στόχο την προστασία του καταναλωτή σχετικά με θέματα που αφορούν τα δικαιώματά του, την ποιότητα των προσφερόμενων αγαθών και υπηρεσιών και τις επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.Μπορεί δε να συστεγαστεί με το Τοπικό Γραφείο του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ.) και έτσι να λειτουργεί υπό τις οδηγίες του συμπολίτη μας και Προέδρου του ΙΝ.ΚΑ. που έχει γνώση και εμπειρία στα θέματα της ακρίβειας. 
ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ώστε κανένας πολίτης του Δήμου μας να μημείνει χωρίς ρεύμα.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ και προώθηση της άμεσης κατανάλωσης (από το χωράφι στο ράφι) ώστε να ελαφρυνθούν   οι καταναλωτές από τις υπερτιμήσεις που παρακαλούν οι μεσάζοντες κερδοσκόποι. 


2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 
Ένα αίτημα που διατυπώνεται από τους κατοίκους του Παναιτωλίου λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει για τους πεζούς, περιπατητές και κατοίκους της εν λόγω περιοχής,.   εξ αιτίας της ταχύτητας που αναπτύσσουν τα διερχόμενα οχήματα και των ατυχημάτων που έχουν συμβεί  στην διαδρομή αυτή. Το αίτημα αυτό εκκρεμεί από το 2014. Τότε είχε κατατεθεί στο Δήμο Αγρινίου  κατόπιν συλλογής υπογραφών. Κατατέθηκε ξανά στο Δ.Σ.  με αφορμή ατύχημα που είχε συμβεί και ακολούθως για Τρίτη φορά σε πρόσφατο Δ.Σ.  από τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Μυζήθρα.
ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ εάν έχει πρόθεση και σχεδιασμό για το έργο αυτό και αν ναι  σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ που δόθηκε από το Δήμαρχο ήταν ότι το θέμα αυτό εξετάζεται και παράλληλα αναζητούνται οι απαιτούμενοι πόροι. 
3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΟΧΟΛΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
Ο πρώην Δήμος Θεστιέων είχε αγοράσει ένα οικόπεδο δύο (2) στρεμμάτων  στη θέση Βροχολή Παναιτωλίου με σκοπό τη δημιουργία πλατείας.  
ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ εάν σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου αυτού. 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ που δόθηκε από το Δήμαρχο ήταν ότι η κατασκευή της εν λόγω πλατείας είναι πράγματι στο σχεδιασμό της σημερινής Δημοτικής Αρχής. 
4. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΑΥΛΑΚΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ. 
Επειδή η περίφραξη αυτή είναι κατασκευασμένη από το δυσεύρετο σιδηρόξυλο  (AZOBE-Lophira alata) και έχει να συντηρηθεί 14 ολόκληρα χρόνια είναι έκδηλη η φθορά της και χρήζει άμεσης αποκατάστασης διότι αν καταστραφεί θα είναι δυσχερείς έως αδύνατη η αντικατάστασή της με παρόμοιο ξύλο. Σημειωτέον ότι το κόστος για τη συντήρησή της είναι αμελητέο διότι απαιτεί μόνο «ένα πέρασμα» κατ’ έτος με 4 κιλά πετρέλαιο και 1 κιλό λινέλαιο. 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ που δόθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο είναι ότι η συντήρηση αυτή έχει  δρομολογηθεί και θα πραγματοποιηθεί άμεσα. 
8. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.  
ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ πρώτον: εάν οι δρόμοι του κέντρου της πόλης του Αγρινίου  με τις παρεμβάσεις που έγιναν (πλακοστρώσεις) έχουν ήδη χαρακτηρισθεί ως πεζόδρομοι με βάση τις απαιτήσεις του νόμου και δεύτερον εάν οι επαγγελματίες (εστίασης και αναψυχής)  μπορούν να ζητήσουν  τη χρήση των πεζοδρομίων, για την ανάπτυξη σε αυτά τραπεζοκαθισμάτων, μετά την ενοποίησή τους με τους νεότευκτους πεζοδρόμους.. 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ που δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή δεν ήταν σαφής διότι υπάρχει ζήτημα με τις  ρυμοτομικές γραμμές και το ζήτημα αυτό θα εξετασθεί στην επόμενη Δημοτική Επιτροπή προκειμένου να βρεθεί λύση. 
6. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΑΒΟΡΑΝΗΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΝΕΑΣ ΑΒΟΡΑΝΗΣ.
ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για το θέμα αυτό και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απάντησε ότι το θέμα αυτό θα  τεθεί και θα ξεκαθαριστεί στην επόμενη  Δημοτική Επιτροπή.
7. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΠΥΡΓΙ ΜΕΧΡΙ ΖΑΡΚΑΔΑΙΙΚΑ- ΤΣΟΥΝΑΙΙΚΑ.
 Στο  δρόμο αυτό επί 10 χρόνια δεν έγινε καμία συντήρηση ή παρέμβαση με αποτέλεσμα να είναι δυσχερής η προσέγγιση των κατοίκων του οικισμού στα σπίτια τους. 
ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για το θέμα αυτό και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απάντησε ότι σύντομα θα υπάρξει παρέμβαση και στο δρόμο αυτό.
 8. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ  ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΟ . Ο δρόμος αυτός είναι διπλής κατεύθυνσης πλην όμως λόγω του στενού πλάτους είναι δυσχερής η διέλευση δύο αντιθέτως διερχόμενων αυτοκινήτων. Επειδή στην περιοχή κατοικούν άτομα με αναπηρία που μετακινούνται μόνο με αυτοκίνητο  είναι δυσχερής η προσέγγιση στην οικία τους όταν συναντηθούν με αντιθέτως διερχόμενο όχημα. Για τη διαπλάτυνση αυτού του δρόμου προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα άτομα ΑΜΕΑ έχουν αποσταλεί υπογραφές, επιστολές και υπεύθυνες δηλώσεις κατοίκων και έχει διατυπωθεί το αίτημα αυτό σε τρεις επιστολές του ΕΣΑΜΕΑ. 
ΕΡΩΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Σχετικά με τη διαπλάτυνση του δρόμου αυτού
Και η  απάντηση  ήταν ότι η συγκεκριμένη διαπλάτυνση έχει μεγάλο κόστος που αγγίζει το 1εκατομ. Ευρώ και γι αυτό θα αναζητηθούν άλλες λύσεις για το πρόβλημα. 

Αγρίνιο, 30/09/2024
Για τη Δημοτική Παράταξη
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ»
Ο  Επικεφαλής 
Δημήτρης Τραπεζιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο