Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West - The Ionian Sea Edition - Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS.

 

Παγκόσμιο Κύπελλο cmas Μύτικας Ξηρομέρου 2 με 7 Σεπ 1
 
Ημερομηνία 13/9/2024
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West - The Ionian Sea Edition (και συνολικά ο 6ος αγώνας) που ήταν Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS......
Συνδιοργανωτές ο Δήμος Ξηρομέρου, ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας, ο Δήμος Λευκάδας, ο Δήμος Μεγανησίου, η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων.
Ο αγώνας έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μύτικα, Καλάμου Λευκάδας, Μεγανησίου και Παλαίρου, με κέντρο και ορμητήριο των αγώνων τον Μύτικα Αιτ/νίας.
Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε για τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και την διαύγεια και την καθαρότητα των νερών του μαγευτικού Ιονίου Πελάγους. Στους αγώνες συμμετείχαν 40 αθλητές από όλο τον κόσμο.
Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (1/9) στην Πάλαιρο Αιτ/νίας και η μαγική τελετή λήξης, Σάββατο (7/9) στον Μύτικα Αιτ/νίας.
Ο Δήμος Ξηρομέρου ως ένας εκ των διοργανωτών, στήριξε το 2ο AUTHENTIC BIG BLUE West - The Ionian Sea Edition - Παγκόσμιο Κύπελλο CMAS, έχει ψηλά στην στόχευση του την καθιέρωση της συγκεκριμένης περιοχής στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη των καταδύσεων, μετά και την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αθλητισμού, ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση και την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) Άννα Αρζάνοβα.
Στόχος να χτίσουμε τη φήμη για την περιοχή μας στον καταδυτικό τουρισμό και να εισπράξουμε τα ανάλογα οφέλη στο τουριστικό προϊόν.
 
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό:
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο