Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Μοναδική ευκαιρία η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στον Μύτικα, για την επιτέλους εφαρμογή του υπάρχοντος από το 1936(!!!) Σχεδίου Πόλης.

 

Προχωρά απρόσκοπτα το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου και μιλάμε για τον βιολογικό καθαρισμό Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα συνολικού προϋπολογισμού 12.457.520 € χωρίς ΦΠΑ και κάποια στιγμή με το καλό, οι εργασίες θα εκκινήσουν και στον Μύτικα, με την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και των αντλιοστασίων που θα στέλνουν τα λύματα του οικισμού, στην Μονάδα Επεξεργασίας των Λυμάτων στο ''Πλατανάκι''......
Η δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη πιστώνεται την επιτυχία ανάστασης ενός έργου που ήταν στα αζήτητα και βαλτωμένου, του μεγαλύτερου έργου σήμερα στην Αλυζία.
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το 2019, ασχολήθηκε, δούλεψε, ωρίμασε μελέτες, ανέσυρε το έργο από τα αζήτητα, έκανε την πλήρη πρόταση της στο Ταμείο Ανάκαμψης, προβλέποντας και φωτοβολταϊκό πάρκο για να πέσει το κόστος στη περίοδο λειτουργίας του, εξασφάλισε χρηματοδότηση πάνω από 12 εκατ. ευρώ, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και αυτή την στιγμή το έργο εκτελείται με ταχείς ρυθμούς, παρά τα εμπόδια που προσπάθησαν να βάλουν κάποιοι, κάτι που χαροποιεί κάθε υγιώς σκεπτόμενο δημότη.


Σε αυτό το σημείο θέλουμε να βάλουμε στη συζήτηση την μοναδική ευκαιρία που γεννά η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, ώστε επιτέλους να εφαρμοστεί το ισχύον Σχέδιο Πόλης, το οποίο ο Μύτικας έχει την τύχη να διαθέτει από το 1936, με Πρόεδρο τότε του Μύτικα τον αείμνηστο Αλκιβιάδη Μπουλιέρη.
Είναι μοναδική ευκαιρία παράλληλα με την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, να υπάρξει διάνοιξη των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων, με την σύνταξη πράξεων αναλογισμού και προσκύρωσης αλλά και σε εκείνες τις απλές περιπτώσεις, όπου συνδημότες μας οι οποίοι για να λάβουν οικοδομική άδεια και να χτίσουν στα ρυμοτομούμενα οικόπεδα τους, παραχώρησαν με συμβολαιογραφική πράξη σε κοινή χρήση μέρος του οικοπέδου τους στο σημείο που διέρχεται δρόμος.
Φράχτες, κατασκευές, παραπήγματα και πάσης φύσεως παράνομες παρεμβάσεις και καταλήψεις ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ, σε σημεία όπου διέρχονται αδιαμόρφωτοι σήμερα δρόμοι του Σχεδίου Πόλης, πρέπει να απομακρυνθούν και να διανοιγούν ΑΜΕΣΑ οι δρόμοι, έστω και με υποτυπώδη διαμόρφωση στην αρχή.
Κάποιοι δρόμοι έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα, είναι οι βασικές οδοί, που η διάνοιξη τους θα βοηθήσει να ανασάνει ο οικισμός και κάποιοι έχουν μικρότερη προτεραιότητα. Σε κάθε περίπτωση στόχος πρέπει να είναι η διάνοιξη ΟΛΩΝ των δρόμων, ώστε να οριοθετηθεί επιτέλους ένα πλαίσιο ανάπτυξης του οικισμού.
Ο οικισμός του Μύτικα σήμερα ασφυκτιά τόσο πολύ, που η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Επίσης και στο σχέδιο του νέου οικισμού της Παναγούλας, που σχεδόν εφάπτεται του υπάρχοντος σχεδίου πόλης Μύτικα (αν εγκρινόταν η επέκταση του σχεδίου πόλης Μύτικα του 1994, θα εφάπτονταν πλήρως) και εκεί θα πρέπει να διανοιγούν κάποιοι κομβικοί δρόμοι που σήμερα είναι κλειστοί. Αν συμβεί αυτό, θα ανακουφίσουν την καθημερινή λειτουργία του οικισμού και θα αλλάξουν άρδην την σημερινή εικόνα, όπου ο παραλιακός στενός δρόμος στον κάτω Μύτικα, δέχεται όλο τον κυκλοφοριακό φόρτο.
Εκτιμούμε ότι έχει φτάσει ο καιρός να προχωρήσει η πλήρης εφαρμογή του υπάρχοντος Σχεδίου Πόλης Μύτικα, υπάρχει η βούληση από την παρούσα δημοτική αρχή, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, να το πούμε λαϊκά η κατάσταση κάθε χρόνο γίνεται χειρότερη έως ανυπόφορη για τον οικισμό του Μύτικα, έχουν διαμορφωθεί συνθήκες ασφυξίας του οικισμού και όσο αυτό δεν προχωρά, θίγεται το γενικό καλό ΟΛΩΝ των Μυτικιωτών, προς όφελος λίγων ατομικών και παράνομων συμφερόντων.

mytikaspress.

9 σχόλια:

  1. ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ???ΣΑΝ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 7 55 σε ποναει πολυ ε ΄'; δεν θα σου περασει θα πονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος πονάει βρε έξυπνες θα λειτουργήσει όπως του Αστακού ντροπή σας....το κόστος λειτουργίας να πείτε στον κοσμο

      Διαγραφή
  3. TO ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά μην σας το πούν εδώ δεν μας έχουν πει ακόμη του Αστακού για να μην ζαλιστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε να το τελειώσετε γρήγορα για να πηγαίνουμε όλοι στο Βάρνακα για τις ανάγκες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ζώα σαν και εσένα υπάρχουν τα ρέματα που να ανεβαίνεις στον βαρνακα

      Διαγραφή
  6. Φτιάξτε λιμάνι πρώτα κ μετά μιλαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο