Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ο πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.


      Αναπληρωματικό μέλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι ο πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος.(Δείτε εδώ)

Η ελληνική αντιπροσωπεία στην Επιτροπή των Περιφερειών αποτελείται από 12 τακτικά και 12 αναπληρωματικά μέλη. Τα μέλη της είναι αιρετοί εκπρόσωποι της πρώτης και της δεύτερης βαθμίδας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή πολιτικώς υπόλογοι ενώπιον μιας εκλεγμένης συνέλευσης.

Με πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Καραπάνος αποτελεί μέλος της εθνικής μας αντιπροσωπείας μετά και από τον ορισμό του από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι εθνικές αντιπροσωπείες συνίστανται από μέλη της ΕτΠ από κάθε μία από τις 27 χώρες της ΕΕ. Αντικατοπτρίζουν τη συνολική πολιτική, γεωγραφική και τοπική/περιφερειακή ισορροπία κάθε κράτους μέλους. 

Η επιτροπή συνεδριάζει στις Βρυξέλλες ορισμένες φορές ετησίως προκειμένου να εξετάσει τις πολιτικές προτεραιότητες και να υιοθετήσει γνωμοδοτήσεις σχετικά με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καραπάνο αναπληρωματικό μέλος είναι και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης. (Δείτε εδώ τα μέλη της επιτροπής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο