Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Αναγνώστης: Μικρά προβλήματα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Αστακού Ξηρομέρου.



       Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει ως στρατηγική του επιλογή την πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής μας, έχοντας επενδύσει και στην προσέλκυση του τουρισμού, που αποτελεί για την Ελλάδα τη βαριά της βιομηχανία.  Πηγαίνοντας στις όμορφες παραλίες του Δήμου μας, βλέποντας το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού, τα κύματα να υποχωρούν και να κυματίζουν, δημιουργούν την αίσθηση του απόλυτου, με ένα σίγουρο αποτέλεσμα, το οποίο είναι ότι φτιάχνει την διάθεση σχεδόν όλων, ακόμα και των πιο δύστροπων.

Πέραν από τα παραπάνω οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε τις παραλίες μας,  αυτά τα μικρά διαμάντια της φύσης, θα πρέπει να τα διατηρούμε καθαρά. Ο καθαρισμός μιας παραλίας είναι πολύτιμος για το περιβάλλον, αλλά και για εμάς τους ίδιους τους επισκέπτες.
Εν τω μεταξύ, δυστυχώς, όλες οι παραλίες του πλανήτη έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα, και ανάμεσα σε αυτές και οι παραλίες του Δήμου μας, το πρόβλημα αυτό είναι τα πλαστικά που μεταφέρονται είτε με φυσικές διαδικασίες(άνεμος, θάλασσα, κλπ) είτε απευθείας από τους επισκέπτες.

Από τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης παρατηρούμε στην όμορφη παραλία του Αγίου Γεωργίου Αστακού, να υπάρχουν τα εξής προβλήματα, η ράμπα που οδηγεί προς την παραλία να έχει σκουπίδια και να έχει διαβρωθεί εν μέρη εμποδίζοντας την πρόσβαση προς αυτή. Επίσης και στην παραλία δεν έχουν τοποθετηθεί οι ομπρέλες στις οποίες οι λουόμενοι έβρισκαν μία όαση σκιάς.

Μικρά προβλήματα που σίγουρα ο Δήμος Ξηρομέρου θα επιλύσει αφήνοντας όσους θα επισκεφθούν την παραλία να απολαύσουν την ομορφιά της καθώς αποτελεί το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ξεκούραση. 

 





 

4 σχόλια:

  1. ομπρελεσ μπαινουν τον ιουλιο παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί αν κάνετε τη διαφορά μιας και κάνετε τη διαφορά όπως λέτε γιατί δεν τις βάζετε τέλος Μάη;Έχει ξεκινήσει καύσωνας ήδη !

      Διαγραφή
  2. Για γέλια και για κλάματα 🤣🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλλά για τα σκουπίδια που πετάνε η βρωμιάρηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο