Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Στην Περιφερειακή Επιτροπή οι δράσεις της ΠΔΕ για νέους, ευπαθείς ομάδες και οικογένειες που στα όρια της φτώχειας.


       Συνεδρίασε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, η Περιφερειακή Επιτροπή της ΠΔΕ υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Τη συνεδρίαση απασχόλησαν κατά κύριο λόγο, οι δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά τη στήριξη των νέων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των οικογενειών που απειλούνται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, οι οποίες και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε αρχικά την πράξη που αφορά την υλοποίηση πλέγματος  δράσεων για την αντιμετώπιση της Υλικής Στέρησης με παροχή Τροφίμων ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ) προς τους απόρους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, με παράλληλη στοχευμένη παροχή Συνοδευτικών Μέτρων προς υποστήριξη της Κοινωνικής ένταξής τους – ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΑ -  συνολικού προϋπολογισμού 54.526.610,42 € .

Στη συνέχεια εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης για την διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής στήριξης ηλικιωμένων – ΚΛΙΚ ΖΩΗΣ- που στοχεύει στην συνέχιση της κεντρικής υποστήριξης αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων που χρήζουν μέριμνας και παρακολούθησης, προϋπολογισμού 2.925.600,00 €.

Τέλος εγκρίθηκαν και οι όροι της διακήρυξης για το Περιφερειακό Παρατηρητήριο  Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  με συνολικό προϋπολογισμό 3.000.000 €

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο: «η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και της φτώχειας είναι ένας ασταμάτητος αγώνας. Αποτελεί  υποχρέωση της ΠΔΕ  να μεριμνά για τους αδύναμους με κάθε τρόπο και να αξιοποιεί  κάθε ευκαιρία που της δίνεται, και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έμπρακτα το αποδεικνύουμε συνεχώς, χάρις στην εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειάς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο