Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Κ. Πιστιόλας: Για ένα διαφορετικό «καλοκαιρινό» Αγρίνιο

 

Για ένα διαφορετικό «καλοκαιρινό» Αγρίνιο 
 
Κ. Πιστιόλας: με μικρές, χαμηλού κόστους, κινήσεις μπορούμε να μετατρέψουμε το Αγρίνιο απ’ το γνωστό μας «καμίνι» σε όαση δροσιάς και πολιτισμού.

Οι πρώτες πραγματικά «καυτές» ημέρες για το εφετινό καλοκαίρι μας μονοπωλούν τις συζητήσεις μεταξύ των πολιτών στις παρέες, με τους Αγρινιώτες να σκέφτονται μόνο το πως θα καταφέρουν να αποδράσουν.

Καθ’ υπερβολήν ίσως η παραπάνω διαπίστωση, η οποία όμως δεν απέχει πολύ από αυτό που πραγματικά συνοδεύει το «καλοκαιρινό» Αγρίνιο, το οποίο και συχνά θυμίζει «έρημη πόλη» και … «καμίνι».
Το δημοτικό πάρκο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ώστε να αποτελέσει σημείο συνάντησης και αναψυχής και στην πραγματικότητα ως όαση δροσιάς έχει απομείνει μόνο το «Ελληνίς», που αποτελεί πράγματι το καμάρι της πόλης. Ένας ολόκληρος κόσμος, για τον οποίο δηλώνουμε υπερήφανοι…
Φανταστείτε, όμως, να … «είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
μες τα θερινά τα σινεμά, νύχτες που περνούν, που δε θα ξαναρθούν, μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά»,… στην Τριχωνίδα λίμνη.
Τί πιο όμορφο, τί πιο δυνατό…;!

Έχουμε το φυσικό σκηνικό για έναν υπέροχο κόσμο, γεμάτο όνειρα και εικόνες που μπορούν να ταξιδέψουν το ίδιο το Αγρίνιο πολύ μακριά. Να το πάνε ψηλά….
Το κόστος για τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου είναι μηδαμινό και για τις δυνατότητες του δήμου Αγρινίου αστείο. Το ίδιο ισχύει και για το «ανοιχτό θεατράκι» που στον ίδιο χώρο μπορεί να λειτουργήσει, δίνοντας νέες διεξόδους στην καλλιτεχνική δημιουργία και στο ίδιο το ΔΗΠΕΘΕ, για το οποίο επίσης δηλώνουμε περήφανοι.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει, όμως, να μένουμε στάσιμοι. Και δεν δικαιούμαστε να αδικούμε τον τόπο μας, μη αξιοποιώντας τα όσα υπέροχα έχει να μας προσφέρει και μη αναδεικνύοντας τις πραγματικά μεγάλες του δυνάμεις.
Για την Τριχωνίδα έχουν χυθεί τόνοι μελάνης τις δεκαετίες που πέρασαν. Μελέτες, άρθρα, προτάσεις, σκέψεις… Και δεν διαφωνούμε σε τίποτα, παρά μόνο επισημαίνουμε πως πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει.
Και αυτό που εδώ καταθέτουμε είναι κάτι άμεσα υλοποιήσιμο, κατά την άποψή μας με εξίσου άμεσο αντίκτυπο, καθώς ο στόχος είναι διττός: ουσιαστική ενίσχυση της τέχνης και παράλληλή ανάδειξη της λίμνης.
Μια ξύλινη κατασκευή, φιλική προ το περιβάλλον, σε σημείο που δεν θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της λίμνης και δεν θα επηρεάσει το οικοσύστημα, όπου θα χτυπά η καρδιά του πολιτισμού κάθε καλοκαίρι. Φυσικά στο χώρο, που θα επιλεγεί ανάμεσα στα πάμπολλα σημεία που ενδείκνυνται, θα μπορούν να πραγματοποιούνται πολλές παράλληλες δράσεις. Και, γιατί όχι, ο χώρος να εξελιχθεί σε μια όμορφη «καλλιτεχνιούπολη», προσδίδοντας στο Αγρίνιο έναν διαφορετικό χαρακτήρα.
Για τη δημοτική παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» είναι μέγιστη προτεραιότητα ο πολιτισμός και η με μικρές παρεμβάσεις ουσιαστική ανάπτυξη και η παραπάνω πρόταση θα είναι από τις πρώτες που θα υλοποιηθούν, …αν, εν τω μεταξύ, η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν την αποδεχθεί, πράγμα που απευχόμαστε, καθώς είναι κρίμα να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο