Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Παράνομη υδροληψία με σωλήνα διατομής Φ50 κατήργησε η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου.

 


 
     Στην κατάργηση παράνομης σύνδεσης πόσιμου νερού με την οποία ποτιζόταν μεγαλοκαλλιέργεια στην περιοχή του Αιτωλικού, προχώρησε σήμερα Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, με χρήση μηχανημάτων τύπου JCB και παρουσία της Αστυνομίας......
 


Με την παράνομη αυτή εγκατάσταση και κάνοντας χρήση σωλήνα διατομής 50 εκατοστών (Φ50), ποτιζόταν καλλιεργήσιμη έκταση άνω των 15 στρεμμάτων με ελιές και κηπευτικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής Αστροβίτσας, Ρεμπάκια Αιτωλικού και πλησίον των δυτικών γεφυριών.

Μάλιστα, προ εβδομάδας περίπου, η ΔΕΥΑΜ είχε προχωρήσει και πάλι σε διακοπή της συγκεκριμένης υδροληψίας, κατόπιν αναφοράς περίπου 20 κατοίκων της περιοχής οι οποίοι κατήγγειλαν τη διακοπή της υδροδότησης των σπιτιών τους εξαιτίας της εκτεταμένης υδροκλοπής.

Ωστόσο, η παράνομη υδροληψία συνδέθηκε και πάλι, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΜ να αναγκαστεί να παρέμβει εκ νέου, αυτή τη φορά με συνοδεία Αστυνομικών και με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανήματων, ενώ παράλληλα εις βάρος του ιδιοκτήτη θα ασκηθεί μήνυση.

Επιπλέον, τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης θα προχωρήσουν άμεσα στη διακοπή και των υπολοίπων παράνομων υδροληψιών που έχουν καταγγελθεί, με συνοδεία της Αστυνομίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου διατείνει προς κάθε κατεύθυνση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές τέτοιες παράνομες και αντικοινωνικές συμπεριφορές εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος, για τις οποίες θα ακολουθούνται ΟΛΕΣ οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

ΠΡΑΣΣΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο