Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμφιλοχίας για τις Δημόσιες Δομές Υγείας


ΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» συμφώνησε στο ψήφισμα του ΔΣ για τις Δημόσιες Δομές Υγείας στο Νομό. Θεωρούμε όμως αναγκαίο να θυμίσουμε ότι: στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Ιουλίου θέσαμε ως θέμα το κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας για συμμετοχή στην κινητοποίηση της 26ης Ιουλίου......

Με βάση τις εναγώνιες ανακοινώσεις, τα Δελτία Τύπου αλλά και το συγκεκριμένο κάλεσμα της ΕΙΝΝΑΑ, τονίσαμε την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων του νομού και όχι μόνο, του ΚΕΦΙΑΠ, των Κ. Υγείας, των νοσοκομείων που κλείνουν, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Επισημάναμε τις διαχρονικά κυβερνητικές ευθύνες, της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για την τραγική αυτή κατάσταση, που είχε ως συνέπεια και το γιγάντωμα του ιδιωτικού τομέα, τα ΣΔΙΤ.

Καλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα αιτήματα των Ιατρών, αυτών που στέκονται στη πρώτη γραμμή για την υγεία μας και που μπαίνουν ξανά μπροστά, για μας, και να πάρει απόφαση για τη συμμετοχή του Δήμου στην κινητοποίηση, την οποία καλούσε η ΕΙΝΝΑΑ την Τρίτη 26/7 στο Αγρίνιο, να βάλει λεωφορείο και να καλέσει τους δημότες να συμμετέχουν μαζικά. Τονίσαμε πως οι εκλεγμένοι του λαού θα έπρεπε να είναι μπροστάρηδες σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση για τα λαϊκά προβλήματα.

Η στάση των άλλων δημοτικών παρατάξεων, προσφέρεται για συμπεράσματα. Ενώ συμφώνησαν στην περιγραφή των προβλημάτων, απέρριψαν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συμμετοχή στην κινητοποίηση, μετατρέποντας την στήριξή τους σε «κενό γράμμα».

Η ζωή έχει δείξει πως μόνο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπήκε φραγμός σε ανθυγιεινά σχέδια των κυβερνήσεων, κέρδισαν οι εργαζόμενοι.

Γι’ αυτό καλούμε το λαό της περιοχής μας, να μη μένει θεατής, να μην αναμένει «σωτήρες» που θα του λύσουν τα προβλήματα, αλλά να κάνει δική του υπόθεση το θέμα της υγείας, με κριτήριο τις σημερινές δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»,

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο