Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Διχοτόμηση Μητρόπολης: Την σύμφωνη γνώμη όλων των κυβερνητικών βουλευτών φέρεται να επικαλείται ο Ιερώνυμος


Έντονη κινητικότητα υπάρχει λίγες μέρες πριν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το θέμα της διχοτόμησης της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας....

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απέστειλε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πληροφορίες του agriniopress, αναφέρουν πως στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει πως πλέον οι όποιες επιφυλάξεις της κυβέρνησης που εστιάζονταν στην βούληση των κυβερνητικών βουλευτών, έχουν καμφθεί, μιας και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές συμφωνούν με την διχοτόμηση της Μητρόπολης.

Ο Μακαριότατος πέραν της βούλησης των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, φέρεται στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό , να περιγράφει τους λόγους που επιβάλουν την διχοτόμηση, που άλλωστε είναι βούληση της Ιεραρχίας εδώ και δεκαετίες με τις συνθήκες πλέον να είναι πιο ώριμες απο ποτέ.

Να σημειωθεί πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως προηγήθηκε πριν λίγες ημέρες μια σύντομη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Κώστα Καραγκούνη, που φέρονταν με βάση εκκλησιαστικά ρεπορτάζ, ως ο μοναδικός βουλευτής που διαφωνούσε με την διχοτόμηση. Άγνωστο τι ελέχθη στη συνάντηση αυτή, αλλά έχει αξία πως αμέσως μετά, ακολούθησε η επιστολή του Ιερωνύμου στον Κ. Μητσοτάκη με την διατύπωση του αιτήματος.

Ρεπορτάζ και σχόλια του Αθηναϊκού τύπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναφέρει ανοικτά πως το «κλειδί της διχοτόμησης», βρίσκονταν στα χέρια του βουλευτή της ΝΔ κ. Καραγκούνη και πως ο πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει στον Αρχιεπίσκοπο ότι, για να προχωρήσει η διχοτόμηση, θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές.

agriniopress

6 σχόλια:

  1. ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΟΠΩΣ ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ ΟΥΤΕ ΑΓΡΙΝΙΟ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ..ΝΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΚΑΒΒΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ Ο ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ . ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑΛΙΡΑ................ . ΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ? 2-3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ . ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑΛΙΡΑ................ . ΠΟΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ? 2-3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Λευκάδα;;;ο Χριστός και η Παναγία! Οι Λευκαδίτες μας θέλουν μόνο για τα ευρώ... Είμαστε δύο κόσμοι διαφορετικοί. Η όποια συνύπαρξη θα είναι προβληματική. Άσε που εκκλησιαστικά η Λευκάδα πλην της Φανερωμένης δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα απολύτως. Παρακμή και νωθρότητα. Οπότε καλύτερα μητρόπολη Μεσολογγίου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύο κόσμοι Λευκαδίτες και βονιτσανη;
    Πας καλά;
    Κάθε μέρα είμαστε μαζί.
    Και επαγγελματικά κ κοινωνικά.
    Με αγρινιωτες και Μεσολόγγι τι όπως δουλειά έχουμε.οπως και υπηρεσιακά έτσι και εκκλησιαστικά εκεί πρέπει και επιβάλλεται να είμαστε.και μακάρι και ο δήμος να υπάγεται εκεί.
    Πράγμα τ οποίο εκ των πραγμάτων θ γίνει κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο