Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Παναγιώτης Χολής : Τα χαμόγελα του καλοκαιριού εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον.



Παναγιώτης Χολής
Τα χαμόγελα του καλοκαιριού εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον.
Πηγη facebook Panos Cholis

Είναι πολύ ευχάριστη αίσθηση να βλέπεις τους συνανθρώπους σου, να χαμογελούν, να διασκεδάζουν, να δημιουργούν ευχάριστη ατμόσφαιρα και να συμμετέχουν στα δρώμενα του καλοκαιριού ως μια ανοιχτή παρέα και όλα αυτά στο τόπο τους, που είτε ζουν εκεί, είτε επέστρεψαν για να απολαύσουν τις διακοπές τους...... Να βλέπεις να ανοίγουν τα σπίτια τους, να συναντούν τους συγχωριανούς τους, να γεμίζουν τα καφενεία και οι πλατείες ,να ακούγονται φωνές στα γήπεδα και στις παιδικές χαρές και τις αλάνες και οι σύλλογοι να πραγματοποιούν τις όποιες εκδηλώσεις τους.

Είναι εξίσου ευχάριστο και ενθαρρυντικό να βλέπεις τους επαγγελματίες κάθε δραστηριότητας και ειδικά τις εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων να νιώθουν ικανοποίηση για την αύξηση της δουλειάς τους, σε βαθμό να μη προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση που επικρατούσε στην περιοχή μας. Να διπλοφουρνίζουν οι φούρνοι, τα κρεοπωλεία και όλα τα εμπορικά να βλέπουν εισπράξεις το βράδυ στο ταμείο τους. Να βλέπεις τους ελεύθερους επαγγελματίες να τρέχουν από ραντεβού σε ραντεβού για να ικανοποιήσουν την πελατεία τους. Να βλέπεις όλους αυτούς να χαμογελούν και να έχουν ανεβασμένη την ψυχολογική τους διάθεση και να δημιουργούν νέες εποχικές θέσεις εργασίας.

Είναι αυτό το κάτι άλλο που τα δημιουργεί όλα αυτά, είναι αυτό το κάτι που έχουν τα μέρη όπως ο Αστακός και ο Μύτικας που με την ενδοχώρα τους, ελπίζουν σε καλύτερες μέρες στο μέλλον εκμεταλλευόμενοι αυτό τι κάτι που κάνει τη διαφορά.

Ποιο είναι όμως αυτό το κάτι και ποιος ευθύνεται γι' αυτό το ευχάριστο γεγονός;

Μα φυσική η ΘΑΛΑΣΣΑ που με μεγάλη γενναιοδωρία η φύση προίκισε την περιοχή μας, με τις Δυτικές ακτές του Νομού και συγκεκριμένα την παραλιακή ζώνη Αστακού - Μύτικα που χωρίς υπερβολή είναι από τις καλύτερες και ομορφότερες της Δυτικής Ελλάδος.

Η Θάλασσα είναι αυτή που ανέπτυξε στο παρελθόν την οικονομία της περιοχής με την παρουσία των επίνειων κέντρων(λιμάνια) μέσω των οποίων γίνονταν η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και του εμπορίου της περιοχής. Η θάλασσα, επί πολλά χρόνια μέσω της Αλιείας ζούσε αρκετούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες Ψαράδες. Η Θάλασσα είναι αυτή που εδώ και 35 χρόνια φιλοξενεί στην αγκαλιά της την δραστηριότητα των Ιχθυοκαλλιεργειών, παράγοντας τα δικά της προϊόντα και απασχολώντας εκατοντάδες συμπολίτες μας που βρήκαν διέξοδο για εργασία, σε μια περιοχή που το οικονομικό μοντέλο συνεχώς αλλάζει. Η Θάλασσα έκανε γνωστή την περιοχή μας, ως τόπο προορισμού για αναψυχή και παραθερισμό ντόπιων, ξένων και αλλοδαπών συνανθρώπων μας. Μέσω της Θάλασσας ο Αστακός έγινε γνωστός ως ο Πρίγκιπας των δυτικών ακτών και ο Μύτικας ως η Βενετία τις Ελλάδος. Η αρχοντιά του παρελθόντος επιβεβαιώνεται και από την παρουσία πολλών και μοναδικών νεοκλασικών, δείγμα του πλούτου που έφερνε η θάλασσα και το εμπόριο. Η Θάλασσα ήταν και είναι όλα τα παραπάνω.

Η φετινή χρονιά για τον τουρισμό, έδειξε ότι η περιοχή μας μπορεί να περιμένει και να ελπίζει πάρα πολλά από την συγκεκριμένη δραστηριότητα την οποία πρέπει και να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και να εκμεταλλευτούμε τα φυσικά προτερήματα που προσφέρει σε πολλούς τομείς ο τόπος μας. Δεν είναι δύσκολο αυτό να επιτευχθεί. Κάποιες βάσεις έχουν μπει, αρκετές υποδομές δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται και άλλες βρίσκονται στη διαδικασία μελετών και αδειοδοτήσεων. Αν σε αυτά προσθέσουμε ότι για την περιοχή μας υπήρχε από το παρελθόν ο χαρακτηρισμός για ΠΕ.Ρ.ΠΟ(Περιοχές Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης), Ζ.Ο.Ε (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) και Π.Ο.Τ.Α(Περιοχή Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) και ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει ως στόχο τα δικά της χωροταξικά σχέδια και την τουριστική ανάπτυξη, είναι φανερό ότι η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής είναι σε άμεση προτεραιότητα

Η κοσμοπλημμύρα που παρατηρήθηκε φέτος είτε από τους ετεροδημότες δεύτερης και τρίτης γενιάς, είτε από παραθεριστές από άλλες περιοχές καταδεικνύει ότι η κατεύθυνση του μέλλοντος είναι ο τουρισμός και η θάλασσα ο μαγνήτης αυτών των κατευθύνσεων.

Η καθημερινή επίσκεψη των λιμανιών, Αστακού και Μύτικα ,Καλάμου και Καστού, τουριστικών σκαφών αλλά και ουκ ολίγων θαλαμηγών, γνωστών και αγνώστων ιδιοκτητών, καταδεικνύει ακόμη ότι η περιοχή μπορεί να ελπίζει ακόμα περισσότερα και από αυτού του είδους τουρισμού.

Το ζήτημα είναι η περιοχή μας να καταστεί πανελλήνιος και διεθνής προορισμός, για τουρισμό, παραθεριστική κατοικία, αναψυχή και θαλάσσιων σπορ, εκκλησιαστικού και φυσιολατρικού τουρισμού κλπ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, που είναι ευχή από όλους, χρειάζεται ένα πράγμα μόνο. Να διατηρήσουμε τις θάλασσες μας και τις ακτές μας καθαρές και ελεύθερες από κάθε άλλη δραστηριότητα που θα εμποδίζει την ανωτέρω επενδυτική αξιοποίηση.

Για να συμβεί αυτό, είναι επίσης παραδεκτό από όλους ότι η παράκτια ζώνη Αστακού - Μύτικα δεν πρέπει να αλλάξει χωροταξικό χαρακτήρα.

Αυτό σημαίνει ότι η Π.Ο.Α.Υ( Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) που προσπαθεί η κυβέρνηση ,με νύχια και με δόντια, να θεσμοθετήσει δεν πρέπει να προχωρήσει στην παράκτια ζώνη Αστακού - Μύτικα.

Η Π.Ο.Α.Υ στην παράκτια ζώνη είναι ο χειρότερος εχθρός που παρουσιάστηκε ποτέ στο τόπο μας και είναι το μέσο να ξεπουληθούν σε απρόσωπα ιδιωτικά συμφέροντα χιλιάδες θαλάσσιες, δημόσιες και δημοτικές χερσαίες στρεμματικές εκτάσεις (θα πρέπει πολιτικά και ίσως ποινικά να ελεγγθεί αυτό) βάζοντας φρένο σε ένα αναπτυξιακό ρεύμα που υπάρχει και ταφόπλακα στην περαιτέρω αξιοποίηση της περιοχής. Βάζοντας φρένο στο χαμόγελο του καλοκαιριού, στη διάθεση των πολιτών, και στα όνειρα των επαγγελματιών που ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Θέλουμε τα χαμόγελα του καλοκαιριού να είναι μόνιμα και παντοτινά. Οι επαγγελματίες να μεγαλώνουν τις επιχειρήσεις τους και να παραχθεί πλούτος για όλους προστατεύοντας και το περιβάλλον. Θέλουμε την ανάπτυξη που προανέφερα και την ανάπτυξη των επαγγελμάτων που απορρέουν από αυτή. Θέλουμε την ελεύθερη επιλογή του επαγγέλματος και της εργασίας.

Η κάθε δραστηριότητα στο χώρο της. Και ο χώρος των ιχθυοκαλλιεργειών είναι μακριά από τις δυτικές ακτές της Αιτωλ/νιας.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!! ...για να επανέλθουν τα χαμόγελα και οι ελπίδες παντοτινά. Για να ζήσουν αρμονικά όλες οι οικονομικές δραστηριότητες, για την ευημερία των πολλών και το δικαίωμα στο χαμόγελο όλων των πολιτών.

Σημ. Το τελευταίο μήνα οι πολίτες συνειδητοποιούν τον κίνδυνο και οργανώνονται και μέσα από συνελεύσεις και ομαδικές συζητήσεις καθορίζουν την άμυνα τους για την αποτροπή του παραλογισμού.. . για τα χαμόγελα όλων μας.

Ας είμαστε μαζί τους στην επόμενη συνάντηση των πολιτών.





22 σχόλια:

  1. Όλη η βολεμένη έρχονται μια βδομαδα στα χωρια το καλοκαιράκι και τα ξερουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παραθεριστές του δεκαπενταύγουστου μας ρωτάνε εμάς που μένουμε εδώ εάν χαμογελάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άμζ δέν σου αρεσει να μενεις εδώ σ τα χωριά μσς, να πάς να μεινεις σε μεγάλες πολιτείας και να δουλεύεις 10ωρα.

      Διαγραφή
  3. Ωραία τα λέτε αλλά εκτός απο τα χαμόγελα του καλοκαιριού πρέπει να έρθετε να δείτε απο κοντά και την μελαγχολία του χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1//Είναι εξίσου ευχάριστο και ενθαρρυντικό να βλέπεις τους επαγγελματίες κάθε δραστηριότητας και ειδικά τις εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων να νιώθουν ικανοποίηση για την αύξηση της δουλειάς τους, σε βαθμό να μη προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση που επικρατούσε στην περιοχή μας. Να διπλοφουρνίζουν οι φούρνοι, τα κρεοπωλεία και όλα τα εμπορικά να βλέπουν εισπράξεις το βράδυ στο ταμείο τους. Να βλέπεις τους ελεύθερους επαγγελματίες να τρέχουν από ραντεβού σε ραντεβού για να ικανοποιήσουν την πελατεία τους. Να βλέπεις όλους αυτούς να χαμογελούν και να έχουν ανεβασμένη την ψυχολογική τους διάθεση και να δημιουργούν νέες εποχικές θέσεις εργασίας
    2//Η κοσμοπλημμύρα που παρατηρήθηκε φέτος είτε από τους ετεροδημότες δεύτερης και τρίτης γενιάς, είτε από παραθεριστές από άλλες περιοχές καταδεικνύει ότι η κατεύθυνση του μέλλοντος είναι ο τουρισμός και η θάλασσα ο μαγνήτης αυτών των κατευθύνσεων.
    Αγαπητε φιλε Πανο .
    Μενω μονο στα συγκεκριμενα δυο τμηματα.Αληθεια εσυ διαπιστωσες κοσμοπλυμμυρες με καταστηματαρχες να ξεθεώνονται στην δουλειά(πιθανον να μην κλείνανε και ματι το βραδυ,) , να τρεχουν ασταματητα η να σφάζουν αμνοεριφια για να εξυπηρετήσουν την κοσμοπλυμμυρα.;;
    Τουλαχιστον στον Αστακο εγω που βρεθηκα ένα μηνα παρα 4 ημερες , από τις 15 Ιουλιου εως 20 Αυγουστου , όχι κοσμοπλημμύρα δεν παρατήρησα αλλα δυστυχώς χειροτερες ημερες από κάθε άλλη χρονια. Μην κρινεις το 10ημερο από 5 Αυγουστου εως 15 . Είναι πλασματικο. Αν οι επαγγελματιες ειχαν καταφερει να αποκομισουν τοσα κερδη αυτό το 10ημερο στις 25 Αυγουστου θα ειχαν κλεισει τις επιχειρήσεις τους και θα την ειχαν κανει για τα σαλε της Ελβετιας .
    Ο Αστακος το 20 ημερο 15 Ιουλιου μεχρι 6 Αυγουστου ηταν σαν μια καθημερινη εορταστικη ημερα του Χειμωνα. Η μονη διαφορα η μαζωξη στην πλαζ , που ακομη και εκει το 70% ηταν μονιμοι κάτοικοι Αστακου.
    Η προσπαθεια να ωραιοποιήσουμε μια κατασταση δεν παιρνει μπρος ετσι.
    Προσοχη μην παρεξηγθω, μενω μονο στο θεμα του τουρισμου .Πασα σκεψη προς εκμεταλευσης αλλων καταστασεων είναι εκ του πονηρου
    ==================
    ΧΡ ΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Μπόνη ο πραγμστικός τουριστικός χαρακτήρας της παραλιακής πόλεως του Αστακού ,
      δέν μεταβάλλεται με την -υποκειμενική- άποψη του καθενός μας.
      Παραμένει ίδιος ο τουριστικός του χαρακτήρας.

      Διαγραφή
    2. κ. Μπόνη ο πραγμστικός τουριστικός χαρακτήρας της παραλιακής πόλεως του Αστακού ,
      δέν μεταβάλλεται με την -υποκειμενική- άποψη του καθενός μας.
      Παραμένει ίδιος ο τουριστικός του χαρακτήρας.

      Διαγραφή
  5. Πάνο κσλά τα γράφεις και τα λές, αλλά κουμάντο κάνει το μεγάλο κεφάλαιο και σύμφωνσ με την Μαρξιστική θεωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εννοείς "βολεμένους" αυτούς που η ανάγκη τους έκανε να φύγουν κάποτε από το χωριό τους και με την εργατικότητά τους κατάφεραν να κάνουν προκοπή η στην χειρότερη περίπτωση να τα φέρουν στη ζωή τους βόλτα μακρυά από τους δικούς τους και από τον τόπο τους, μάλλον ο χαρακτηρισμός που τους αποδίδεις αν μη τι άλλο είναι επιεικώς άστοχος η απαράδεκτος.
    Ξεχνάς όμως ότι αυτοί οι "ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ" είναι οι αιμοδότες της τοπικής οικονομίας, αφού όλο το χρόνο τις οικονομίες τους προτιμούν να τις ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ στο τόπο που εσύ μένεις και όχι στα νησάκια του Αιγαίου, για να καλοπερνάς τους υπόλοιπους 10 μήνες σαν πασσάς από τα Γιάννενα. Λίγος σεβασμός λοιπόν στους χαρακτηρισμούς σου δεν βλάπτει. Για να τελειώνει λοιπόν αυτό το βιολί σου λέω ότι εμείς ως "βολεμένοι" θα εξακολουθήσουμε να έχουμε άποψη για τεκτενόμενα του τόπου μας και μάλιστα περισσότερο από κάποιους σαν και του λόγου σου που με τις επιλογές σας τον φέρατε σ΄αυτή την κατάσταση που βρίσκετε σήμερα. Αυτά παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν εννοείς "βολεμένους" αυτούς που η ανάγκη τους έκανε να φύγουν κάποτε από το χωριό τους και με την εργατικότητά τους κατάφεραν να κάνουν προκοπή η στην χειρότερη περίπτωση να τα φέρουν στη ζωή τους βόλτα μακρυά από τους δικούς τους και από τον τόπο τους, μάλλον ο χαρακτηρισμός που τους αποδίδεις αν μη τι άλλο είναι επιεικώς άστοχος η απαράδεκτος.
    Ξεχνάς όμως ότι αυτοί οι "ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ" είναι οι αιμοδότες της τοπικής οικονομίας, αφού όλο το χρόνο τις οικονομίες τους προτιμούν να τις ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ στο τόπο που εσύ μένεις και όχι στα νησάκια του Αιγαίου, για να καλοπερνάς τους υπόλοιπους 10 μήνες σαν πασσάς από τα Γιάννενα. Λίγος σεβασμός λοιπόν στους χαρακτηρισμούς σου δεν βλάπτει. Για να τελειώνει λοιπόν αυτό το βιολί σου λέω ότι εμείς ως "βολεμένοι" θα εξακολουθήσουμε να έχουμε άποψη για τεκτενόμενα του τόπου μας και μάλιστα περισσότερο από κάποιους σαν και του λόγου σου που με τις επιλογές σας τον φέρατε σ΄αυτή την κατάσταση που βρίσκετε σήμερα. Αυτά παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές απάντησεις στα σχόλια! Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να πει ο κ Μπονης και οι υπόλοιποι; Οι λίγες μέρες του Δεκαπενταύγουστου πρέπει να αυξηθούν όχι να εξαφανίσουν και αυτές. Η επέκταση των ιχθυοκαλιεγειων στο παραλιακό ενδέχεται να σβήσει και αυτές! Υπάρχει διαφωνία σε αυτό; Υπάρχει κάποιος που λέει ότι επέκταση των κλουβιών στο παραλιακό θα είναι ευεργετική για τους δημότες; Ο στόχος είναι να διατηρήσουμε ότι έχουμε και να το αυξήσουμε και το θέμα είναι πως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΕ ΧΟΛΗ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΣΥ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΟΛΑ Κ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΜΟΝΑΚΟ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ[ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ]ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ Κ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μπορει να ειστε κ ο μοναδικος που το καλοκαιρι ειδατε αναπτυξη κ τουρισμο στον αστακο,οι επαγγελματιες τισ περιοχησ παντωσ να ξερετε λενε οτι δεν υπηρχε δουλεια.σκαφη δεν υπηρχαν εσεισ απο που τα βλεπετε ολα αυτα δεν μπορω να καταλαβω.ο αστακοσ καθε χρονο ειναι και χειροτερα και αντι να κανετε κατι γι αυτο εσεισ βγαζεται κειμενα ωραια για εντυπωσεις δυστυχως αλλα περιμεναμε να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να ειστε πιο προσεκτικος σε αυατ που τουλαχιστον γαρφω εγω ΕΠΩΝΥΜΟΣ κ. 1.22. Αν και νομιζω οτι ειστε αλλα η προσπαθεια σας να παρεκτραπειτε απο το νοημα των δικων μου σκεψεων σα εξοθει σε ασυναρτησιες . Επαναλαμβανω για τελευταια φορα. Αναφέρθηκα στην ισχνή τουριστική κίνηση οπως την διαπίστωσα εγω (κατα την πρσωπικη μου εκτιμηση και αφου μου το επιτρεψετε να εχω γνωμη) ) Ολα τα αλλα ειναι για καταναλωση
    Αφηστε την πολυ ευγένεια οσον αφορα τουλαχιστον το πως εκφραζεστε στον συγκεκριμενο χωρο των σχολίων. Μαλλον ατυχης ειναι η προσπαθεια σας να εμφανσθειτε ΕΥΓΕΝΗΣ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Μπόνη και ποιός εσένα,
      ότι εγώ είπα, ότι είμαι ευγενής.
      Άν εσύ κ. Μπόνη αυτοπροσδιορίζεσαι σάν ευγενής, δέν φταίω εγώ, ούτε και κανής.
      .

      Διαγραφή
  12. ΠΟΙΑ ΧΑΜΟΓΕΛΣ ΕΓΩ ΟΛΟ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΜΕΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ. ΚΑΙ. ΣΚΥΘΡΟΠΑ προσοπα για την ακριβεια και τα χαρατσια στθυσ λογαριασμουσ δεκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΛΑΞΕ ΓΙΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΘΑΜΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΙΑ ΠΛΑΖ ΜΟΝΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΒΛΕΠΑ.. ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΝΕΟΛΑΙΑ. Που ηναι τα θαλασια ποδηλατα ωποσ παλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΜΑ ΗΤΑΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΔΩ. Η ΜΥΚΟΝΟ Η ΜΑΛΒΙΔΕΣ... ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΗ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ... ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ Η ΜΙΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον Ανωνυμο 6 Σεπτεμβριου 6.22 μ.μ
    Αλήθεια "αγαπητε συμπατριώτη" για την περιγραφόμμενη από εσας "κατάντια του τόπου μας ευθύνετε ο κος Χολής" ? Αλήθεια τον Δήμο Ξηρομέρου τον διοικέί ο Χολής και η "παρέα του" ? Για να σας θυμήσω τρεις τετραετίες τον πολήπαθο δήμο μας τον κυβέρνησε κάποιος ονόματι Σαμαράς με το κρατικό χρήμα να ρέει άφθονο και στις οποίες τετραετίες δεν έβαλε ούτε ένα λιθαράκι για την πρόοδο του και από ότι κατάλαβα δεν σας πείραξε καθόλου? Επίσης μια καταστροφική πενταετία διακυβέρνησης του ίδιου τόπου έγινε από τον Γαλούνη και βλέπω να σιωπάτε? Δηλαδή δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια διάλυσης και πρόλαβε ο Χολής με την παρέα του να καταστρέψει μέσα σε τρία χρόνια το θεσπέσιο έργο αυτών των δύο. Ντροπή σας!!!!! Δηλαδή τι μη πραγματικό είπε ο κος Χολής στην ανάρτησή του. Να σας πω εγώ: Είπε ότι κύρια ο Αστακός και ο Μύτικας που κατά την διάρκεια των διακοπών δέχονται τους περισσότερους παραθεριστές, παρουσίασαν μια άλλη εικόνα από το προηγούμενα χρόνια. Ψέματα είναι? Δεν αλλάζει μέρα με την μέρα η εικόνα του Αστακού με τα έργα που έγιναν στο λιμάνι και στο ιστορικό του κέντρο και σε λίγο τα έργα που θα εκτελεστούν στην κεντρική πλατεία του? Δεν όμορφαίνει επιτέλους σιγά - σιγά? Δεν σταμάτησαν μέσα στο καλοκαίρι οι ατέλειωτες διακοπές του νερού? Δεν άρχισαν μετά από χρόνια τα κότερα να ξαναέρχονται στο λιμάνι του? Αλήθεια δεν αλλάζει μέρα με την ημέρα και ο Μύτικας με τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή? ΚάΘε βράδυ σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα έγιναν όσο ποτέ εκδηλώσσεις που πλημμύσαν από χιλιάδες κόσμο που ήρθε από όλο το νομό και όχι μόνο. Πόσα χρόνια είχαν να γίνουν τέεοια γεγονότα? Φαίνεται όμως ότι κατοικείται σε άλλο τόπο! Τελειώνοντας ένα θα σας πω : Μακάρι να ήταν και δημοτικός σύμβουλος ο κατά τα άλλα σήμερα πολίτης Χολής και οι φίλοι του, εξ΄άλλου όπως πολύ καλά ξέρεις η στήριξη αυτών των ανθρώπων έφερε στην εξουσία την σημερινή δημοτική αρχή η οποία αγωνίζεται να αλλάξει επιτέλους την πορεία αυτού του τόπου προς το καλύτερο και να είσαι σίγουρος με πολίτες σαν τον Χολή (για σένα δυστυχώς και για πολλούς ευτυχώς) Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Αυτό φυσικά το επιβεβαιώνει και από το 75% των εκλογέων που έστειλαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους προηγούμενους καταστροφείς του τόπου μας. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλα τους λένε βολεμένους. Μόνο για τα πανηγύρια είστε όλοι. Των περισσοτερων τα παιδιά ούτε το όνομα του χωριού δεν ξέρουν. Εγκαταλήφτηκαν τα σπίτια και ούτε μια πρόκγα δεν βάνουν μήπως και τα κρατηθούν και δεν τυους πέσουν στα κεφάλια. Έρχονται το καλοκαίρι 20 μέρες πιάνουν τις καρέκλες στη παραλία και μιλάνε για τουρισμό για ανάπτυξη και ότι άλο τους κατέβει. Για τα χάλια τους μόνον δεν μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εσύ κύριε 3.04 τι δουλειά κάνεις;Στα πανηγύρια δεν πας;Παραλία δεν πας; Για τουρισμό μιλάς; Για τα χάλια σου μιλάς;πως ζεις; απέδειξε ότι είσαι καλύτερος από τους 'βολεμένους'...και τέλος αφού είσαι από τους αβόλευτους θα πρέπει να γνωρίζεις τα προβλήματα του τόπου σου και φυσικά θα παλεύεις για την επίλυσή τους. Δώσε λοιπόν το παρόν στα προβλήματα και άφησε τους "βολεμένους" που προς το παρόν είναι η μόνοι που ασχολούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο