Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Η πλήρης εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Μάντζαρη για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου (video).



Μια πλήρη εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Μάντζαρη, διάρκειας 5 λεπτών, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου, είχαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 13 Απριλίου......
Μία εισήγηση που ορίζει με σαφήνεια και με καθαρότητα τη στάση της δημοτικής αρχής στη στοχοποίηση της περιοχής από «επενδυτές», χωρίς κανόνες και όρια, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα από την Ελληνική Πολιτεία, στο Δήμο και στους κατοίκους, με το δικό του Τοπικό Χωροταξικό, που σε λίγο θα ενταχθεί ο Δήμος Ξηρομέρου (από τους πρώτους που έκανε αίτηση), να καθορίσει ο ίδιος πως θα αναπτυχθεί ο τόπος.
Ιχθυοκαλλιέργειες, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, βιορευστά όλα εδώ; Με ποιο σχεδιασμό;
Με ένα Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών από το 2011, φτιαγμένο από τους ίδιους επιχειρηματίες(!!!) μόνο με τα θέλω τους, που μέσα στην 5ετία δεν υπήρξε αξιολόγησή του; Με τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό να εκκρεμεί, που είναι ένα επίπεδο ποιο πάνω σε επίπεδο χωροταξικού σχεδιασμού!!! Που ήδη βγήκε σε δημοπρασία και τρέχει το καινούργιο Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, αλλά πρεμούρα να φτιάξουμε μία ΠΟΑΥ έκτρωμα. Τα ίδια ακριβώς έχουμε με το Ειδικό Χωροταξικό των ΑΠΕ.
Θα υπάρχει τόπος αν όλα αυτά υλοποιηθούν με τον λαθεμένο τρόπο που προωθούνται;


mytikaspress

15 σχόλια:

  1. Σιγά την εισήγηση. Κόλπα του γραφείου τύπου να θολώσει τα νερά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9:55 άβουλα πλασματάκια φοβισμένα είστε . Τωρα που τσουβαλιαστήκατε όλοι μαζί σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος . Όλοι οι λωποδύτες μαζί

      Διαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ Κ.......ΛΙΕΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΞΗΡΟΜΕΡΗΤΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ Ή ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ? ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 800 Ε ΔΕΗ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΉΤΡΙΕΣ ΤΑ ΦΟΛΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΥΧΘΙΟΚΑΛΕΙΕΡΓΙΕΣ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ.ΕΝΟ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ. ΤΑ ΣΦΑΓΕΊΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΟ.Η ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ Η ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΟΜΕΝΑ ΡΕΜΑΤΑ.ΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΎΜΕΝΗΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας χάλασε τη σούπα η αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα μας έπεισες Λευτέρη εκτός του ότι θα καράφλιασουμε με αυτά που λες θα μας πέσουν και τα δόντια...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
    ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ,
    ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ
    ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ.
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ! ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΙΔΕΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ.
    ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ "ΑΠΑΙΤΟΥΝ" ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΝΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ Ο,ΠΟΙΕΣ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ!
    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ,ΠΡΙΝ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ,ΟΟΟΟΧΙ!
    ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ Ο " ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" !
    Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΌΦΕΛΟΣ , ΜΟΝΟ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λευτέρη είχα πάει σήμερα στα 78 χρόνια από την εκτέλεση των 120 κομμουνιστών-αγωνιστών του Αγρινίου από τους Γερμανούς κατακτητές και από τους ντοπιους συνεργάτες τους,ακόμη και εκεί για αυτό θέμα λέγανε πόσο ψέμα πέφτει από τη δημοτική αρχή στο Ξηρομερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όφειλε ο κος Μάντζαρης και κος Τριανταφυλλάκης πριν δαιμονοποιήσουν τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταικά να ενημερώσουν τους δημότες τι πρόσφεραν οι επενδυτές ως ανταποδοτικά για να καταλάβουν τι έχασαν. Όχι λοιπόν σε όλα. Είμαι σίγουρος ότι όταν εμφανιστεί επενδυτής συο Πλατυγιάλι πάλι θα βρεθούν οι αρνητές/ευαίσθητοι/οικολόγοι και πάλι κάτι θα βρούν που να μην ταιριάζει στα σκουριασμένα μυαλά τους. Τρομάρά τους που εμφανίζονταν ως ανοιχτόμυαλοι και οραματιστές αλλά διακατέχονται απο μιζέρια και κακομοιριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα σκατα που πεφτουν μες την θαλασσα δεν σας πειράζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παίδες(δύο όλοι κι όλοι)που γράφετε ότι ξυνιλα σας έρθει,υπομονή.Εχει ο θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο