Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Έκτακτη επίσκεψη Καραγκούνη στο νοσοκομείο Αγρινίου-για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου

 


Έκτακτη επίσκεψη στο νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Μιχάλη Σερασκέρη.
Διαβάστε περισσότερα »

Λόγος της έκτακτης αυτής επίσκεψης του βουλευτή, αποτέλεσε η επιθυμία του να ενημερωθεί για την πορεία των ενεργειών περί της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου αλλά και να γνωστοποιήσει στο διοικητή την προσεχή μετάταξη ειδικευμένου τεχνολόγου για την υποστήριξη του εν λόγω τμήματος. Μετάταξη που όπως ενημερώθηκε από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη σε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία που επακολούθησε, έχει ήδη υπογραφεί.

Με την ευκαιρία της ως άνω έκτακτης επίσκεψης, ο βουλευτής ενημερώθηκε επίσης για τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα του νοσοκομείου και ιδίως για την επιτακτική ανάγκη στελέχωσής του με ιατρικό προσωπικό, καθώς ήδη επίκεινται αρκετές συνταξιοδοτήσεις. Ειδικά για το ζήτημα αυτό, ο κ. Καραγκούνης έχει ζητήσει από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, στο προγραμματισμό προσλήψεων μονίμου ιατρικού προσωπικού που θα προχωρήσει μέσα στον επόμενο μήνα, να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα ενίσχυσης για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, ο κ. Καραγκούνης επισκέφθηκε και συζήτησε με τον Διευθυντή του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος , Ιατρό και Διευθυντή του ΕΣΥ κ. Χρυσανθακόπουλο Σπυρίδωνα και την συνεργάτιδά του, Ιατρό Ακτινολόγο, κα Τσατσαρώνη- Λυγειά Αικατερίνη.

Οι Ιατροί ενημέρωσαν τον βουλευτή για την εξέλιξη και σπουδαιότητα της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου ενώ ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι επιτέλους μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα τέθηκε σε λειτουργία ο μαγνητικός τομογράφος, που θα καλύψει τις ανάγκες όλου του νομού και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ευχαρίστησε δε θερμά τόσο τον κ. Σερασκέρη όσο και τον κ. Καρβέλη για τις συντονισμένες ενέργειες που οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί από την κατασκευάστρια εταιρεία του μαγνητικού τομογράφου, η εκπαίδευση του προσωπικού για την αποτελεσματική και ορθή χρήση του.

Τέλος, ο βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση και με τη περιφερειακή σύμβουλο και στέλεχος του βιοχημικού τμήματος, κα Αμαλία Βούλγαρη κατά την οποία συζήτησαν για τα προβλήματα και τις τρέχουσες ανάγκες του νοσοκομείου. Επειδή ωστόσο ο κ. Καραγκούνης επισκέφθηκε εκτάκτως το νοσοκομείο για το φλέγον ζήτημα του μαγνητικού τομογράφου και δεν είχε την ευκαιρία να συνδιαλλαγεί με όλο το προσωπικό, εξέφρασε στον κ. Σερασκέρη την επιθυμία του να γίνει στο προσεχές χρονικό διάστημα μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο νοσοκομείο Αγρινίου, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συναντήσει και να συζητήσει με όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό, επικουρικό και λοιπό προσωπικό. Ο κ. Σερασκέρης  απεδέχθη την πρόταση του κ. Καραγκούνη και συμφωνήθηκε μια εκ νέου- προγραμματισμένη- συνάντηση στο αμέσως επόμενο διάστημα.



agriniopress.gr

2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο