Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΑΚΗΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΔΗΜΟ ΒΑΡΟΠΟΥΛΟ


Ο Δημοσθένης Βαρόπουλος γεννήθηκε στον Αστακό, γιός του Κωσταντίνου Βαροπούλου και της Ζωής Μαύρικα.....

Μαθητής αρχικώς στο Γυμνάσιο Αστακού, τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, στην Αθήνα. Στην συνέχεια σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά τις σπουδές του επέστρεψε στον Αστακό όπου δημιούργησε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. Αργότερα διορίστηκε ως καθηγητής μαθηματικών στο Γυμνάσιο Αστακού, του οποίου διετέλεσε επί σειρά ετών Γυμνασιάρχης. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος του κληροδοτήματος “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ”. Στην θητεία του ως Γυμνασιάρχης μαζί με άλλους συναδέλφους του με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις “ανέβασε¨ το κύρος του σχολείου τόσο στο επίπεδο της κοινωνίας του Αστακού αλλά και Πανελλαδικά με πολλές διακρίσεις. Τα τελευταία 15 χρόνια υπηρέτησε στο 3ο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Ως ενεργός πολίτης συμμετείχε σε πολλές τοπικές επιτροπές σε σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε η πόλη του Αστακού. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας ΔΣ του Πολιτιστικού- Επιμορφωτικού- Εξωραϊστικού Συλλόγου Αστακού κατά την περίοδο 1978-1980 και μέλος του Κοινοτικού- Συμβουλίου Αστακού κατά την περίοδο 1995-1998, έχοντας την αρμοδιότητα του υπευθύνου για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης του Αστακού. Από το 2011 υπήρξε μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΑΚΗΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ.

Ως επιστήμονας ενεργοποιήθηκε στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ως συγγραφέας άρθρων στα περιοδικά της και εισηγητής σε συνέδριά της. Ήταν υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού της Εταιρείας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α (για μαθητές Γυμνασίου) και μέλος του Δ.Σ της.

Με την σύζυγό του Ιωάννα απέκτησε ένα γιο τον Κωνσταντίνο που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην Ιωάννα, τον Κωνσταντίνο, την αδελφή του Ελένη και τους συγγενείς του.

Δήμο μας καλό σου ταξίδι.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΟ!
    ΓΕΛΑΣΤΟ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ!
    ΑΞΙΑ ΕΖΗΣΕΣ ΚΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ!
    ΚΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο