Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Ν. Φαρμάκης: «Το αίμα των ηρώων του Μεσολογγίου αποτελεί φάρο της εθνικής μας συνείδησης και διαρκή ύμνο στην ελευθερία»


Στις εκδηλώσεις για την 196η επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου παρέστη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος σε μήνυμά του αναφέρει τα εξής:......

«Ποτέ άλλοτε στην ελληνική ή ενδεχομένως και στην παγκόσμια ιστορία, μία αυτοθυσία δεν σηματοδότησε τόσο έντονα την απελευθέρωση ενός έθνους όσο η έξοδος των ηρωικών μαχητών του Μεσολογγίου.

Σήμερα, 196 χρόνια μετά, είμαστε παρόντες στην Ιερή Πόλη για να υποκλιθούμε στο μεγαλείο εκείνων που έπεσαν για να κρατήσουν όρθια την ελληνική ψυχή και να επαληθεύσουμε την μαρτυρία του Ελβετού φιλέλληνα, Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ, ο οποίος λίγο πριν την έξοδο έγραψε: “Η τελευταία μας ώρα ήγγικεν. Η ιστορία θέλει μας δικαιώσει και οι μεταγενέστεροι θέλουν ελεεινολογήσει την συμφοράν μας. Εγώ δε καυχώμαι, διότι εντός ολίγου το αίμα ενός Ελβετού, ενός απογόνου του Γουλιέλμου Τέλλου, μέλει να συμμιχθή με τα αίματα των ηρώων της Ελλάδος…”.

Το αίμα των ηρώων του Μεσολογγίου αποτελεί φάρο της εθνικής μας συνείδησης και διαρκή ύμνο στην ελευθερία.

Σε μία εποχή όπου η ειρήνη και η ευημερία των λαών δοκιμάζεται και πάλι στην Ευρώπη, από τη Δυτική Ελλάδα, τη γη της φλόγας και των μεγάλων αγώνων, στέλνουμε ένα μήνυμα: Όχι στο άδικο αίμα, όχι στον πόλεμο, όχι στην επιβουλή οποιασδήποτε πατρίδας!»







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο