Τρίτη 5 Απριλίου 2022

«Οχι» στη μεταφορά και εναπόθεση σκουπιδιών από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου στον ΧΥΤΑ Παλαίρου


Στην Βόνιτσα, την 01η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας συνήλθε σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
Συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας, που είναι αρμόδιο για την λειτουργία του ΧΥΤΑ στην Πάλαιρο......

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου, κλήθηκε να αποφασίσει για το νέο αίτημα που κατατέθηκε απο τον δήμο Μεσολογγίου. Ο Δήμος Ι Π Μεσολογγίου με επείγον έγγραφο του, υποβάλλει εκ νέου αίτημα, για μεταφορά επιπλέον 2.500 τόνων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου επικαλούμενος λόγους δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τη συσσώρευση των απορριμμάτων, ειδικά λόγω των εορτών Εξόδου, του Πάσχα και τις αποφάσεις για ελεύθερη μετακίνηση πολιτών.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Δήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ο οποίος δεν προσήλθε αν και είχε κληθεί νόμιμα.

Μετά την συζήτηση που έγινε, το Δ.Σ. δεν ενέκρινε την αποδοχή του αιτήματος για μεταφορά και εναπόθεση 2.500 τόνων ΑΣΑ από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.
Όπως προέκυψε ισοψήφησαν δύο – δύο (2-2) τα τέσσερα παρόντα μέλη του ΔΣ αλλά με την αρνητική ψήφο του προέδρου κ Αθανασίου Κασόλα (που υπερισχύει η ψήφος του ως προέδρου σε περίπτωση ισοψηφίας) και την αρνητική ψήφο του μέλους Κων/νου Τσακαλη, η απόφαση ήταν τελικά αρνητική.

Μειοψήφησαν τα μέλη κ Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, Δήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου και Σωτήρης Γερολύμος, Αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου οι οποίοι ψήφισαν θετικά.










4 σχόλια:

  1. Μπράβο Κασολα που σταμάτησες τα παιχνίδια Αποστολακη - Καραγκουνη -Λυρου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας κανονίσει ο μεγαλος Γιωργος την άλλη φορά θα πάει και θα ψηφίσει ΝΑΙ , και θα λέει έξω ότι είναι ΟΧΙ σαν του Τσίπρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσακάλης λέει όχι τα σκουπίδια από τη Κέρκυρα , ναι από το Μεσολόγγι. Ντροπή που καταντήσετε τη Ζαβέρδα σκουπιδότοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τσακάλης είπε ναι και στα σκουπίδια της Λευκάδας που είναι 30000 τόνοι το χρόνο όπως είπε ναι και στους 12000 τόνους δραματοποιημένα σκουπίδια από Λευκάδα έχετε αναρωτηθεί πόσα εισπράττει η εταιρεία τού όταν το μάθετε θα καταλάβετε ντροπή και πάλι ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο