Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Η πολιτική πρέπει να υπηρετεί την αλήθεια και το συμφέρον των πολιτών και όχι σκοπιμότητες και πρόσκαιρες εντυπώσεις.



Ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πρόσκληση προς τέσσερις εργολάβους για το έργο: «Αντιμετώπιση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Ξηρομέρου»,.....
Διαβάστε περισσότερα »
με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016, προϋπολογισμού 500.000 €, με διαδικασία κατακύρωσης σε αυτόν που θα δώσει την μικρότερη προσφορά (δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο).
Είναι χρήματα από έκτακτες χρηματοδοτήσεις του Δήμου Ξηρομέρου λόγω των θεομηνιών, που έπληξαν τους τελευταίους περασμένους μήνες τον Δήμο Ξηρομέρου και τον έθεσαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και που θα διατεθούν για πολλαπλά έργα, ασφαλτοστρωσίας, για μικρά αντιπλημμυρικά, για καθαρισμούς πρανών και τσιμεντοστρώσεις στις Κοινότητες που επλήγησαν από τα συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα εκείνο τον καιρό, όπως είδαμε να αναγράφεται στην παραπάνω πρόσκληση.
Ήδη τα έργα αυτά έχουν καθυστερήσει και αυτό που ακούγεται από όλους και είναι ζητούμενο, είναι γιατί δεν υπάρχει γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, γιατί υπάρχει αυτή η κωλυσιεργία.
Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται. Το 2019 ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία, 1,5 μήνα πριν τις εκλογές, με τη παράταξη του κ. Γαλούνη «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» να διαχειρίζεται 900.000 € χρηματοδοτήσεις για θεομηνίες, ακριβώς με την ίδια διαδικασία, να τα σπάει σε 9 απ’ ευθείας αναθέσεις, ξαναλέμε 1,5 μήνα πριν από τις εκλογές και να τα δίνει με σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις. Βέβαια να αναφέρουμε ότι τα χρήματα από τις εκπτώσεις δεν μένουν στο Δήμο Ξηρομέρου, αλλά γυρνάνε στα Υπουργεία που έκαναν τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις.
Από κάτω σας έχουμε τον πίνακα πως διατέθηκαν τα χρήματα τότε από τον κ. Γαλούνη και μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ, από δημόσια ανοικτά δεδομένα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Εμείς πρακτικά θα μείνουμε στην ουσία και θα ρωτήσουμε:

Αυτά τα 900.000 € τότε, πιάσανε τόπο;
Ποια έργα γίνανε;
Είδατε κάτι;
Αντιληφθήκατε κάτι;
Δημοσιεύτηκε κάποια φωτογραφική τεκμηρίωση;
Όποιος γνωρίζει να μας πει, γιατί δεν θυμόμαστε απολύτως τίποτα εκείνη την εποχή, με παρουσίαση των συγκεκριμένων έργων σε οποιοδήποτε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Μία εκκωφαντική σιωπή θυμόμαστε για το τι απέγιναν αυτά τα χρήματα.
Σήμερα ο κ. Γαλούνης, αυτοανακηρυσσόμενος προστάτης του δημοσίου χρήματος(!!!), λέει ότι δεν πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, αλλά τα χρήματα να σπάσουν στα τρία ανά Δημοτική Ενότητα(!!!) και να πάνε με διαγωνιστική διαδικασία. Την ίδια άποψη έχουν και άλλοι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, που συνυπογράφουν το ίδιο αίτημα για το συγκεκριμένο ποσό.
Η συμπολίτευση του Δήμου ανταπαντά, ότι ήδη έχει χαθεί χρόνος για την αποκατάσταση των συγκεκριμένων ζημιών στις πληγείσες Κοινότητες και ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα πάει πίσω 1 με 1,5 χρόνο τα απαραίτητα αυτά έργα για τις Κοινότητες που επλήγησαν και που τα ζητούν οι πολίτες και δικαίως διαμαρτύρονται για την ήδη μεγάλη καθυστέρηση. Αυτό θα πρέπει να ειπωθεί και να το ξέρουν οι πολίτες και να μην αποσιωπάται.
Αυτό ακριβώς λοιπόν είναι το θέμα και εκεί ακριβώς είναι η διαφορά Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του οικονομικού έτους 2022.
Το τι θα γίνει τελικά και πως δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι η πολιτική πρέπει να υπηρετεί την αλήθεια και το συμφέρον των πολιτών και όχι σκοπιμότητες και πρόσκαιρες εντυπώσεις.
Η Συμπολίτευση έχει την κύρια ευθύνη και η Αντιπολίτευση το σημαντικό ρόλο και το καθήκον του ελέγχου της. Μπορούν με καλή πίστη να βρουν την λύση και το οφείλουν στους πολίτες για να προχωρήσει ο Δήμος, γιατί και τους δύο του νοιάζει το καλό του τόπου και των πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση, πιάνοντας το παλμό της κοινωνίας, θα πούμε ότι αυτή την ενδιαφέρει να λυθούν τα προβλήματα, να υπάρξει γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες Κοινότητες, γιατί ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.
Επίσης τα έργα που θα γίνουν, εμείς θα θέλαμε να μπορούν να τα δουν οι πολίτες και να μην είναι αόρατα, να τα αξιολογήσουν οι πολίτες, να υπάρχει φωτογραφική τεκμηρίωση, το κάθε ευρώ να πιάσει τόπο, να λυθούν πραγματικά προβλήματα, γιατί η ουσία της πολιτικής ακριβώς αυτό είναι, χειροπιαστό και μετρήσιμο αποτέλεσμα και λύση προβλημάτων των πολιτών.
Σε αυτό η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την δημοτική αρχή και αυτή θα κριθεί και θα αξιολογηθεί για τον τρόπο χρήσης αυτού του μεγάλου ποσού, αλλά κυρίως θα κριθεί για το αποτέλεσμα.
mytikaspress

12 σχόλια:

  1. κλαινε τα πλακακια με τον γαλουνη τον υπερασπιστη του δημοσιου χρηματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τη μια ο γαλουνης και απο την αλλη ο τριανταφυλλακης που κανει εργα που δεν τα ειδε ποτε το ξηρομερο και εχει δωσει δειγματα γραφης.
    Ειναι αυτοι οι δυο ιδιοι??? Κοροιδεψτε τους εατους σας οσο θελετε. Οι ξηρομεριτες ανοιξανε τα ματια τους και βλεπουν καθαρα πλεον.
    Πατε με το γαλουνη απο κοντα και θα φατε μαυρα κλουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έργα του γαλούνη!
      Αυτά τα έργα κάνει ο Τριανταφυλλάκης.
      Ένα δικό του έργο δεν έχει καταφέρει ακόμη.

      Διαγραφή
  3. Χαχαχα
    Του Τριανταφυλλάκη οι απευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες;
    Και του Γαλουνη παράνομες;
    Μας δουλεύεται?
    Καταλάβαμε πολύ καλά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !! Ε ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ 10 ΜΑΣΕΛΕΣ ΘΑ ΡΟΥΚΑΝΑΝ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΚΟΥΞΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ !!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞ ΝΤΙΠ!! ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗΤΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως όλο με το Γαλουνη τα έχουν.
    Αυτόν φοβούνται
    Τους άλλους τους έχουν για πλάκα
    😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στον τριανταφυλλακη το ταμειο το εμπιστευομαστε στον γαλουνη οχι
    Θα τα καταφερουν να τα φανε τα λεφτα του χορηγου αραγες?? Ηδη ρουφανε λιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άν και δέν αναγνωρίζω πολιτικά τους αιρετούς πολιτικούς εκπροσώπους του δήμου μας που απείχαν αδικαιλόγητα απο την τακτική και προγραμματισμένη συνεδρίαση την 30/3/2020 του δημοτικού συμβουλίου.για συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 του δήμου μας,
    προτάσεις της συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης για την οριστική κατάρτιση και ψήφιση στην επικείμενη συνεδρίαση την 13/4/2022 είναι προφανώς ελεύθερο δικαίωμα κάθε εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου του δήμου μας.Και προκειμένου να έχει και ο δήμος μας Τεχνικό Πρόγραμμα για την εξέλιξη και υλοποίηση των τεχνικών έργων, μπορεί τυχόν διαφωνίες σε επιμέρους θέματα του Τεχνικοϋ Προγράμματος να εξαιρεθούν απο το Τεχνικό Πρόγραμμα και μέχρι νεοτέρων αποφάσεων αρμοδιότερων φορέων επι τυχόν διαφωνιών.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θα ήθελα να ρωτησω;;;;ποσά χρόνια ακόμα θα μασάτε την καραμέλα Γαλούνης ;;;;Διοικείστε επιτέλους ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τυπογραφική διόρθωση : 30/3/2022

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 7 37 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΑΛΟΥΝΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ή ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗ Ή ΤΟΥ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ ; 1 ΕΡΓΟ ΓΑΛΟΥΝΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΕΡΓΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
    ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο