Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Δυναμική παρουσία της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στη FOOD EXPO 2022


H Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετείχε ως εκθέτης με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στη Food Expo 2022, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Μαρτίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.....

Το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ μετατράπηκε για 3 ημέρες στο βασικό σημείο συνάντησης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας – Μέλη της Οργάνωσης, υποψήφια νέα Μέλη, πελάτες, συνεργάτες, Υπουργικά Στελέχη, δημοσιογράφοι, μάγειρες, Σεφ και ιδιοκτήτες εστιατορίων ενημερώθηκαν για την πολύπλευρη δράση της ΕΛΟΠΥ, το πρόγραμμα επικοινωνίας και προώθησης του ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και γενικά για την πορεία και τα τρέχοντα νέα του κλάδου. Το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ επισκέφτηκαν συνολικά περισσότερα από 300 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η ΕΛΟΠΥ προσέφερε μία ξεχωριστή γαστριμαργική και οινική εμπειρία στους καλεσμένους της: πρωτότυπες συνταγές με ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece, δια χειρός του Σεφ Κωνσταντίνου Βασάλου, συνδυασμένες με το ιδανικό κρασί από την «Οινοποιητική Νεμέας».

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.





4 σχόλια:

  1. καντε όρσα θελετε ιχθυοτροφεία, μόνο μην καταστρέφέται του λαού και της κοινωνίας η παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καντε όσα θελετε ιχθυοτροφεία, μόνο μην καταστρέφέται του λαού και της κοινωνίας η παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τα διάβαση ο Χολής κ θα του σηκωθεί η τρίχα... Αφού είναι καλές οι ιχθυοκαλλιεργειες γιατί δεν τις θέλουμε;Τα ξέρει αυτά η επιτροπή αγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη διαστρεφετε αυτα που λεει η επιτροπη αγωνα
    δεν λεει πουθενα οτι δεν θελει τις ιχθυοκαλλιεργειες αλλα διαφωνει αυτες να πανε στο παρακτιο απο αστακο μεχρι μυτικα γιατι αυτο ειναι παρανομο
    η ποαυ ηταν να γινει στις εχιναδες και εξω και οχι στις ακτες αλλα καποιοι καρχαριες την φερανε στις ακτες εκει που κανει μπανιο ολη η αιτωλοακαρνανια

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο