Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

"ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ" - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


Η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των γυναικών, σε μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την ισχυροποίηση του ελληνικού «me too», καθώς και πλήθος γυναικοκτονιών, είναι ο σκοπός ημερίδας με τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ», που διοργανώνεται το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, ώρα 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»........

Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα και θα ενημερώσουν για τις οδούς προσφυγής σε αναζήτηση βοήθειας από τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν βία ή άλλα συναφή ζητήματα. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, καθώς και η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων της ΕΕ.

Την ημερίδα διοργανώνουν η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και η Ένωση Γυναικών Πάτρας (Ε.ΓΥ.ΠΑ.) με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την ενεργοποίηση της πλατφόρμας Θ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ (Θετική- Θηλυκή) της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, η οποία από το 2019 μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά σε δράσεις «εταιρικού ακτιβισμού», ενώ παραμένει κύρια επιλογή της η στράτευση στον αγώνα για την κατίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Η προσφορά στον άνθρωπο και η ενίσχυση των γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι άλλωστε ο βασικός άξονας και του επί 31 χρόνια έργου της Ένωσης Γυναικών Πάτρας (ΕΓΥΠΑ), η οποία απαριθμεί περισσότερα από πέντε χιλιάδες ενεργά μέλη με πλούσια δραστηριότητα στον τομέα αυτό.

* Για την είσοδο των θεατών απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης συνοδευόμενο με πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, καθώς και κράτηση θέσης στο https://www.ticketservices.gr/event/gynaika-gefyra-zois.

** Για περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας, επισκεφτείτε το site της ΣΥΝΕΔΡΑ ΟΕ (www.synedra.gr). Παρακολουθήστε την online στο www.synedra.gr και στο facebook.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο