Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΊΟΥ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας ικανοποιείται με την υπογραφή για την ανέγερση του νέου κτιρίου του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου παρουσία της Διευθύντριας και του πρ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων......

«Ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης του 7ου Γυμνασίου και βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Έχουμε αποδείξει ότι διαχρονικός στόχος μας είναι η αναβάθμιση και η φροντίδα των σχολικών υποδομών. Αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωση μας απέναντι στα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.Το σχολείο, προϋπολογισμού 3.030.303 €. από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», θα ανεγερθεί στην περιοχή πλησίον του ρέματος Λυκοραχίτη (περιοχή ΕΛΕΠΑΠ ). Το έργο προβλέπει την ανέγερση κτιρίου σύγχρονων προδιαγραφών με υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου. Επιπρόσθετα, θα κατασκευαστεί εξωτερική σκάλα και ράμπα για την άνοδο στον Α' όροφο της οικοδομής. Για την είσοδο στο κτίριο θα τοποθετηθούν ειδικές ράμπες για ΑμεΑ.Την ικανοποίηση της για την ανέγερση του νέου σχολείου εξέφρασε η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου κ. Ντόρα Μαργάρα :

«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Αγρινίου για τις κοπιώδεις προσπάθειες για την ανέγερση του νέου σχολείου. Είμαι σίγουρη ότι θα αποτελέσει στολίδι για την πόλη και βασική δομή για εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις».

Ο πρ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Γυμνασίου Β. Σαράκης ανέφερε σχετικά :

«Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν, και κυρίως τον Γιώργο Παπαναστασίου, στην εκπλήρωση ενός ονείρου. Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο