Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Θανάσης Καββαδάς: «Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχασαν σε μια νύχτα σπίτια και πατρίδα» - Συνάντηση με πρόσφυγες από την Ουκρανία


Συνάντηση με πρόσφυγες από την Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς το Σάββατο στο γραφείο του......
Διαβάστε περισσότερα »
Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Βουλευτής ζήτησε να μάθει πώς βιώνουν τον πόλεμο και την αναγκαστική φυγή από την πατρίδα και τα σπίτια τους, και συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση του πολέμου και οι μελλοντικές προοπτικές, τόσο για όσο διάστημα θα παραμείνουν στην Ελλάδα, όσο και όταν με το καλό επιστρέψουν στην Ουκρανία.

Ο Βουλευτής συνέβαλε με επιταγές για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να βοηθηθούν οι οικογένειες.

Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είναι συγκλονιστικό να μιλάς με ξεριζωμένους ανθρώπους, με ανθρώπους που δεν ξέρουν αν και πότε θα γυρίσουν στα σπίτια τους, αν θα υπάρχουν τα σπίτια τους επιστρέφοντας, αν θα ξαναβρούν τους αγαπημένους τους. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, ακόμα και νεογνά, η συγκίνηση δεν μπορεί να περιγραφεί.

Ο πόλεμος είναι πάντα ένα απεχθές γεγονός με τραγικές συνέπειες, πρώτα και κύρια για εκείνον που αμύνεται. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πέρα από τις οδυνηρές απώλειες αμάχων και τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, έχει δημιουργήσει στην ευρύτερη γειτονιά μας ένα νέο κύμα προσφύγων, αποτελούμενο από αμάχους, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Οι Έλληνες, ως φιλόξενος λαός, οφείλουμε τους ανθρώπους αυτούς να τους στεγάσουμε, να τους περιθάλψουμε, να τους φροντίσουμε. Και στη Λευκάδα κάνουμε ακριβώς αυτό. Οι λίγοι Ουκρανοί που από το δρόμο της προσφυγιάς βρέθηκαν στο νησί μας, πρέπει εδώ να βρουν μια ζεστή αγκαλιά, που θα τους προσφέρει όχι μόνο παρηγοριά και στήριξη, αλλά και τα μέσα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια όσο θα βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους.

Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους, αλλά κάνω έκκληση στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη των Λευκαδιτών: και η πιο μικρή συνεισφορά θα είναι πολύτιμη για αυτούς τους ανθρώπους που αυτήν τη στιγμή δεν έχουν τίποτα. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε λίγο καλύτερη τη διαμονή των ανθρώπων από την Ουκρανία που διέφυγαν από την αγριότητα του πολέμου κι αναζήτησαν καταφύγιο στη Λευκάδα.»



1 σχόλιο:

  1. Και θυμάμαι την στάση της ελληνικής δεξιάς στους Σύριους και Αφγανούς πρόσφυγες.
    Πρίν λίγες μέρες από ελληνικό push back πέθανε ένα παιδάκι στον Έβρο. Ήταν βέβαια μουσουλμάνος, και δεν υπήρχε κάμερα δίπλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο