Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Νοσοκομείο Αγρινίου: Μπαίνουν με άλλες ασθένειες και… κολλάνε κορωνοϊό


Μεγάλη και ανεξέλεγκτη η διασπορά στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αύξηση στις νοσηλείες στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγρίνιου, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα......

Διαβάστε περισσότερα »

Η αύξηση αυτή δεν σχετίζεται μόνο με την έξαρση της παραλλαγής Omicron, που κυριαρχεί αυτές τις μέρες και «σαρώνει» και την περιοχή του Αγρίνιου με εκατοντάδες κρούσματα.

Σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες και σε εκτεταμένη διασπορά που καταγράφεται εντός του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα.


Αυτό γιατί υπάρχουν ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλες ασθένειες σε άλλες κλινικές, σε ορισμένες περιπτώσεις με βαριά νοσήματα και μετά απο κάποιες μέρες, βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ είχαν εισαχθεί αρνητικοί.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα καταγράφτηκε περίπτωση ηλικιωμένης που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, της έγινε τεστ που βγήκε αρνητικό και μετά απο μια ημέρα βρέθηκε θετική. Η ηλικιωμένη, μια μέρα μετά, εξέπνευσε στην κλινική Covid.


Όπως είναι φυσιολογικό, εκφράζονται ανησυχίες συγγενών αλλά και υγεινομικών, αφού ασθενείς που πάσχουν  απο σοβαρά νοσήματα, απο τη στιγμή που μεταφέρονται στην κλινική Covid, όντας θετικοί, ενδεχομένως να μην έχουν την παρακολούθηση και την φροντίδα που θα είχαν σε άλλες κλινικές, που σχετίζονται με το νόσημά τους.

Είναι χαρακτηριστικό του μεγέθους της διασποράς πως μόλις χθες από τους 54 νοσηλευομένους στην κλινική Covid, οι… 50, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, έχουν μεταφερθεί εκεί από άλλες κλινικές αφού εισήλθαν στο νοσοκομείο με άλλα προβλήματα υγείας. Κόλλησαν κορωνοϊό δηλαδή μέσα στο νοσοκομείο και αυτό δείχνει πως η εκτεταμένη διασπορά δεν αφορά μόνον σε μια κλινική.


Φαίνεται πως η χαλαρότητα που έχει επικρατήσει στην κοινωνία, έχει επηρεάσει και τη λειτουργία της δημόσιας υγείας, κάτι όμως που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο.


Συγγενείς ασθενών που επικοινώνησαν με το agriniopress μάλιστα δηλώνουν πως έχουν σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας και ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση των ανθρώπων τους.

agriniopress

1 σχόλιο:

  1. Έλα μην φωνάζετε.Μια χαρά είναι.Πριν ένα χρόνο πηγενες περπατοντας σε αυτό το νοσοκομείο και έφυγες με νεκροφόρα.Εγινε κάποια πρόοδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο